Шофьорска книжка за мотор (Клас 6)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Ascao

Шофьорска книжка за мотор (Клас 6)

Мнение от Ascao »

Привет,
Някой да е карал на скоро курсове за мотор (Клас 6)? Информацията която намерих във форума е от 2004.
Интересно ми е дали има изменения за последните 9 години, а и дали има бг фенове на моторите в Монреал...
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Аватар
Ascao

Re: Шофьорска книжка за мотор (Клас 6)

Мнение от Ascao »

Мда...
Или няма българи изкарали такъв курс или тези с моторите не се интересуват от форуми...
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Имаше скоро (преди няколко месеца) такава тема. Дори обсъждаха вътре застраховки, цени на курсове и тн Потърси по-обстойно!
YOUPPI

Мнение от YOUPPI »

Има българчета дето карат, има и едно, дето остана за дълги години без книжка (ако не се лъжа за скорост). Най-добре е да посетите мотосалона след две седмици:

http://www.montrealmotorcycleshow.ca/"

там има всичко на едно място.
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

YOUPPI написа:Има българчета дето карат, има и едно, дето остана за дълги години без книжка (ако не се лъжа за скорост). Най-добре е да посетите мотосалона след две седмици:

http://www.montrealmotorcycleshow.ca/"

там има всичко на едно място.
Мерси за съвета! Точно така и направих. Отидох на мотосалона и вече знам всичко което ме интересуваше. Ето на кратко етапите за изкарване на книжка клас 6А:
Курс : от тази година $625+такси + книжка "Maîtrisez votre moto" още около $15 всичко около 730 $
Ако се запишеш за курс на мото салона ти дават отстъпка от $75 и книжката ти е безплатна. Това за Еколь Текник, но всички училища дават отстъпки. Тоест курса ти е само $550+такс. Вече се записах и в понеделник почвам :) .
Етапи:
1. теория - 9 часа (3 вечери по 3 часа)
2. Изпит пред СААК $11 - 27 от 32 въпроса (при провал чакане минимум 28 дена + такси)
3. Кормуване 22 часа - (4 х 4.5ч полигон) + (2 х 2ч градско)
4. Изпит пред СААК на полигон - 9 елемента (няма да ги изброявам).
5. Ако изпита е успешен получавате временна книжка (apprenti) 6А. Можете да карате само с придружител на друг мотор до вас имащ опит поне 2 години.
6. Изпит пред СААК градско+магистрала. Условието е да сте имали книжка (apprenti) минимум 11 месеца. При ешек нов изпит след 56 дена + такси.
В цените трябва да се добави и наема на мотор за полигон и градско + таксите на СААК. Предполагам ги има в сайта.
Цените които изброявам са от Еколь Текник, но след звънене по всички възмони училища мога да кажа че няма съществена разлика. Може би +- 10-20$
С други думи ако през месец май ако си взема полигона успешно, догодина през април мога да се явя на изпит за нормална книжка и да си бръмча на пред на зад без придружител.

Бон шанс на мераклиите.
Публикувай отговор