брак с канадец

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
meri_mateeva

брак с канадец

Мнение от meri_mateeva »

искам да попитам ако някои знае каде е по добре да се склу4и брак в Канада или в Балгария? имам туристи4еска виза за Канада и с моя приятел искаме там да склу4им брак, но от разли4ни форуми 4ета и видях, 4е има варянт да ни анулират брака ако ре6ат, 4е е по сметка/фективен/ има ли наистина такова не6то и каде мога да про4ета по подробна информация, 4е сам про4ела много не6та, но на тази тема няма много инфо. Много 6те сам ви благодарна ако някои има някаква информация!!!
meri_mateeva написа:iskam da popitam ako nqkoi znae kade e po dobre da se sklu4i brak v Kanada ili v Balgariq? imam turisti4eska viza za Kanada i s moq priqtel iskame tam da sklu4im brak, no ot razli4ni forumi 4eta i vidqh, 4e ima variant da ni anulirat braka ako re6at, 4e e po smetka/fektiven/ ima li naistina takova ne6to i kade moga da pro4eta po podrobna informaciq, 4e sam pro4ela mnogo ne6ta, no na tazi tema nqma mnogo info. Mnogo 6te sam vi blagodarna ako nqkoi ima nqkakva informaciq!!!

От админа - моля, пишете на кирилица, мнения написани на латиница се трият.
Аватар
Marto

Re: brak s kanadec

Мнение от Marto »

Бракът няма как да ви го анулират имиграционните. Извън правомощията им е.

Могат обаче да ти откажат кандидатурата за постоянно пребиваване в Канада, ако решат, че сте се оженили само за да вземеш канадски документи. ФЕктивен, нефЕктивен, оставате си женени и нищо не ви спира да се обичате и да си живеете заедно, например в България, щом сте се харесали толкова.
umeiko

Re: brak s kanadec

Мнение от umeiko »

Ако те пуснат в Канада с нормална виза, и след което сключиш брак с канадец, в Канада, имаш право да останеш в Канада със временен статус докато ти одобрят кандидатурата за гражданство поради сключен брак (или не ти откажат, ама трябва нещо наистина много да сте сгафили). Подробностти разбира се, на официалният сайт.
Също така ако сключите брак в България, единственият начин да отидеш след това в Канада е като канадка, иначе просто няма да ти издадат нормална виза, поради по горе описаната причина.
meri_mateeva

Re: брак с канадец

Мнение от meri_mateeva »

Тъй като ние наистина искаме да ме се оженим и да живеем в Канада ме притеснява факта с отказването и искаме всичко да е както трябва. Прочетох, че трябва медицинско при сключването на брак в Канада, но аз като българка от къде трябва да го взема? Също така някой знае ли след като се подадат документи в посолството, че искаме да сключим брак, колко време след това ти казват дата и час за подписване?
Благодаря ви отговорите и съветите!
pumpy

Мнение от pumpy »

Няма медицински докато не подадеш молба за виза/статут. Те ще ти пратят съответните формуляри и къде да ги направиш, в зависимост от това дали си в Канада или в България.
А за сключване на брак, не знаех, че се ползва посолство ?
Мислех, че Марто го е описал както трябва: отивате в Канада, нали имаш виза, сключвате брак и подава документи. Ако ти откажат, се връщате в България и пробвате след време пак.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

meri_mateeva написа:Тъй като ние наистина искаме да ме се оженим и да живеем в Канада ме притеснява факта с отказването и искаме всичко да е както трябва. Прочетох, че трябва медицинско при сключването на брак в Канада, но аз като българка от къде трябва да го взема? Също така някой знае ли след като се подадат документи в посолството, че искаме да сключим брак, колко време след това ти казват дата и час за подписване?
Благодаря ви отговорите и съветите!
Посолството няма нищо общо с брака. Кажи на твоя канадец да прочете какво е нужно на http://www.cic.gc.ca" .

Също така, пумпи май не ме е разбрал точно (или по-скоро не съм се изказал като хората). Аз бих се оженил и изчакал в България докато ми одобрят новия статут в Канада. Когато кандидатстваш, както и когато използваш туристическата виза, temporary resident visa по-точно, (на практика) декларираш, че възнамеряваш да останеш в Канада само временно. Разбира се, намеренията на хората се променят, но според мен има опасност имиграционният чиновник да си каже "абе тя вече ни излъга веднъж, че идва само като турист" и ако има каквито и да е съмнения за брака ви...
Публикувай отговор