Здравейте , имам няколко въпроса относно спонсорирането което е нужно да направя за да взема жена си и детето си при мен в Канада ....
та - аз станах канадски гражданин през 2009 , а през 2008 ми се роди детенце в бг , и след като си вземах канадското гражданство , се върнах при жена ми и детето ни , в българия за да опитаме първо тук ....но нещата уви не потръгнаха , и сега мислим да стягаме куфарите пак към канада , та притеснява ме следното - мога ли да подам документацията за спонсорство от тук (бг) или е нужно да съм там в канада(и да съм работел последните 12 месеца на договор) ... и да доказвам доход (четох някъде че трябва да е над 30 000$) , какви са ми шансовете да подам документите от тук (бг) и да изчакам визите на жена си и детето , и след това да заминем всички заедно ?
мерси предварително за помощта ви
спонсориране на жена ми и детето ни
- христо василев
спонсориране на жена ми и детето ни
Be strong, believe in freedom and in God, love yourself, understand your sexuality, have a sense of humor, masturbate, don't judge people by their religion, color or sexual habits, love life and your family.
Re: спонсориране на жена ми и детето ни
http://www.cic.gc.ca/francais/citoyennete/devenir.asp"
Влез в раздела Провинция Квебек.Има тема за измененията от ноември 2012.
Успех!
Влез в раздела Провинция Квебек.Има тема за измененията от ноември 2012.
Успех!
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Информацията в уебсайта на канадското правителство която те касае се намира в този раздел:христо василев написа:Здравейте , имам няколко въпроса относно спонсорирането което е нужно да направя за да взема жена си и детето си при мен в Канада ....
та - аз станах канадски гражданин през 2009 , а през 2008 ми се роди детенце в бг , и след като си вземах канадското гражданство , се върнах при жена ми и детето ни , в българия за да опитаме първо тук ....но нещата уви не потръгнаха , и сега мислим да стягаме куфарите пак към канада , та притеснява ме следното - мога ли да подам документацията за спонсорство от тук (бг) или е нужно да съм там в канада(и да съм работел последните 12 месеца на договор) ... и да доказвам доход (четох някъде че трябва да е над 30 000$) , какви са ми шансовете да подам документите от тук (бг) и да изчакам визите на жена си и детето , и след това да заминем всички заедно ?
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp"
Доколкото знам трябва или да докажеш че работиш в Канада и имат доходи над определено ниво или в случай живееш извън Канада - че си си намерил работа в Канада с която можеш да издържаш семейството си и имаш намерение да се върнеш тук трайно. Струва ми се че ще бъде доста трудно да ги споносорираш от България.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- христо василев
Koko написа:Информацията в уебсайта на канадското правителство която те касае се намира в този раздел:христо василев написа:Здравейте , имам няколко въпроса относно спонсорирането което е нужно да направя за да взема жена си и детето си при мен в Канада ....
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp"
Доколкото знам трябва или да докажеш че работиш в Канада и имат доходи над определено ниво или в случай живееш извън Канада - че си си намерил работа в Канада с която можеш да издържаш семейството си и имаш намерение да се върнеш тук трайно. Струва ми се че ще бъде доста трудно да ги споносорираш от България.
Тоест , няма как да съм тук в бг. с тях и да подам документите , и чак след като визите им са готови , да заминем всички заедно, трябва да съм там в канада ,да работя известно време и тогава да подам документите ?
а има ли начин да докажа че мога да ги издържам чрез банкова сметка , все пак ние имаме спестявания и смятаме да продадем жилището което прави 30-40 000$ които дефакто ще са ни като помощ в началото ?
а и да кажем, че намеря познат който да ми даде документ че след като отидем в канада , ще ме вземе на работа ....и ще живеем временно при него?
защото реално погледнато това което пише в сайта е че искат да докажа че след като им издадат визи , ще се преместим и установим в канада, доказателства като предварителен дог. за наем или работа .... но няма как да намеря някой който да ми пази точно определена къща под предлога "ние ще дойдем до някой др месец" или пък реален работодател да ти даде договор за работа ...за след 7-8 месеца ?!
та малко ме обърква всичко това и не мога да разбера конкретно в моя случай кое е най доброто, или по точно кое е най правилното за да могат детето ми и жена ми да получат визите си най бързо !
Be strong, believe in freedom and in God, love yourself, understand your sexuality, have a sense of humor, masturbate, don't judge people by their religion, color or sexual habits, love life and your family.
Всичко, което Коко ти е пратил като информация ти е напълно достатъчно от сайта. Мога да ти дам информация от първа ръка, защото аз съм спонсорирал, но инфото ми е от 2003-4.
В резюме: за да стартираш спонсорството трябва да си в Канада, да представиш канадски адрес за кореспонденция, сертифициран чек от канадска банка. За спонсориране само на съпругата ти е препоръчително да работиш, но не е задължително условие. Когато обаче спонсорираш и детето си условието да работиш става задължително. Трябва да представиш документ от работодателя си, както и пей слип, с койо да удостовериш пред имиграционните какъв е дохода ти на месец.
Та твоя път е следния поне по инфото, когато аз спонсорирах - трябва да дойдеш в Канада. Да се установиш, за да представиш адрес за кореспонденция, да изпратиш сертифициран чек, който имиграционните ти пращат в комлекта с документите и ти трябва да го завериш в банката, в която имаш сметка (не задължително условие - можеш и в друга банка различна от мястото, където са ти парите и където си получаваш заплатата.) Още докато си в България виж какви документи ще са нужни от съпругата ти и за детето, за да можеш да ги приготвиш и изпратиш възможно по-бързо целия комплект с документи. Направи си дабъл чек преди да тръгнеш, за да подготвиш всичко и да можеш да ги пратиш възможно по-бързо. Ако комеплкта с документи е непълен това само ще те забави, респективно ще забави и визите на жена ти и детето ти.
Разглеждал съм всички други възможности - тази е най-бърза и възможно най-кратка, но трябва да си изпълнил всички изисквания. Както и по-горе ти казах, ако има нещо некоректно попълнено в документите, имиграционните ти го връщат със забележка да се коригира. Ако всичко е ок още от самото начало нещата стават бързо. Е относително бързо като се има предвид, че хората искаме всичко за вчера.
Ако имаш нужда от допълнителна инфо - пиши ми ЛС.
Поздрави, късмет и весели празници!
В резюме: за да стартираш спонсорството трябва да си в Канада, да представиш канадски адрес за кореспонденция, сертифициран чек от канадска банка. За спонсориране само на съпругата ти е препоръчително да работиш, но не е задължително условие. Когато обаче спонсорираш и детето си условието да работиш става задължително. Трябва да представиш документ от работодателя си, както и пей слип, с койо да удостовериш пред имиграционните какъв е дохода ти на месец.
Та твоя път е следния поне по инфото, когато аз спонсорирах - трябва да дойдеш в Канада. Да се установиш, за да представиш адрес за кореспонденция, да изпратиш сертифициран чек, който имиграционните ти пращат в комлекта с документите и ти трябва да го завериш в банката, в която имаш сметка (не задължително условие - можеш и в друга банка различна от мястото, където са ти парите и където си получаваш заплатата.) Още докато си в България виж какви документи ще са нужни от съпругата ти и за детето, за да можеш да ги приготвиш и изпратиш възможно по-бързо целия комплект с документи. Направи си дабъл чек преди да тръгнеш, за да подготвиш всичко и да можеш да ги пратиш възможно по-бързо. Ако комеплкта с документи е непълен това само ще те забави, респективно ще забави и визите на жена ти и детето ти.
Разглеждал съм всички други възможности - тази е най-бърза и възможно най-кратка, но трябва да си изпълнил всички изисквания. Както и по-горе ти казах, ако има нещо некоректно попълнено в документите, имиграционните ти го връщат със забележка да се коригира. Ако всичко е ок още от самото начало нещата стават бързо. Е относително бързо като се има предвид, че хората искаме всичко за вчера.

Ако имаш нужда от допълнителна инфо - пиши ми ЛС.
Поздрави, късмет и весели празници!