Задължителна застраховка кола

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
toronto_newcomer

Задължителна застраховка кола

Мнение от toronto_newcomer »

Здравейте,
интересувам се дали някой може да ми каже как се изчислява задължителната застраховка за кола в Канана(Онтарио).

Онлайн калкулатор ми изчисли 5300$ - това нормално ли е?
На 28 години съм, от 10 години имам книжка в България не съм си изкарал още канадска книжка.
speedy

Re: Задължителна застраховка кола

Мнение от speedy »

Всяка застраховаелна компания си има свой начин за изчисляване. Без канадска книжка не се надявай на нищо добро. С 10 години книжка в България би трябвало сравнително бързо да изкараш G1 и да минеш изпит за G2.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
toronto_newcomer

Мнение от toronto_newcomer »

speedy написа:Всяка застраховаелна компания си има свой начин за изчисляване. Без канадска книжка не се надявай на нищо добро. С 10 години книжка в България би трябвало сравнително бързо да изкараш G1 и да минеш изпит за G2.
Благодаря за отговора. Разбира се, че ще трябва да взема G1 и G2, но мен по-скоро ме интересува дали наистина е толкова голяма задължителната застраховка...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

toronto_newcomer написа:
speedy написа:Всяка застраховаелна компания си има свой начин за изчисляване. Без канадска книжка не се надявай на нищо добро. С 10 години книжка в България би трябвало сравнително бързо да изкараш G1 и да минеш изпит за G2.
Благодаря за отговора. Разбира се, че ще трябва да взема G1 и G2, но мен по-скоро ме интересува дали наистина е толкова голяма задължителната застраховка...
Горе-долу толкова е с българска книжка или само с G1. Ти какво вкара в калкулатора? Трябва да вземеш full G максимално бързо и дори и тогава без канадска застрахователна история (или щатска) е много вероятно да ти струва $3000-$3500 първите една-две години.
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

toronto_newcomer написа:Здравейте,
интересувам се дали някой може да ми каже как се изчислява задължителната застраховка за кола в Канана(Онтарио).

Онлайн калкулатор ми изчисли 5300$ - това нормално ли е?
На 28 години съм, от 10 години имам книжка в България не съм си изкарал още канадска книжка.
И Господ не може да ти каже как сер изчисляват застраховките в Онтарио.И се радваи ако вьобще някои те застрахова
THE LAST LINE OF DEFENSE
tot2311

Мнение от tot2311 »

Щом имаш от 10 години книжка изкарвай листовките и директно фул G. Не се занимавай да изкарваш G2.
Онлайн калкулаторите винаги дават по-голяма стойност от реалната. Застраховката се формира от много фактори, част от тях са тип книжка, модел кола, година на производство, къде живееш, имаш ли предишни нарушения и още куп неща който май никой не знае какви са.
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

miteto написа:
toronto_newcomer написа:
Горе-долу толкова е с българска книжка или само с G1. Ти какво вкара в калкулатора? Трябва да вземеш full G максимално бързо и дори и тогава без канадска застрахователна история (или щатска) е много вероятно да ти струва $3000-$3500 първите една-две години.
Ауу то там си страшно с тия цени.Пу да не чува дявола.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Страшно е,то в Торонто да живееш, вече е правилегия !!! 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Извинявам се за малко тъпия въпрос, може би, но понеже не съм наясно-какво точно е G1, G2, Full G? В Америка не са ли унифицирани категориите за шофьорските книжки?
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Не са унифицирани - във всяка провинция си имат различно име. За Онтарио:
http://www.mto.gov.on.ca/english/dandv/ ... ndex.shtml"
speedy

Мнение от speedy »

Всяка провинция (предполагам и щат) има своя класификация.

Това е за Онтарио:

http://www.mto.gov.on.ca/english/dandv/ ... sses.shtml
speedy

Мнение от speedy »

tot2311 написа:Щом имаш от 10 години книжка изкарвай листовките и директно фул G. Не се занимавай да изкарваш G2.
Това исках да кажа и аз. Изпит G2 е за да вземеш нормална категория G. Имената на изпитите са малко е объркващи.
prace

Мнение от prace »

задължително си вземи писмо от застрахователите в България ,че имаш 10 години no claim history. Ще ти го признаят тук като стаж и като имаш фул G книжка си добре.
Няма да си купуваш моделна нова кола и си добре.
Няма страшно. не бой се.
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

аз за три коли плащам 180 кинта
tot2311

Мнение от tot2311 »

Знам че на първата кола товарят много и на всяка следваща към застраховката е по малко се качва. Не се умножава по 3 застраховката.
Публикувай отговор