Отностно Университетите в Канада
-
Отностно Университетите в Канада
Здравейте, имам нужда от помощ отностно информация за студенски кредити за ученици от други страни за обучение.Прерових много теми и сайтове но не намерих нищо. Не мога да си позволя тези такси и се надявам, че както в европа, така и в канада някой университети имат тази практика. Ако някой има информация ще съм му много благодарен.Благодаря предварително! 

Re: Отностно Университетите в Канада
Не мисля, че питаш на правилното място. Повечето от нас тук са поставили коня пред каруцата и първо сме станали жители и после студенти, а не обратното. Дано да греша...
Още повече въпроса ти е УЖАСНО общ. За кой Университет и каква псециалност става дума или просто "ти се учи в Канада" ?
Още повече въпроса ти е УЖАСНО общ. За кой Университет и каква псециалност става дума или просто "ти се учи в Канада" ?
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
То въпрос липсва....
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Доколкото знам в момента българите които искат да отидат да следват в друга европейска държава членка на ЕС плащат такси като за жители на ЕС, което означава че таксите са по-ниски, а в някои случаи е възможно да има кредити или стипендии.Michael_87 написа:Здравейте, имам нужда от помощ отностно информация за студенски кредити за ученици от други страни за обучение.Прерових много теми и сайтове но не намерих нищо. Не мога да си позволя тези такси и се надявам, че както в европа, така и в канада някой университети имат тази практика. Ако някой има информация ще съм му много благодарен.Благодаря предварително!
Канада обаче не е Европа и тук нещата стоят така - ако искаш да следваш като чуждестранен студент, то таксите за обучение са много по-високи отколкото за канадските граждани или перманент резиденти, а и варианти за студенски заеми за чужденстранни студенти напрактика няма.
В последно време подобен въпрос - може ли да се дойде да се следва в Канада и после да се остане като перманент резидент - беше задаван на няколко пъти във форума, можеш да се разровиш и ще видиш че има и други хора проявящи интерес, но ми се струва че за съжаление високите такси са наистина трудно за преодоляване препяствие.
Бих добавил и това - току-що канадското федерално правителство обяви че ще има съществени промени в имиграционните процедури, но все още няма детайли, така че едва ли някой в момента някой може да каже със сигурност какви ще са точно тези промени, от друга страна след по-малко от две години ограниченията за българи да живеят и работят в целият ЕС трябва да бъдат вдигнати.
Като заключение от всичко това, моят съвет е - търси варианти за следване в Европа.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
Не си много ясен с въпроса. Питаш да дойдеш като чуждестранен студент или като пърменент резидент? Ако си като чуждестранен студент, всичко написано от Коко е валидно (в Квебек таксите са почти 4 пъти по-високи). Ако си като резидент (емигрант или, ако си под 18, родителите ти са такива) тогава плащаш таксите като местен жител и имаш степендия.Michael_87 написа:Здравейте, имам нужда от помощ отностно информация за студенски кредити за ученици от други страни за обучение.Прерових много теми и сайтове но не намерих нищо. Не мога да си позволя тези такси и се надявам, че както в европа, така и в канада някой университети имат тази практика. Ако някой има информация ще съм му много благодарен.Благодаря предварително!
България е моята Родина!
Ето поредният новорегистриран, който дойде да изтропа едно голямо л@йно и да се скрие завинаги. 

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"