"За" или" Против" сте смъртното наказание ?
"За" или" Против" сте смъртното наказание ?
В Китай наказуеми със смърт са 55 престъпления – от убийство, държавна измяна и въоръжен бунт до подкупване, корупция и контрабанда.
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Re: "За" или" Против" сте смъртното наказание ?
Mуха, некоректо зададена анкета!
Когато задаваш въпрос "За" или "Против" нещо, логичните отговори не са "Да" и "Не", а "За" и "Против". Това е подобно на въпроса бял или жълт швепс, с последващия отговор "Да".
Иначе аз съм "Против", предполагам ще рече "Не".
Стават грешки, а веднъж заминал си човека, не може да бъде реабилитиран от гроба.
Когато задаваш въпрос "За" или "Против" нещо, логичните отговори не са "Да" и "Не", а "За" и "Против". Това е подобно на въпроса бял или жълт швепс, с последващия отговор "Да".

Иначе аз съм "Против", предполагам ще рече "Не".

Стават грешки, а веднъж заминал си човека, не може да бъде реабилитиран от гроба.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Моля да бъда извинен за грешно поставения въпрос
"Не "да се счита "Против"
А до Бистра изядохте ли гивеча ?
"Не "да се счита "Против"
А до Бистра изядохте ли гивеча ?

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
А днес сме на "Сьомга по средиземноморски" + зелена салатка.myhata II написа:А до Бистра изядохте ли гивеча ?

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- optics
- Модератор
myhata II написа:Моля да бъда извинен за грешно поставения въпрос
Извинен си

Но може да кандидатства за форумен бисер.
Очевидно:
X or !X = True
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Ти "За" ли си ,или "Против" ,не разбрахме бисерю ? 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Toчно това щях да кажа и аз.Bistra написа:Mуха, некоректо зададена анкета!
Когато задаваш въпрос "За" или "Против" нещо, логичните отговори не са "Да" и "Не", а "За" и "Против". Това е подобно на въпроса бял или жълт швепс, с последващия отговор "Да".![]()
Иначе аз съм "Против", предполагам ще рече "Не".![]()
Против. Според мен има други по мъчителни начини за наказание.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
За някои особено тежки престъпления, смъртното наказание е най-малкото което може да се даде.. Тъй като няма опция за мъчене (рязане на пръсти, вадене на очи и т.н.) Подкрепям смъртното наказание при определени обстоятелства..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Гласувам с НЕ, т.е. против по същите причини - стават грешки, пък мисля че доживотната присъда е достатъчно тежко наказание.
Също, не мисля че Китай е точно държвата дето трябва да се взима за пример за правова държава, но проблема не е в наказанието, а че те продължават да пращат в затвора хора заради политическите им убеждения. Отделно че дори и със смъртно наказание за корупция, не се забелязва да са решили проблема с корупция, дори ми се струва че нещата с времето нещата там в това отношение стават още по-зле.
Също, не мисля че Китай е точно държвата дето трябва да се взима за пример за правова държава, но проблема не е в наказанието, а че те продължават да пращат в затвора хора заради политическите им убеждения. Отделно че дори и със смъртно наказание за корупция, не се забелязва да са решили проблема с корупция, дори ми се струва че нещата с времето нещата там в това отношение стават още по-зле.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- ablood
- Обратна връзка:
С изключение на предумишлено убийство и подобни - НЕ
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Смъртно наказание за серийни убийци, изнасилвачи и педофили. Останалите може само доживот 

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Така ти се струва Коко,защото са много паплач,а и фактора бума в икономиката и технологийте още повече я подклаждаKoko написа:Гласувам с НЕ, т.е. против по същите причини - стават грешки, пък мисля че доживотната присъда е достатъчно тежко наказание.
Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
Съгласен,но нека бъдем по-хуманни и смъртното наказание бъде заменено с труд в уранови мини!grozdan написа:Смъртно наказание за серийни убийци, изнасилвачи и педофили. Останалите може само доживот
Ще ги помилва Папова 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
grozdan написа:Смъртно наказание за серийни убийци, изнасилвачи и педофили. Останалите може само доживот

След като инквизиция в днешно време е невъзможна, смъртното наказание е единствената алтернатива.
След откриването на ДНК анализа, грешки където ДНК материал е оставен, няма как да станат. Смъртните присъди се изпълняват поне десетина години след произнасяне на присъдата, т.е. - дава се възможност за откриване на евентуални грешки. Изрод който изнасилва и убива е повече от ясно, че никога няма да се превъзпита и доживотна присъда няма да го уплаши, а само ще му даде възможност да продължи да изпитва различни удоволствия, вкл и секс. Дали смъртната присъда ще намали броя на извършените подобни престъпления е без значение - важното е, че роднини и приятели на жертвите ще получат някакво възмездие.
Интересно ми е, ако изнасилят детето на противник на смъртната присъда, дали той/тя биха си променили мнението?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА