Уредиха пенсии за българите в Канада
http://dartsnews.bg/News/19112"
Пенсии за българите в Канада
-
- mortigur
- Обратна връзка:
Re: Пенсии за българите в Канада
Честно, ако си се изнесал млад без стаж, на 25 шанса да получиш пенсия от двеста лева е голямо успокоение. Аз имам 11 години стаж в българия, но не се надявам на повече от 500-700 ако стигна заветните 68.balgariada написа:Уредиха пенсии за българите в Канада
http://dartsnews.bg/News/19112"
Taxation is theft.
Щеше да е хубаво наистина, но ако беше факт! Засега е само проект:
БГ правителството одобрило, но да видим какво ще каже Канадското правителство по въпроса. За да няма реване насреща ми уточнявам, че съм с двете ръце ЗА, но да видим дали ще се ПРИЕМЕ.Правителството одобри проект на Спогодба за социална сигурност между двете държави.

Защо да не се приеме - и във форума е ставало дума преди, но ако се разрови човек може да намери информация и в уебсайтовете на канадското правителство че се подготвя подобна спогодба. Освен това, Канада има вече подобни договорености с доста други Европейски държави.apple написа:Щеше да е хубаво наистина, но ако беше факт! Засега е само проект:БГ правителството одобрило, но да видим какво ще каже Канадското правителство по въпроса. За да няма реване насреща ми уточнявам, че съм с двете ръце ЗА, но да видим дали ще се ПРИЕМЕ.Правителството одобри проект на Спогодба за социална сигурност между двете държави.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ами надявам се де! Въпроса е кога? Щото България все я мотаят за всичко с години. Те и САЩ уж безвизово да ни пускат ама нанайсе вече толкова години само преговаряме... С ЕС и НАТО беше същото протакане. От това ми се поражда скептицизма, не от друго. Сега с Шенген е същата работа... Изобщо малка България всеки си я разиграва както си ще!Koko написа:Защо да не се приеме - и във форума е ставало дума преди, но ако се разрови човек може да намери информация и в уебсайтовете на канадското правителство че се подготвя подобна спогодба. Освен това, Канада има вече подобни договорености с доста други Европейски държави.apple написа:Щеше да е хубаво наистина, но ако беше факт! Засега е само проект:БГ правителството одобрило, но да видим какво ще каже Канадското правителство по въпроса. За да няма реване насреща ми уточнявам, че съм с двете ръце ЗА, но да видим дали ще се ПРИЕМЕ.Правителството одобри проект на Спогодба за социална сигурност между двете държави.

- optics
- Модератор
Аз не бих го нарекъл мерак, а "от немай къде".apple написа:Мерака да харчиш канадска пенсия на българска територия е голям към момента...
Ще дам пример какво имам предвид: Един мой приятел индиец който е женен и прекарал 30-тина години от живота си в Скандинавия, сега се връща в Индия защото пенсията в Дания не му стига. Според него в Индия е гадно, хората са изпростели и въобще няма никакъв мерак да живее там. Но няма как.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Може би имах същото предвид, но не го уточних. Познай защо? Ами отново ще има атака срещу мене. Историята с дядо Ричард не я ли писах някога, някъде? Както и да е дядо Ричард е от Англия,пенсионер успешно задомен за овдовяла българска бабичка ама по-младичка от него де. Има си къща в китно балканско село, храни се повече от добре с парите от английската пенсийка па и бабата е умятна банички, питки, това онова...не е като английска бабичка да го мъчи на чай и бисквиткиoptics написа:Аз не бих го нарекъл мерак, а "от немай къде".apple написа:Мерака да харчиш канадска пенсия на българска територия е голям към момента...
Ще дам пример какво имам предвид: Един мой приятел индиец който е женен и прекарал 30-тина години от живота си в Скандинавия, сега се връща в Индия защото пенсията в Дания не му стига. Според него в Индия е гадно, хората са изпростели и въобще няма никакъв мерак да живее там. Но няма как.

Това е добре, откъдето и да го погледнеш, особено ако има обратно действие назад. Нека видим след време окончателния текст. За статистиката;
от подписването в Отава споразумението с Македония влиза в сила след 2,5 години, с Румъния - 2 години, с Турция- 6,5 години.
http://www.servicecanada.gc.ca/eng/isp/ ... ytoc.shtml"
от подписването в Отава споразумението с Македония влиза в сила след 2,5 години, с Румъния - 2 години, с Турция- 6,5 години.
http://www.servicecanada.gc.ca/eng/isp/ ... ytoc.shtml"