Пенсии за българите в Канада

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
balgariada

Пенсии за българите в Канада

Мнение от balgariada »

Уредиха пенсии за българите в Канада
http://dartsnews.bg/News/19112"
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Re: Пенсии за българите в Канада

Мнение от mortigur »

balgariada написа:Уредиха пенсии за българите в Канада
http://dartsnews.bg/News/19112"
Честно, ако си се изнесал млад без стаж, на 25 шанса да получиш пенсия от двеста лева е голямо успокоение. Аз имам 11 години стаж в българия, но не се надявам на повече от 500-700 ако стигна заветните 68.
Taxation is theft.
apple

Мнение от apple »

Щеше да е хубаво наистина, но ако беше факт! Засега е само проект:
Правителството одобри проект на Спогодба за социална сигурност между двете държави.
БГ правителството одобрило, но да видим какво ще каже Канадското правителство по въпроса. За да няма реване насреща ми уточнявам, че съм с двете ръце ЗА, но да видим дали ще се ПРИЕМЕ. :?:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

apple написа:Щеше да е хубаво наистина, но ако беше факт! Засега е само проект:
Правителството одобри проект на Спогодба за социална сигурност между двете държави.
БГ правителството одобрило, но да видим какво ще каже Канадското правителство по въпроса. За да няма реване насреща ми уточнявам, че съм с двете ръце ЗА, но да видим дали ще се ПРИЕМЕ. :?:
Защо да не се приеме - и във форума е ставало дума преди, но ако се разрови човек може да намери информация и в уебсайтовете на канадското правителство че се подготвя подобна спогодба. Освен това, Канада има вече подобни договорености с доста други Европейски държави.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
apple

Мнение от apple »

Koko написа:
apple написа:Щеше да е хубаво наистина, но ако беше факт! Засега е само проект:
Защо да не се приеме - и във форума е ставало дума преди, но ако се разрови човек може да намери информация и в уебсайтовете на канадското правителство че се подготвя подобна спогодба. Освен това, Канада има вече подобни договорености с доста други Европейски държави.
Ами надявам се де! Въпроса е кога? Щото България все я мотаят за всичко с години. Те и САЩ уж безвизово да ни пускат ама нанайсе вече толкова години само преговаряме... С ЕС и НАТО беше същото протакане. От това ми се поражда скептицизма, не от друго. Сега с Шенген е същата работа... Изобщо малка България всеки си я разиграва както си ще! :( А и друг е въпроса, че политическата върхушка няма интерес това да се случи, защото новите мераклии ще се увеличат драстично след такава мярка. Мерака да харчиш канадска пенсия на българска територия е голям към момента... И не само канадска. Ако България си оправи проблема с циганската престъпност БГ ще заприлича на интернационален хоспис мисля :lol:!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

apple написа:Мерака да харчиш канадска пенсия на българска територия е голям към момента...
Аз не бих го нарекъл мерак, а "от немай къде".

Ще дам пример какво имам предвид: Един мой приятел индиец който е женен и прекарал 30-тина години от живота си в Скандинавия, сега се връща в Индия защото пенсията в Дания не му стига. Според него в Индия е гадно, хората са изпростели и въобще няма никакъв мерак да живее там. Но няма как.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
apple

Мнение от apple »

optics написа:
apple написа:Мерака да харчиш канадска пенсия на българска територия е голям към момента...
Аз не бих го нарекъл мерак, а "от немай къде".

Ще дам пример какво имам предвид: Един мой приятел индиец който е женен и прекарал 30-тина години от живота си в Скандинавия, сега се връща в Индия защото пенсията в Дания не му стига. Според него в Индия е гадно, хората са изпростели и въобще няма никакъв мерак да живее там. Но няма как.
Може би имах същото предвид, но не го уточних. Познай защо? Ами отново ще има атака срещу мене. Историята с дядо Ричард не я ли писах някога, някъде? Както и да е дядо Ричард е от Англия,пенсионер успешно задомен за овдовяла българска бабичка ама по-младичка от него де. Има си къща в китно балканско село, храни се повече от добре с парите от английската пенсийка па и бабата е умятна банички, питки, това онова...не е като английска бабичка да го мъчи на чай и бисквитки :lol: И му остават кинти и да си пести за почивки при родата в Англия и да посреща децата и внуците на бабата за уикендите и не само. За дедо Ричард България е рай! Човека е истински - от време навреме прави риболовни пикници с голяма кошница с мезета и бира и кани приятели да споделят кефа. Един от тях ми разказа тази история. Като накрая гневно завърши д`ба и тая мойта тъща, овдовя и не ще да си фане и тя един английски пенсионер да се видя и аз на кяр... :rofl:
dimana

Мнение от dimana »

Това е добре, откъдето и да го погледнеш, особено ако има обратно действие назад. Нека видим след време окончателния текст. За статистиката;
от подписването в Отава споразумението с Македония влиза в сила след 2,5 години, с Румъния - 2 години, с Турция- 6,5 години.

http://www.servicecanada.gc.ca/eng/isp/ ... ytoc.shtml"
Публикувай отговор