Учене и след това виза?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
crimson.rose

Учене и след това виза?

Мнение от crimson.rose »

Здравейте.Отново имам въпрос.Значи аз попринцип,както казах в миналия пост имам 1 година докато завърша гимназия и след това искам да ида да уча в Монреал при моя приятел и неговото семейство.Стана ми ясно,че това,че нямам завършен университет и стаж по специалноста ще ми изиграе лоша шега и няма да мога да събера достатъчно точки.Първоначалната ми идея беше да мина интервю с надеждата да ми дадат виза и да замина за там и чак след като отида да си подам документите за университет,защото цените така са ДОСТА по-ниски.Но въпросът ми сега е дали ако си подам документите от тук за университет и замина като ученик и докато съм там си подам и документи за да мина интервю защото все пак като уча ще мога да съм там само 3 години,по-лесно ли ще ми е да получа виза ако съм учила в Квебек и ако моят приятел и семейството му са там и имат гражданство?
Аватар
myhata II

Re: Учене и след това виза?

Мнение от myhata II »

Няма да стане това което си го намислил
Завърши си първо и после си кандидатствай от България по точковата система,ама ми се чини че нямаш и трудов стаж и пак си в филма,завърши ,поработи и после се пробвай
Успех
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
crimson.rose

Мнение от crimson.rose »

защо да не стане?Смисъл аз искам да уча там,не тук.Това е идеята.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Става! Познавам хора, които са станали първо résident permanent и след необходимото време - канадски граждани, след като са дошли като чуждестранни студенти и са били със статут на чужденци до завършването си.
Мисля че не искаш да знаеш колко пари са хвърлили родителите им, докато завършат :tmi:
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

crimson.rose написа:Здравейте.Отново имам въпрос.Значи аз попринцип,както казах в миналия пост имам 1 година докато завърша гимназия и след това искам да ида да уча в Монреал при моя приятел и неговото семейство.Стана ми ясно,че това,че нямам завършен университет и стаж по специалноста ще ми изиграе лоша шега и няма да мога да събера достатъчно точки.Първоначалната ми идея беше да мина интервю с надеждата да ми дадат виза и да замина за там и чак след като отида да си подам документите за университет,защото цените така са ДОСТА по-ниски.Но въпросът ми сега е дали ако си подам документите от тук за университет и замина като ученик и докато съм там си подам и документи за да мина интервю защото все пак като уча ще мога да съм там само 3 години,по-лесно ли ще ми е да получа виза ако съм учила в Квебек и ако моят приятел и семейството му са там и имат гражданство?
Искаш да кажеш - да заминеш да учиш като студент, не като ученик.
По принцип е възможно, но както и писалите преди мене са споменали - за чуждестранни студенти таксите са доста по-солени, а това че имаш приятел с канадско гражданство не променя нищо в случая.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
crimson.rose

Мнение от crimson.rose »

не ме разбрахте,знам колко са таксите.Имам предвид дали приятеля ми,който има канадско гражданство ще ми е от помощ,когато тръгна да минавам интервю и така нататък.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

не.
И Коко ти е го е казал вече веднъж... ето сега и аз ти го казвам пак.
Manchester United Football Club
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

crimson.rose написа:не ме разбрахте,знам колко са таксите.Имам предвид дали приятеля ми,който има канадско гражданство ще ми е от помощ,когато тръгна да минавам интервю и така нататък.
Според мен трябва да прочетеш официалните източници първо.

Ако дойдеш да учиш първо, има една сравнително нова програма, Canadian Experience Class. С две думи, идваш, учиш, получаваш разрешение за работа (със срок до 3 години) след завършването. Мисля и Квебек има подобна, на провинциално равнище. Намираш си квалифицирана работа, работиш поне една година, кандидастваш за имиграция, чакаш още една година да речем и ако минеш, ставаш постоянен жител. Ако учиш за бакалавър, това са 4 години + поне 2 години (стаж и чакане след кандидастване) и станаха 6 и кусур.

Както виждаш, приятелят ти няма никаква роля в този сюжет, а то след 6-7 години отношенията ви с него кой знае какви ще бъдат ;)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Твоя приятел съществува ли, или тепърва ще го търсиш? :rofl:

И той знае ли, че ще ходиш при него? Ако не знае, тогава това, че е с гражданство не ти носи никакви точки.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола