Мечтата ми.... Помогнете да взема решение

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
mamcho

Мечтата ми.... Помогнете да взема решение

Мнение от mamcho »

Здравейте!От извесно време се замисляме да започнем курс по френски и да подготвим документите за Канада.Нещата който ни притесняват са парите които ще ни трябват,защото ги нямаме,а и точките-не сме сигурни дали ги смятаме правилно.Моля помогнете как да се стимулираме за да направим тази голяма крачка.Благодаря на всички предварително. :$
Аватар
tonich

Re: Мечтата ми.... Помогнете да взема решение

Мнение от tonich »

Задача номер 1: Влезте в официалния сайт и си изчислете точките два пъти, като сменяте водещия кандидат.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
Victualia
Обратна връзка:

Мнение от Victualia »

Здрасти mamcho,
щом това е мечтата ти - тогава действай! Може в началото да ти изглежда много трудно и объркващо, но повярвай ми, ако се заемеш сериозно нещата ще започнат бавно, но сигурно да ти се изясняват. Не се отчайвай от изискванията за финанси - те все пак са разсрочени във времето и при едно добро планиране човек може да си набави необходимите средства, съставете си финансов план, така да се каже. Работи, ако се налага започни нова работа. Също се отнася и за точките като цяло - ако не ги събираш, помисли от къде би могъл да си набавиш допълнителни - повярвай ми източниците за това са повече, отколкото изглежда на пръв поглед. На практика много неща можеш да промениш за себе, така че да ти донесат точки - например област на образование, езици. Дай ми подробности - възраст, образование и ще се опитам да бъда по-конкретна. Единственото нещо, което не можеш да промениш, е да станеш по-млад :-), така че вземи и това под внимание.
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му ^_^
Успех!
DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014

"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

По отношение на парите, не мисля че може да се направи точна сметка, тъй като до голяма степен разходите зависят от начина за подготовка за езиковите тестове. Както и от вашето начално ниво, разбира се.
За пример: може да не се налага да се явявате на Йелтс в случай че без ниво на английски събирате минимума точки. А само явяването струва 335 лева.
Курсовете по френски могат да са в АФ или в някоя друга школа - разликата в цените е голяма. Ако ползвате частен учител е още по-скъпо. Отделно от това един човек научава френски на прилично ниво за 8 месеца, друг - и за 2 години не може. Явяването на ТСФК струваше мисля около 100-ина лева на човек.
Първоначалните такси при подаване на документите ги има из форума - по спомени бяха 395 кан.долара на основен кандидат и по 152 за придружаващия, и за всяко дете. По-нататът има още много други такси.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
mamcho

Мнение от mamcho »

И двамата сме под 35години имаме 2 деца под 10 години в момента съм в майчинство.Моята професия е монтьор на металорежещи машини(шлосер),а неговата е ел.обзавеждане на кораб и точно това ни обарква с точките на намираме точно нашите професий или ...ох обърках се вече.
Аватар
acsior

Мнение от acsior »

karelia79 написа:Първоначалните такси при подаване на документите ги има из форума - по спомени бяха 395 кан.долара на основен кандидат и по 152 за придружаващия, и за всяко дете. По-нататът има още много други такси.

Правилно - бяха 395 КАД за водещия и 152 КАД за всеки придружаващ, но от 01.01.2012 г. са съответно 406 КАД за водещия и 156 КАД за всеки придружаващ.
Ето го и пдф-а от официалния сайт:
New fee schedule as of January 1, 2012
Rock 'N' Roll
mamcho

Мнение от mamcho »

Някой може ли да помогне.С тези професий какви точки ще получим?
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

mamcho написа:Някой може ли да помогне.С тези професий какви точки ще получим?
Как сте с английският език?
mamcho

Мнение от mamcho »

ниво разбираемо,но нали искат френски?Просто искаме да сметнем точките преди да започнем каквото и да е,но неможем да се ориентираме в коя група спадат професийте които имаме.Съвсем от скоро се занимаваме с нещата и има доста неясни за нас.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

mamcho написа:ниво разбираемо......
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... aining.pdf"
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Всичко , което попада в графа "Допълнителни точки за еди какво си" всъщност в масовия случай не се получават никакви точки напрактика... и така кандидатите си правят сметките без кръчмаря.
Manchester United Football Club
mamcho

Мнение от mamcho »

MISSION IMPOSSIBLE няма помощ от никъде ;(
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Това решение ти предопределя ориентацията в живота за години напред, ти нали не очакваш да го вземеш за 15 минути и то с помощта на хора, които не познаваш???
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
mamcho

Мнение от mamcho »

Не неочаквам това,но съм малко обърката с пресмятането на точките.Немога да разбера самата специалност дали носи точки,а и май и двамата нямаме стаж по нея. :?: Объркани сме.За възрастовата сме под 35год. имаме 2 деца ще учим френския до В2,но тези дипломи нещо се омотахме.Трудно ни е... :sweat:
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

mamcho написа:но съм малко обърката с пресмятането на точките.Немога да разбера самата специалност дали носи точки
На този въпрос със сигурност могат да ти отговорят само емиг. офицери... но в масовият случай не се присъждат допълнителни точки, така че си ги смятайте без тях за да получите по реалистичен резултат.
Manchester United Football Club
Заключено