Отваряне на фирма от чужденец в Канада
Отваряне на фирма от чужденец в Канада
Един приятел иска да отвори фирма в Монреал, възможно ли е примерно аз да отворя фирмата и да го пиша за съдружник, той няма никакъв статут тук и разбира се е в България. Вече е подал документи за имиграция, но много го бавят, та се надява това да му помогне.
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Отваряне на фирма от чужденец в Канада
Мислиш, че ще се забързат ли?todor73 написа:Вече е подал документи за имиграция, но много го бавят.
Пък и преди да сте подали данъчна декларация 2013, показвайки, че наистина развивате дейност, това съдружие едва ли ще има някаква тежест. Освен, ако не започва процедурата отначало като бизнес емигрант. Това ли е идеята?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Това няма да забърза ИЗОБЩО неговата имиграция по започнатата вече процедура. 

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
-
Ами то си има отделна програма за инвеститори/предприемачи:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp"
Тук можеш да видиш изискванията. Ако господинът отговаря на условията (дали има 800 000 CAD?) мисля, че доста бързо ще му отворят вратите.
Само, че на мен ми се струва, че "фирмата" се предвижда да бъде само предтекст за "ускоряване" на процеса. Та това едва ли ще помогне.
EDIT: сега като поразрових малко по-навътре се оказа, че:
1. Investors: до 1 юли 2012 не се приемат апликации. Имали много такива (700 ???) дето искат да инвестират по 800 000 $ като също докажат , че състоянието им се оценява на не по-малко от 1 600 000 $
2. Enterpreneurs: "CIC has temporarily stopped accepting applications for the federal entrepreneur program. Only applications received before July 1, 2011, will be processed. This suspension will continue until further notice. " - no comment
3. Self-employed: апликации се приемат, ама най-вече за farm businesmen...??? Канада ще става аграрна държава.. ли?
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp"
Тук можеш да видиш изискванията. Ако господинът отговаря на условията (дали има 800 000 CAD?) мисля, че доста бързо ще му отворят вратите.
Само, че на мен ми се струва, че "фирмата" се предвижда да бъде само предтекст за "ускоряване" на процеса. Та това едва ли ще помогне.
EDIT: сега като поразрових малко по-навътре се оказа, че:
1. Investors: до 1 юли 2012 не се приемат апликации. Имали много такива (700 ???) дето искат да инвестират по 800 000 $ като също докажат , че състоянието им се оценява на не по-малко от 1 600 000 $

2. Enterpreneurs: "CIC has temporarily stopped accepting applications for the federal entrepreneur program. Only applications received before July 1, 2011, will be processed. This suspension will continue until further notice. " - no comment
3. Self-employed: апликации се приемат, ама най-вече за farm businesmen...??? Канада ще става аграрна държава.. ли?