kvostava.us крадат пари (законно?) от ВИП потребителите си?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
negotoro

kvostava.us крадат пари (законно?) от ВИП потребителите си?

Мнение от negotoro »

Накратко се случи следното:

регнах се на kvostava.us, реших, че искам да пращам съобщения (факта, че се плащат е смешен, но мое решение). Цъкнах да си променя профила на ВИП. Платих през Ппал. И после пратих 70на съобщения за 20на дни. Не получих никакъв отговор. Не мога да кажа със сигурност но явно имат огромен процент фалшиви регистрации. Това не е важното и не искам да ги обвинявам в нещо по тая линия но....

Както и да е за $8 не е проблем си помислих и зарязах сайта.

По принцип не си следя ппал-а. Обаче след 9 месеца влизам и гледам, че имам 9 такси платени към kvostava.us. Т.е kvostava.us са ми откраднали $72.

Пиша им на поддръжката. Много дни без отговор. След това ми пращат общите си условия (на английски, аз не го разбирам) в който пише, че пари не връщат -
Оказа се следното:

1. разчитат с (може би) фалшиви регистрации (не се хващайте за това) да накарат хората да платят АБОНАМЕНТ за ВИП.

2. разчитат, че хората не гледат достатъчно на ппал страницата за да видят, че ВСЕКИ месещ ще ги таксуват, те че това е АБОНАМЕНТ а не еднократна такса.

3. Има много объркана процедура за прекратяване на абонамента някъде дълбко в техните ЧЗВ - ******Как да спра автоматичните месечни плащания?

За да промените или спрете автоматичните абонаментни плащания, влезте във вашият PayPal account, отидете на Profile page, и от там нa My Preaproved Payments.

Също така можете да ни изпратите номер на транзакцията и Вашите имена и ние ще спрем абонамента Ви.******
Това добре, ама ако не знаеш, че си на абонамент?!

4. С общи условия на английски се опитват да се подсигурят да не връщат пари
***No Refunds will be granted on our side once you purchase your VIP membership. We do NOT issue any refunds once you have made any payment and your membership status has been changed from Standard to any paid membership we offer. Kvostava.us (WEBLUNATIX, LLC) reserves the right to provide this agreement to your Bank, Credit Card Company or PayPal in case you open a dispute, claim or chargeback.****

Моята грешка е, че не гледам. Прежалих парите, но съвета ми към вас е: не им се връзвайте на kvostava.us, няма смисъл, само ще загубите време и пари. Стойте далеч от тях, има много други БЕЗПЛАТНИ сайтове.

Сигурен съм, че има и други блейки като мене дето са изгорели със суми, но kvostava.us на това разчитат....
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: kvostava.us крадат пари (законно?) от ВИП потребителите

Мнение от ablood »

negotoro написа:Моята грешка е, че не гледам.
Нали?
Освен това никой не ти е виновен, че не са ти отговаряли.
Никой не ти е виновен, че след първичната еуфория си спрял да пращаш. Месечната такса си тече.

Със същия успех можеш да постнеш оплакване срещу джимовете, мобилните оператори.... И те съшо крадат пари от потребителите си.

И ти крадеш пари от работодателя си, когато има отлив в печалбите.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
IFF

Мнение от IFF »

ablood написа: И ти крадеш пари от работодателя си, когато има отлив в печалбите.
Момче, спри да пиеш в 7 часа сутринта :rofl:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

IFF написа:
ablood написа: И ти крадеш пари от работодателя си, когато има отлив в печалбите.
Момче, спри да пиеш в 7 часа сутринта :rofl:
Е, че какво? Абсолютно прав е, макар , че го е казал малко грубичко.Въпрос:Когато има криза, респективно отлив от печалбите, първи ли гледаш да си свършиш работата или протакаш? Нали, ако си свършиш първи работата, после и теб първи ще съкратят.Айде със здраве и по-малко се заяждай! Казаха ти го вече.
....
По темата: Само като прочета името на тоя сайт и ми призлява, ама всеки си знае.Гледайте винаги дали става дума за абонамент или еднократна такса! Аз имам приятел, който държи подобен сайт.При него се плаща с чек и е еднократно (поне така пише и може би е така).Не съм се сещала да го питам как се оправя с фалшивите чекове.(предполагам чрез дезактивация)
Моят съвет е намери си друг сайт! (То и ти си стигнал самостоятелно до това решение.)
Не е задължително да са българи също, ама за това пак ти си знаеш.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Paypal си остава един от най-сигурните начини за плащане, защото ти скрива данните за кредитни карти и подобни, които могат да се използват недобросъвестно от продавача. Обаче е оставена една врата за автоматично плащане периодично на абонамент, което трябва да се гледа. Дори и да не догледаш в началото при регистрацията и плащането, с Paypal си остава достатъчно лесно самия ти да провериш станало ли е нещо подобно и да отмениш регламента за автоматични плащания като цъкнеш cancel на съответния абонамент в сметката ти в Paypal. Няма нужда да се разправяш с продавача изобщо и той като види че не получава плащания сам ще те прекрати.

Надлъгването си е част от бизнеса, защото е трудно или невъзможно да продаваш ненужен продукт. Голямата част от продуктите са такива.
pumpy

Мнение от pumpy »

negotoro написа:След това ми пращат общите си условия (на английски, аз не го разбирам)
Ей това според мен изчерпва цялата тема......Не разбираме за какво и как плащаме, но някой ни краде парите - no comment, ако не си го разбрал - без коментар
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Влязох да видя за каква "кражба" става дума.
Silver1 Membership - $7.99 USD for each month
Няма нужда да четеш ситния текст. Още преди плащането ясно е написано, че не става дума за еднократна услуга, а за членство и че цената е$7.99 USD за всеки месец. По-коректно от това къде?
Къде видя кражба?

Или си разочарован, че никоя от 70-те красиви мацки на които си писал не е изявила желание да се съвкуплява с теб и си искаш парите за съобщенията обратно?
negotoro

Мнение от negotoro »

ablood написа:Влязох да видя за каква "кражба" става дума.
Silver1 Membership - $7.99 USD for each month
Няма нужда да четеш ситния текст. Още преди плащането ясно е написано, че не става дума за еднократна услуга, а за членство и че цената е$7.99 USD за всеки месец. По-коректно от това къде?
Къде видя кражба?

Или си разочарован, че никоя от 70-те красиви мацки на които си писал не е изявила желание да се съвкуплява с теб и си искаш парите за съобщенията обратно?
много ти е грешна логиката
и не ми цитирай, щото "членство" и "всеки месец" в kvostava.us НЕ означава автоматично АБОНАМЕНТ. Може ти да си плащаш сам а да НЕ Е абонамент и пак да е членство и да е всеки месец. Т.е плащаш, след 1 месец ако не платиш ти го спират.
Е там видях кражбата.... нали се сещаш, че им е по-изгодно така, а не плащаш 1 месец, разочароваш се от сайта (както аз) и после спираш.
Както и да е, не съм за парите а да предупредя хората да стоят далеч от kvostava.us
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

negotoro написа:Накратко се случи следното:
2. разчитат, че хората не гледат достатъчно на ппал страницата за да видят, че ВСЕКИ месещ ще ги таксуват, те че това е АБОНАМЕНТ а не еднократна такса.
3. Има много объркана процедура за прекратяване на абонамента някъде дълбко в техните ЧЗВ - ******Как да спра автоматичните месечни плащания?
negotoro написа: много ти е грешна логиката
и не ми цитирай, щото "членство" и "всеки месец" в kvostava.us НЕ означава автоматично АБОНАМЕНТ. Може ти да си плащаш сам а да НЕ Е абонамент и пак да е членство и да е всеки месец. Т.е плащаш, след 1 месец ако не платиш ти го спират.
Е там видях кражбата.... нали се сещаш, че им е по-изгодно така, а не плащаш 1 месец, разочароваш се от сайта (както аз) и после спираш.
Както и да е, не съм за парите а да предупредя хората да стоят далеч от kvostava.us
Доста си противоречиш, което значи, че и след "инцидента" не си разбрал къде самия ти си сгрешил, а не че някой те е окрал без да те предупреди за тази "кражба". Изясни си нещата докрай за да предупредиш хората по по-ясен начин за евентуалния проблем.

Както и да го наричаш това накрая си приел и си се съгласил на вид абонамент/членство и това изисква месечно плащане и иницииране на такова автоматично плащане чрез Paypal. Имало е ясен текст и ти си кликнал че се съгласяваш с тази схема. Ако е имало измама едва ли ти ще си единствения измамен и при многократни оплаквания с доказана вина сметката в Paypal отдавна щеше да им е блокирана.

Обърканата процедура за прекратяване на абонамента е много по-лесна отколкото си мислиш. Отнема до 1 минута в твоята сметка в Paypal и НЕ изисква да се разправяш с продавача, т.е. спираш си плащанията сам.

Ако не разбираш това с което се съгласяваш поради незнаене на езика е съвсем друг проблем нямащ общо нито с kvostava.us нито с който и да е друг освен с теб самия. Ползвай някой познат който ще е наясно какво прави или в краен случай Гугъл преводача. Щом си поел риска да се съгласяваш с нещо което не разбираш си носиш и последствията.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

negotoro написа:и не ми цитирай, щото "членство" и "всеки месец" в kvostava.us НЕ означава автоматично АБОНАМЕНТ.
Всъщност точно това означава. По подразбиране. Обратното е оптимизъм.

negotoro пак се появи. Аз мислех, че се е логнал еднократно, колкото да изрази гнева си и толкова.

Даже копнах поста му в Google и видях, че го е copy/paste във сума ти форуми. Без една запетака разлика. :D

От къде такъв гняв бе човек? Сам си си виновен. Нищо подвеждащо няма в офертата.

И аз навремето се подведох и без да знам Canadian Tire ми теглеха 5 години по $95, докато случайно се усетих. Проверих си договора отпреди 5 години, видях, че не съм купил услуга, а членство. Прекратих си членството и преглътнах загубата. Никой не ми е виновен, че не съм ползвал услугите за които съм плащал. Бях нов, неориентиран и си получих заслуженото. Не съм се юрнал да клеветя по сек'ви форуми, че Canadian Tire крадат пари от клиентите си. Те иначе дерат яко, ама това е друга тема. Човек сам си избира магазина/сервиза.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Не е нужно веднага да се казва "така ми се пада". Има смисъл и да си потърсите правата. Понякога самата компания не иска да и се свързва името с подобни практики, макат че тези за които имам пример само с това ги свързват всички :lol: ... МИналата година стана скандал за един китайски чичка, който се мернал е Гудлайф Фитнес веднъж преди повече от 10 години и те го зарибили да подпише договорче, след което той забравил да ходи, а те си теглили по 60 долара всеки месец и така до 7500. Май банката му вдигна патърдията, а фитнеса му върна парите, не искали да взимат пари даром |(.
Та, по-полека с нервите, стават грешки, попитайте добронамерено, може и да се решат нещата във ваша полза.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Би ли казала в кой град е станало това? Фитнес да рембурсва пари не бях Чувал.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Торонто, но не можах да изровя инфо. Който чете метровестника сигурно си го спомня.
Циганите - на Сатурн !
succes

Мнение от succes »

ablood написа:
negotoro написа:Моята грешка е, че не гледам.
Нали?
Освен това никой не ти е виновен, че не са ти отговаряли.
Никой не ти е виновен, че след първичната еуфория си спрял да пращаш. Месечната такса си тече.

Със същия успех можеш да постнеш оплакване срещу джимовете, мобилните оператори.... И те съшо крадат пари от потребителите си.

И ти крадеш пари от работодателя си, когато има отлив в печалбите.
А дали случайно работодателите ти не те крадат, когато пък има наплив в печалбите. И кой ли работодател ще ти позволи да го окрадеш толкова, че за него да няма. Иначе относно всичко друго дето си изброил - и аз бих постнал оплакване, даже ги "поствам", ама не тук, а в разни комисии за защита на потрбителски права. Само с реагиране може да се променят много неща и човека е направил по-скоро добре, като си е постнал горчивия опит тук, макар и за много от вас "неиздържан".
pumpy

Мнение от pumpy »

succes написа:Иначе относно всичко друго дето си изброил - и аз бих постнал оплакване, даже ги "поствам", ама не тук, а в разни комисии за защита на потрбителски права. Само с реагиране може да се променят много неща и човека е направил по-скоро добре, като си е постнал горчивия опит тук, макар и за много от вас "неиздържан".
Поредния наивник. Разберете, че "Канада е страната на лъжата", в частност. СЪС СИГУРНОСТ в договора им всичко е описано много ясно и с много малки буквички. СЪС СИГУРНОСТ преди да платиш кликваш едно квадратче, че се съгласяваш с условията им. Със съгурност товаренето с 8 кинта е месечни и е въпрос на елементарна проверка в акаунта ти да го видиш.
Познавах един идиот, който на втория ден след пристигането си в Монреал даде депозит от 250 кинта за жилище, подписа предварителен договор и после ходи да вдига гири на служителката, че си иска парите :?: и даже в безумието си си позволил да и повишава тон и да я заплашва :?:
Моя опит с всичко онлайн е да чета първо условията за връщане/прекратяване на услугите. Едва след това чета за цена и за всичко друго. Освен това всичко подадено тук и/или там се ксерокопира (сканира в днешно време) за да имам доказателство под какво съм се съгласил/подписал.
Всичко останало е действия на наивници в една ужасно изпечена среда на мошеници - това последното не го казвам с лошо - просто форма на бизнес...
Публикувай отговор