Имаме ли шанс?
Имаме ли шанс?
Здравейте, знам, че тук има много питащи, но ще се присъединя и аз.
Искам да ви помоля за помощ, защото процедурата е сериозна и не знам дали имаме шанс. Ситуацията е следната. На 37 години съм, а съпругът ми е на 39 години. Юрист съм по образование и имам над 10 години трудов стаж по специалността. Към момента не работя и от Август 2010 съм освободена ( като юрисконсулт ). Преди това съм била в майчински - две години, отпуск за гледане на дете - 6 месеца и трудова борса - 9 месеца. Съпругът ми е икономист със специалност статистика. Работил е 3 години в туризма като вътрешно фирмен контрол и нощен мениджър и две години като координатор в общинско предприятие. Няма стаж по специалността си. Нивото ни на френски език е нулево. Владеем английски, като на съпруга ми е много добър ( английска езикова ). Учила съм в гимназия до 11 клас и съм магистър. Имаме ли шанс и кой е удачно да е водещ кандидат? От значение ли е, че в момента не работя? Имам още много въпроси, но ще ви ги спестя за да не ставам досадна.
Искам да ви помоля за помощ, защото процедурата е сериозна и не знам дали имаме шанс. Ситуацията е следната. На 37 години съм, а съпругът ми е на 39 години. Юрист съм по образование и имам над 10 години трудов стаж по специалността. Към момента не работя и от Август 2010 съм освободена ( като юрисконсулт ). Преди това съм била в майчински - две години, отпуск за гледане на дете - 6 месеца и трудова борса - 9 месеца. Съпругът ми е икономист със специалност статистика. Работил е 3 години в туризма като вътрешно фирмен контрол и нощен мениджър и две години като координатор в общинско предприятие. Няма стаж по специалността си. Нивото ни на френски език е нулево. Владеем английски, като на съпруга ми е много добър ( английска езикова ). Учила съм в гимназия до 11 клас и съм магистър. Имаме ли шанс и кой е удачно да е водещ кандидат? От значение ли е, че в момента не работя? Имам още много въпроси, но ще ви ги спестя за да не ставам досадна.
Re: Имаме ли шанс?
Разбира се че имате шанс единствения проблем е да се подготвите на Френски за интервюто,водещ кандидат трябва да е този който смятате че ще се подготви по добре,ние учихме 6 месеца френски от нулата и успешно преминахме,всичко опира до това да имате наистина амбиция да успеете!Всичко друго което трябва да знаете е описано подробно в този сайт.
Благодаря за отговора. От прочетеното досега разбрах, че професията на съпруга ми, а и липсата на стаж по нея, не го правят подходящ за основен кандидат. Това така ли е? Мисля, че последните 5 години имам достатъчно стаж, но дали на интервюто ще се приеме майчинството, отпуск за отглеждане на дете и трудовата борса за такъв?
Мисля,че по- подходящ за водещ кандидат е съпруга тъй като е икономист, но нека по- запознатите кажат.Той все пак също има стаж без значение дали е по специалността. При смятането на точките се гледа общ трудов стаж.
Детенцето също ви дава точки.
Най- добре си извадете всичко и изчислете различните варианти.
От важно значение е нивото на френски, което ще заявите.
Ние до преди месец също се лутахме при изчисляването и евентуалния избор на водещ, но благодарение на няколко човека от форума всичко ни се изясни.
Успех! Ще помагаме с изчисляването на точките, ако има нужда
Детенцето също ви дава точки.
Най- добре си извадете всичко и изчислете различните варианти.
От важно значение е нивото на френски, което ще заявите.
Ние до преди месец също се лутахме при изчисляването и евентуалния избор на водещ, но благодарение на няколко човека от форума всичко ни се изясни.

Успех! Ще помагаме с изчисляването на точките, ако има нужда
"The only thing that will stop you from fulfilling your dreams is you."
Пропуснах да отбележа, че съпругът ми е бакалавър и трудовият му стаж ( като икономист ) е около 6 години. Моят трудов стаж е към 15 години, а юридическият е над 10 години.
Доколкото съм чувала юристите не са за предпочитане от канадските власти, тъй като е очевидно че няма как да практикуват професията си там. (поне не и преди нови 4-5 години учене) Така че съпругът е по-удачен вариант от тази гледна точка, а и фактът че е с по-добро ниво на английски.
Доколкото съм чела във форума не се признава за трудов стаж времето, през което си била в майчинство, от където също ще ти паднат точките.
Доколкото съм чела във форума не се признава за трудов стаж времето, през което си била в майчинство, от където също ще ти паднат точките.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
-
Със сигурност майчинството не е реален трудов стаж за канадците.karelia79 написа:Доколкото съм чувала юристите не са за предпочитане от канадските власти, тъй като е очевидно че няма как да практикуват професията си там. (поне не и преди нови 4-5 години учене) Така че съпругът е по-удачен вариант от тази гледна точка, а и фактът че е с по-добро ниво на английски.
В списъка с предпочитани професии от 2009 г. фигурира специалността Вероятност и статистика (бакалавър- 3 г.), което накланя везните към съпруга за водещ кандидат. Английската гимназия също е голям плюс. Остава да метнете френския:))))
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
- sudju4e
- Обратна връзка:
Само че има една малка подробност, за да ти даде така желаните точки въпросната статистика трябва да си я завършил до максимум преди пет години (което ме съмнява, тъй като човека е на 39 години в момента, освен ако не го е записвал скоро да го учи) или да имаш стаж по нея (той няма)mariko_san написа: В списъка с предпочитани професии от 2009 г. фигурира специалността Вероятност и статистика (бакалавър- 3 г.), което накланя везните към съпруга за водещ кандидат. Английската гимназия също е голям плюс. Остава да метнете френския:))))
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Имате шанс - ако докажете на интервюто максимални нива на френски и то и за двамата. Ето и точките:
Ако ти си водеща:
Възраст - 12
Образование - 10
Стаж - 4
Английски - 4 (нива В1/В2 по европейската рамка)
Френски - 16 (нива С1/С2)+6 (нива С1/С2) за него
Дете - 4
Фин. независимост - 1
Общо: 57 точки, което е прага за селекция
Ако той е водещ:
Възраст - 8
Образование - 10
Стаж - 8
Английски - 4 (нива В1/В2 по европейската рамка), тук може и да са 6 точките (ниво С1/С2), ако е много напред с английския
Френски - 16 (нива С1/С2)+6 (нива С1/С2) за теб
Дете - 4
Фин. независимост - 1
Общо: 57 точки, което е прага за селекция или 59 при нива С1/С2 английски
В цялата история обаче се изисква и перфектно познаване на Квебек, пазара на труда и езика, за да вземете и 6 точки за адаптивност и да достигнете прага за сертификат за селекция от 63 точки. Френския - ако сте много упорити и ви вървят езиците, може да го докарате за около година на ниво С1.
Ако ти си водеща:
Възраст - 12
Образование - 10
Стаж - 4
Английски - 4 (нива В1/В2 по европейската рамка)
Френски - 16 (нива С1/С2)+6 (нива С1/С2) за него
Дете - 4
Фин. независимост - 1
Общо: 57 точки, което е прага за селекция
Ако той е водещ:
Възраст - 8
Образование - 10
Стаж - 8
Английски - 4 (нива В1/В2 по европейската рамка), тук може и да са 6 точките (ниво С1/С2), ако е много напред с английския
Френски - 16 (нива С1/С2)+6 (нива С1/С2) за теб
Дете - 4
Фин. независимост - 1
Общо: 57 точки, което е прага за селекция или 59 при нива С1/С2 английски
В цялата история обаче се изисква и перфектно познаване на Квебек, пазара на труда и езика, за да вземете и 6 точки за адаптивност и да достигнете прага за сертификат за селекция от 63 точки. Френския - ако сте много упорити и ви вървят езиците, може да го докарате за около година на ниво С1.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Много ви благодаря. Разбирам, че съпругът ми е по - подходящ за кандидат. Той владее отлично английски език, но дипломата му не е от езикова гимназия. В нея е учил 3 години и е продължил в друго училище. Имам стаж по професията последните 5 години, но трябва да изчисля дали се събира година. Не ми е ясно дали неговият стаж е по професията. Длъжностите му в трудовата книжка са координатор - 1 година и 11 месеца, организатор оперативно управление и контрол, вътрешен контрол - 3 години и 7 месеца. Не е завършил мениджмънт, но е с професионална квалификация икономист със специалност статистика. Не знам към момента на кандидатстване трябва ли да си на трудов договор или е важен стажът? Още веднъж ви благодаря за отношението и помощта. Много сме объркани и има още много да четем и изясняваме.
Без да навлизам в подробности и без да обиждам никой на възраст ,защото и ние сме 35 и 37 годишни искам да споделя лично/а и не само мое /мнение.Заложете на езикови познания по френски,а не на възраст.На 39 години е съпругът,докато дойде интервюто ще стане към 41/впредвид сегашните срокове на процедурата/ и на финала могат да ви отрежат.Имам като наблюдение предпоследното интервю,където интервюиращият се заяждал с кандидати над 35 и масово им направил откази с обяснение,че на пазара на труда в Квебек не могат да се адаптират над 35 годишните.
Пак казвам -всичко е на база наблюдение и разкази.За мен успеха е във франсето.Който го може по-добре
Пак казвам -всичко е на база наблюдение и разкази.За мен успеха е във франсето.Който го може по-добре

DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
- Kan_Tangra
Също без да искам да обидя никой, само да напомня, че в България всеки втори твърди, че "отлично" знае английски. А после се оказва, че неговото "отлично" не е като на тези, които оценяват.
Горе долу за мен (и не само за мен) "отлично" е да е завършил англ ФИЛОЛОГИЯ в някой университет. (пак не е без значение кой).
Ако е прочел 10ина дебели книги на английски, ако няма никаква разлика дали гледа филмите със субтитри, или не, и ако свободно разказва, и разбира, когато му разказват или питат нещо, тогава е доста добре. Тогава ще остане да си поошлайфа малко акцента.
Горе долу за мен (и не само за мен) "отлично" е да е завършил англ ФИЛОЛОГИЯ в някой университет. (пак не е без значение кой).
Ако е прочел 10ина дебели книги на английски, ако няма никаква разлика дали гледа филмите със субтитри, или не, и ако свободно разказва, и разбира, когато му разказват или питат нещо, тогава е доста добре. Тогава ще остане да си поошлайфа малко акцента.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола