Върос за трудов стаж и образование

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
daredevil

Върос за трудов стаж и образование

Мнение от daredevil »

Привет на всички! Искам предварително да благодаря на тези, които ще отговорят.
Прочетох информацията в официалния сайт, тук и къде ли още не. В списъка с търсени професии има тази, по която нямам нито ден трудов стаж. Дипломирах се тази година специалност Маркетинг, като в момента уча магистратура Финанси. За сметка на това имам дълги години опит на административна длъжност - от асистент, секретар, до офис мениджър. Имам и една година стаж като експерт продажби. Това са длъжностите ми по трудови договори, знаете че тук една длъжност съчетава няколко, но това няма значение в този случай. След гимназия завърших следдипомна квалификация (2 г.) - Банково, застрахователно и осигурително дело, икономист-счетоводител, отново без ден стаж по специалността.
Разказвам всичко това, с надеждата някой да ме посъветва кое от това бих могла да използвам, или с нещо допълнително, което да направя в кратък срок, за да успея да подам документи по федерална процедура. Мислех си и за Квебек, но френският ми е 0, а с курс няма да имам нужното ниво, за да мога да приключа навреме преди да стигна възрастта, която ще понижи отново точките. Въртя се в един омагьосан кръг и не знам кое да захвана.
Ще се радвам на всякакви идеи и съвети от миналите по този път. Благодаря!
Аватар
Koko

Re: Върос за трудов стаж и образование

Мнение от Koko »

daredevil написа:Привет на всички! Искам предварително да благодаря на тези, които ще отговорят.
Прочетох информацията в официалния сайт, тук и къде ли още не. В списъка с търсени професии има тази, по която нямам нито ден трудов стаж. Дипломирах се тази година специалност Маркетинг, като в момента уча магистратура Финанси. За сметка на това имам дълги години опит на административна длъжност - от асистент, секретар, до офис мениджър. Имам и една година стаж като експерт продажби. Това са длъжностите ми по трудови договори, знаете че тук една длъжност съчетава няколко, но това няма значение в този случай. След гимназия завърших следдипомна квалификация (2 г.) - Банково, застрахователно и осигурително дело, икономист-счетоводител, отново без ден стаж по специалността.
Разказвам всичко това, с надеждата някой да ме посъветва кое от това бих могла да използвам, или с нещо допълнително, което да направя в кратък срок, за да успея да подам документи по федерална процедура. Мислех си и за Квебек, но френският ми е 0, а с курс няма да имам нужното ниво, за да мога да приключа навреме преди да стигна възрастта, която ще понижи отново точките. Въртя се в един омагьосан кръг и не знам кое да захвана.
Ще се радвам на всякакви идеи и съвети от миналите по този път. Благодаря!

Знам че няма да прозвучи много оптимистично, но според мене реалният шанс е подаване на документите по процедурата за Квебек и сериозно учене на френски.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
daredevil

Мнение от daredevil »

Koko написа: подаване на документите по процедурата за Квебек и сериозно учене на френски.
Колкото и да чета, май и аз на там клоня ... просто няма как да докажа стаж по специалността ... Благодаря!
Leda78

Мнение от Leda78 »

Ако искаш веднага да стартираш - шансът ти е Квебек, защото може да попълниш ниво в документите, което да постигаш във времето до интервюто. Т.е. да се отдадеш на учене до интервюто и наистина да изкараш това ниво, което си гарантирал в документите.

Иначе от трудовия стаж, който си описал отговаряш на търсената професия 1122 trade expert (или нещо подобно, чекни в официалния сайт за NOC-овете) по федералната, обаче трябва да изчакаш нулирането на 1ви юли, 2012 и пак не е сигурно, затова това е най-натоварения NOC, който си достига квотата.

С две думи - съветът ми е Квебек - почвай френския.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
daredevil

Мнение от daredevil »

Leda78 написа:Ако искаш веднага да стартираш
Точно това искам да направя, за да не губя време и да ми паднат и точките за възраст :)
А дали би имало проблем, ако междувременно, чрез покана, подам молба за туристическа виза? В смисъл - нямам намерение да остана там нелегално, а просто екскурзия.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Мисля че няма да имаш проблем. Даже ако се върнеш може да е в плюс. Но това е предположение. Аз 2008 година ходих на екскурзия в Канада, после 2009 минах по федералната без да имам проблеми. Естествено го упоменах в документите. И не забравяй ексурзията не е като емиграцията - личен опит :rofl:
Taxation is theft.
daredevil

Мнение от daredevil »

mortigur написа: И не забравяй ексурзията не е като емиграцията - личен опит :rofl:
Далеч съм от тази идея :)
Публикувай отговор