Най напред ще започна с един въпрос относно точките от теста:
1.При направен тест общия брой точки,които събираме с мъжа ми минаваме мин.праг работоспособност,към този брой точки прибавяме +4т. за дете;+1т. за финансова независимост и преминаваме минималния праг за предварителна селекция.После идва въпросът:Колко точки за адаптивност да си пишем и как всъщност се определя тя,по какъв критерий?Мога ли да пиша максисума от 6т.?
И всъщност трябва ли да покриваме всечки прагове до последния(праг за селекция),за да подадем документи за кандидатстване по програмата за емиграция за Квебек?
2.Ако си абсолютно начинаещ с френския език какво ниво трябва да пишем,при положение,че ще започнем усилено да го учим?Можел ли предварително да пишем 10т. за водещия кандидат при скала от 0-16т.
10т. на какво ниво съответства от теста и дали е възможно да се достигне това ниво до момента с интервюто?
3.Документите за стаж (трудова книжка,Удостоверение за осигурителен стаж от НОИ,служебна бележка от работодател) се изкарват задължително или само ако стажа е признат,тоест по специалността(професията),която сме завършили и за него получаваме съответния брой точки?
4.За акта за раждане на детето:Тъй като дъщеря ми има два акта за раждане,защото е с двойно гражданство,мога ли да ксерокопирам и да приложа американския акт за раждане(за да не плащам и за него пари за превод) или да приложа българския акт?
5.Кои куриерски компании са надеждни при изпращането на документите до Виена?Споделе мнението си за БГ-пощи.
6.Четох всичко и за преводите на документите от заклет преводач.Та,за да не попадаме на преводачески фирми,където преводите се правят от начинаещи преводачи и студенти,а заклетия преводач само се подписва и подпечатва върху нашите документи,дайте съвети къде да направим преводите си.Видях и списъка със заклети преводачи,но като че ли в нашия град се опасявам да се доверя на преводаческа фирма.
Това са моите въпроси,с които засега съм се сблъскала.Обръщам се за съвети към всички,които предложиха помощта си в друга моя тема: "Консултанти по процедурата за Квебек".
Наитина,след като човек прочете нещата няколко пъти му се избистрят

Благодаря ви предварително за отделеното време