Специално Калгари, моля нуждая се от инфо
Специално Калгари, моля нуждая се от инфо
Здравейте,
Бихте ли ми помогнали моля нуждая се от малко инфо, смятам да поддавам док. специално за Калгари, смятам да поддавам от UK Манчестър.
Въпросът ми е: ако бъда одобрен каква точно виза ще получа -постоянна или непостоянна, четох във форумите някои казват ,че специално за Калгари издават постоянна. Втория ми въпрос е ,ако бъда одобрен има ли някакъв срок на заминаване или мога да замина и след година ,след получаване на визата,ще кандидаствам по процедурата SKILLED WORKER.
Благодариа ви много
Бихте ли ми помогнали моля нуждая се от малко инфо, смятам да поддавам док. специално за Калгари, смятам да поддавам от UK Манчестър.
Въпросът ми е: ако бъда одобрен каква точно виза ще получа -постоянна или непостоянна, четох във форумите някои казват ,че специално за Калгари издават постоянна. Втория ми въпрос е ,ако бъда одобрен има ли някакъв срок на заминаване или мога да замина и след година ,след получаване на визата,ще кандидаствам по процедурата SKILLED WORKER.
Благодариа ви много
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Специално Калгари, моля нуждая се от инфо
От това, което си написал личи, че единственото, с което си наясно е, че искаш да заминеш за Калгари, а в момента си в Манчестър.
Нуждаеш се от много инфо, не от малко! Хубавото в цялата работа е, че имаш реалната възможност да си го набавиш сам.
Това става ето тук: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp Тук можеш да намериш всичката оная информация, която ти трябва. Комбинирайки това с използване на търсачката на форума, ще можеш сам да дадеш отговори на въпросите си.
Виза за КАЛГАРИ няма! Визата е за Канада (за цялата държава). Има си различни имиграционни процедури и ти можеш да си избереш по коя да тръгнеш в зависимост от твоите лични нужди, способности и потребности!
Нуждаеш се от много инфо, не от малко! Хубавото в цялата работа е, че имаш реалната възможност да си го набавиш сам.
Това става ето тук: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp Тук можеш да намериш всичката оная информация, която ти трябва. Комбинирайки това с използване на търсачката на форума, ще можеш сам да дадеш отговори на въпросите си.
Виза за КАЛГАРИ няма! Визата е за Канада (за цялата държава). Има си различни имиграционни процедури и ти можеш да си избереш по коя да тръгнеш в зависимост от твоите лични нужди, способности и потребности!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
- hadministratora
- Хабсурден
Специално за Калгари едва ли можеш да подадеш докумени - визите се издават по програми, процедури, проекти и т.н., които се създават и управляват на провинциално или федерално ниво. Освен това визите (поне имигрантските) не са за определена част на Канада, а за цялата страна.
Това означава, че вероятно ще подаваш документи за нещо в провинция Албърта.
Няма да е лошо и да споделиш какви точно документи смяташ да подаваш, след като ще кандидатстваш по SKILLED WORKER след получаването на визата.
Няма да е лошо и да споделиш какви точно документи смяташ да подаваш, след като ще кандидатстваш по SKILLED WORKER след получаването на визата.
hadministratora написа:Специално за Калгари едва ли можеш да подадеш докумени - визите се издават по програми, процедури, проекти и т.н., които се създават и управляват на провинциално или федерално ниво. Освен това визите (поне имигрантските) не са за определена част на Канада, а за цялата страна.
Аз ще поддавам за Канада като цяло, но бях чел в някой от форумите ,че за френската част ти издават различен визов статут ,това ми беше въпросът.Документите които смятам да поддавм са дипломи-висше,средно/преведени и легализирани/референции от компании, за друго незнам да бада честен:)..благодаря за отговорите
Младежо,
седни си на задника. Прочети какво пише на по-горе дадения ти линк. Бидейки в ЮК, бу трябвало да се справяш с английския език. За Кебек се кандидатсва по различна процедура, която относително улеснява получаванеот на виза, но все едно имигрантските визина всички за едни и същи, независимо на какво основание си ги получил.
Относно заминаването, когато те одобрят, преди да получиш визата в паспорта си трябва да минеш медицински прегледи. Датата на влизане в Канада се определя от тези прегледи: не можеш да го направиш повече от 365 дни по-късно от прегледа, независимо каго си получил визата, защото това не става веднага. Има хора, коит получават виза 2 месеца след прегледите и могат да си позволят да се "мотат" още 10 месеца. Други получават визата 11 месеца след медицинските и трябва веднага да заминат, защото им остава само един месец за "мотане".
Но преди всичко си свърши "домашното" САМ. Чети, чети и пак чети.
седни си на задника. Прочети какво пише на по-горе дадения ти линк. Бидейки в ЮК, бу трябвало да се справяш с английския език. За Кебек се кандидатсва по различна процедура, която относително улеснява получаванеот на виза, но все едно имигрантските визина всички за едни и същи, независимо на какво основание си ги получил.
Относно заминаването, когато те одобрят, преди да получиш визата в паспорта си трябва да минеш медицински прегледи. Датата на влизане в Канада се определя от тези прегледи: не можеш да го направиш повече от 365 дни по-късно от прегледа, независимо каго си получил визата, защото това не става веднага. Има хора, коит получават виза 2 месеца след прегледите и могат да си позволят да се "мотат" още 10 месеца. Други получават визата 11 месеца след медицинските и трябва веднага да заминат, защото им остава само един месец за "мотане".
pumpy написа:Младежо,
Мерси за инфо-то..младежо:),някои работи не ги пиши в този линк за съжаление ...с две думи оттам трябва някой от работодателите да ми изкарат постоянна виза което си мисля ,че няма да е лесно никак,а за срока за заминаване това е много полезна информация мерси много
Пише го.
Щом се гласиш да го правиш през работодател попадаш в тази графа: http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-who.asp
Щом се гласиш да го правиш през работодател попадаш в тази графа: http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-who.asp
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
speedy написа:Пише го.
Не неискам да го правя чрез работодател определено ,но честно немога да разбера как мога да го направя без работодател...немога да разбера някой неща в линковите
speedy написа:Пише го.
аз сам в строителството значи доколкото разбрахще ми трябва постоянна виза,мерси за линка
- hadministratora
- Хабсурден
hadministratora написа:А с английския как си?
Здравей
с английския се оправиям, нямам проблеми да си търся работа или квартира по банки или ,ако трябва да си изкарам някой документ,с писането не сам на ниво и четенето ми куца ,но от няколко седмици уча усилено, проблема е там ,че ще е трудно да се намери човек да ми изкара постоянната виза
drago999 написа:Здравейhadministratora написа:А с английския как си?
с английския се оправиям, нямам проблеми да си търся работа или квартира по банки или ,ако трябва да си изкарам някой документ,с писането не сам на ниво и четенето ми куца ,но от няколко седмици уча усилено, проблема е там ,че ще е трудно да се намери човек да ми изкара постоянната виза

По принцип няма да се намери НИКОЙ да ти "свърши" нещо тук в Канада или по цялата процедура. За да имигрираш щв ти трябва повече от това да се "оправяш". Не ми се инвестира време да чета сега сайта и да превеждам, но доколкото мога да си представя има поне две процедури по имиграция:
1. Скилд работник - трябва да събереш необходимия брой точки по критерии за години, професия, английски, просбодобяемост и не си спомням още какви критерии, и ако събираш минимума, пращаш молба, плащаш и чакаш отговор и виза....
2. спонсориран работник - намираш си работотдател, той те спонсорира за работна виза и веднъж тук, живял малко кандидатстваш пак по първата графа, като имаш допълнителни точки за живот в Канада и може би за осигурена работа. Нещо от сорта - не съм съвсем сигурен, защото тази възможност е почти невзможна, а и аз съм минал по първата точка.
Все едно всичко е много добре описано на официалния сайт - сядай и чети, чети, чети и всичко ще си дойде на мястото след време.
Виж пич и преди 5 години тук в UK никои не ми помогна и сега маи няма кой, дойдох без никакъв англииски и за 2 години си купих къща, знам за какво става въпрос,просто ми трябва малко инфо което го няма в линковите, но така или иначе ще се оправя,все пак мерси за помощаpumpy написа:drago999 написа:Здравейhadministratora написа:А с английския как си?
с английския се оправиям, нямам проблеми да си търся работа или квартира по банки или ,ако трябва да си изкарам някой документ,с писането не сам на ниво и четенето ми куца ,но от няколко седмици уча усилено, проблема е там ,че ще е трудно да се намери човек да ми изкара постоянната виза![]()
По принцип няма да се намери НИКОЙ да ти "свърши" нещо тук в Канада или по цялата процедура. За да имигрираш щв ти трябва повече от това да се "оправяш". Не ми се инвестира време да чета сега сайта и да превеждам, но доколкото мога да си представя има поне две процедури по имиграция:
1. Скилд работник - трябва да събереш необходимия брой точки по критерии за години, професия, английски, просбодобяемост и не си спомням още какви критерии, и ако събираш минимума, пращаш молба, плащаш и чакаш отговор и виза....
2. спонсориран работник - намираш си работотдател, той те спонсорира за работна виза и веднъж тук, живял малко кандидатстваш пак по първата графа, като имаш допълнителни точки за живот в Канада и може би за осигурена работа. Нещо от сорта - не съм съвсем сигурен, защото тази възможност е почти невзможна, а и аз съм минал по първата точка.
Все едно всичко е много добре описано на официалния сайт - сядай и чети, чети, чети и всичко ще си дойде на мястото след време.
Всичко каквото ти трябва го има в ''линковите'', просто трябва да го прочетеш.Няма друг начин да се оправиш.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Подкрепям Аззура с две ръце!azzura написа:Всичко каквото ти трябва го има в ''линковите'', просто трябва да го прочетеш.Няма друг начин да се оправиш.

Федерална процедура-продължителност 18 месеца!