Регистрация на автомобил от Бг. в Канада
Регистрация на автомобил от Бг. в Канада
Здравейте
Имам един въпрос, който може да ви се стори и странен, а именно:
Интервюто мина успешно, документите са в Букурещ, общо взето нещата се движат. Тормози ме единствено въпросът с колата ми.Имам автомобил, който не е никак евтин. Предстои ми заминаване, това е ясно. Проверих и има вариант да транспортирам колата до Монтреал с контейнер. Това ще ми струва около 4 000 долара. Цената е приемлива спрямо стойността на автомобила и факта, че в България в момента няма кой да го купи.
В крайна сметка ме интересува мога ли да го регистрирам там, трябва ли да го обмитявам и проблем ли е това, че колата е произведена по европейски стандарт?
Благодаря предварително за отговорите
Интервюто мина успешно, документите са в Букурещ, общо взето нещата се движат. Тормози ме единствено въпросът с колата ми.Имам автомобил, който не е никак евтин. Предстои ми заминаване, това е ясно. Проверих и има вариант да транспортирам колата до Монтреал с контейнер. Това ще ми струва около 4 000 долара. Цената е приемлива спрямо стойността на автомобила и факта, че в България в момента няма кой да го купи.
В крайна сметка ме интересува мога ли да го регистрирам там, трябва ли да го обмитявам и проблем ли е това, че колата е произведена по европейски стандарт?
Re: Регистрация на автомобил от Бг. в Канада
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Намери начин да продадеш колата в България. Освен ако е повече от 15-годишна, не виждам как ще можеш да я внесеш и да я караш легално по канадските пътища, особено ако идваш като постоянен жител. Прегледай връзките, които ти е дала аззура за всеки случай.warthog написа:Здравейте
- ablood
- Обратна връзка:
В повечето случай се прави обратното - кола от Америка се изнася за България.
Причини:
1. Тук колите са значително по-евтини.
2. С малки изключения тук се продават всички световни марки.
3. Като новодошъл емигрант последното с което ще искаш да се занимаваш е посрещане, обмитяване, освобождаване, инспектиране, модифициране и регистриране на екзотична кола. Най-безумната причина да се хванеш с това е, че нямало кой да я купи в България. Колекционерските коли са доста скъпо хоби тук.
Причини:
1. Тук колите са значително по-евтини.
2. С малки изключения тук се продават всички световни марки.
3. Като новодошъл емигрант последното с което ще искаш да се занимаваш е посрещане, обмитяване, освобождаване, инспектиране, модифициране и регистриране на екзотична кола. Най-безумната причина да се хванеш с това е, че нямало кой да я купи в България. Колекционерските коли са доста скъпо хоби тук.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Не е колекционерска. Просто е скъпа. Преди да реша да се махам от българия дадох една камара пари за нея. Пуснал съм я за продажба с 10 000 евро по евтино от всички коли в сайтовете за продажба и никой не се обажда.
- ablood
- Обратна връзка:
Никога не преценявай цената на една кола, по това колко искат другите продавачи за подобни коли! Обикновенно това са едни и същи хора, публикуващи продължително с висока цена, разчитайки някой да се върже. Сделките се осъществяват на съвсем различни цени. Ако цената на една кола е атрактивна, тя се продава бързо, а не виси с дни и седмици.
Разликите между обявяваните и пазарните цени нерядко с в пъти.
Ако си я купил скъпо, преживей го. Не продължавай да се набутваш! Ако е непродаваема в БГ, то тук ще е тотално бреме.
Разликите между обявяваните и пазарните цени нерядко с в пъти.
Ако си я купил скъпо, преживей го. Не продължавай да се набутваш! Ако е непродаваема в БГ, то тук ще е тотално бреме.
Прегледай линковете и виж дали вноса на тази кола въобще е възможен, преди да преценяваш финансовите плюсове/минуси. Може да оставиш пълномощно на някой и колата да седи за продажба докато се намери купувач. Щом превоза би ти струвал $4000 канадски, ето ти стимул да свалиш цената с още 3000 евро, понеже тези пари така или иначе са загубени при превоза.warthog написа:Не е колекционерска. Просто е скъпа. Преди да реша да се махам от българия дадох една камара пари за нея. Пуснал съм я за продажба с 10 000 евро по евтино от всички коли в сайтовете за продажба и никой не се обажда.
Ще го мисля. Има още малко време. Компанията от която взех колата твърди, че няма да има проблеми с регистраията в Канада. Ще се ровя още в нета.
за лизингова компания ли става въпрос?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Като спомена компанията, може би си струва да попиташ някой от централата на марката в Канада или някой от концесионерите им как стои положението. По принцип, ако колата не отговаря на американските или канадските стандарти, ще е много трудно, да не кажа невъзможно да я внесеш. Хора, които идват тук временно, като студенти да речем, по принцип могат да вкарат колата в канада и да я регистрират - в смисъл да вземат местни номера на провинциално ниво - но това не е точно внос. Това важи само ако и докато временният им статус не се промени. Но ти идваш като постоянен жител.
От друга страна, по-гъзарските марки пък може да са произведени така, че да отговарят на всякакви стандарти, знам ли...
От друга страна, по-гъзарските марки пък може да са произведени така, че да отговарят на всякакви стандарти, знам ли...
Гълабаркат те......warthog написа:Ще го мисля. Има още малко време. Компанията от която взех колата твърди, че няма да има проблеми с регистраията в Канада. Ще се ровя още в нета.
Пак ти казвам -прочети линковете. Но кратко съмъри -ако колата НЕ Е ПОНЕ 15 години стара -внасянето в Канада е 99,9% невъзможно.
На книга пише че всеки имигрант МОЖЕ да вкара 1 кола без мито и т.н а на практика ...додук-не става .
Всъщност ако си безумно влюбен в колата си и имаш много пари -проблем няма.
Всяка година каде 100 000 имигранта влизат в Канада -ако полвината вкарват коли само ще умре бизнаса на много кар дилари в Канада и хората са се погрижили със разните му закони и разпоредби да не бъдат прецаквани.
То да внесеш кола от УСА към Канада не е елементарно ,а за останалия свят какво да говорим.
Не съм влюбен в колата но съм я платил доста скъпо. Mercedes ML. Godinata e 2009. колата си е нова. на много малко километри. Затова се чудя какво да правя. На кой да я продам, като никой не дава пари за кола. Вкарвам си я в канада пък к'вото ще да става. Ако я продам с 10 000 евра по-евтино не печеля нищо. Контейнер до канада ми е 4000 долара. Митото колкото и да е пак ще ми е по-добре да го платя. Иначе съм назад 10 000 евро в най-добрият случай и в Квебек пак трябва да купувам кола.
Щом можеш да си го позволиш - направи го.Но щом си готов да прежалиш 4000 долара за контейнер и още незнайно колко по вноса, можеш да свалиш от цената и да използваш тези пари в началото на имиграцията.Пък там си веми каквато кола искаш, но не в кеш 

Извинявай, а с колко ще си вътре ако се окаже че след като си платил веднъж колата, след това транспорта и митата за да я докараш в Канада - си се оказал в ситуацията че не можеш да я пуснеш в движение и пак няма на кой да я продадеш? Отделно че пак ще си в позицията да трябва да си купиш друга кола.warthog написа:Не съм влюбен в колата но съм я платил доста скъпо. Mercedes ML. Godinata e 2009. колата си е нова. на много малко километри. Затова се чудя какво да правя. На кой да я продам, като никой не дава пари за кола. Вкарвам си я в канада пък к'вото ще да става. Ако я продам с 10 000 евра по-евтино не печеля нищо. Контейнер до канада ми е 4000 долара. Митото колкото и да е пак ще ми е по-добре да го платя. Иначе съм назад 10 000 евро в най-добрият случай и в Квебек пак трябва да купувам кола.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- ablood
- Обратна връзка:
Я виж колко струва подобна кола в Канада: http://www.kijiji.ca
Да не се окаже, че след малко ровене можеш да си купиш 2 пъти по-евтино същата кола, на същите километри.
Гледай минималните цени, не максималните!
Да не се окаже, че след малко ровене можеш да си купиш 2 пъти по-евтино същата кола, на същите километри.
Гледай минималните цени, не максималните!