Изключено от процедурата дете
Изключено от процедурата дете
Моля, ако някой от съфорумците има такъв опит, нека го сподели на лични или направо в тази тема. Детето ми от предишен брак е без съгласие за заминаване от бащата а, съдът все още не се е произнесъл (при две спечелени от нас инстанции), т.е. нямаме влязло в сила решение за заместващо съгласие на бащата. Имиграционните власти са уведомени за проблема и за невъзможността да прогнозираме продължителността на съдебните процедури в България още преди да подадем документи във Виена. От там ни отговориха да пускаме документите и да не чакаме решението, него сме щели да представим допълнително. Отначало дори ни обявиха, че няма да се явяваме на интервю, после година по- късно изненадващо ни поканиха на интервю и така, на току-що миналата сесия взехме сертификати, но без детето. Сега готвя писмо със запитвания до Виена, но преди това събирам информация. Решението на съда, може да влезе в сила до 2-3 месеца, но може да се забави година... Въпросът със срока на валидност на сертификатите за селекция ми е известен. Ето и питането ми. Някой включвал ли е дете на по- късен етап от процедурата и третира ли се това дете, като новородено (с просто изпращане на необходимите документи, в случая паспорт) или започват някакви усложнения, за които искам да се подготвя предварително. Ето защо, съгласно поговорката се обръщам към "патилите" от подобни неприятни развои в процедурата. Предварително благодаря за помощта и информацията!