Хоби фермер в Канада
Хоби фермер в Канада
Покрай интересните теми за собствен бизнес се сетих и за ранчо-любителите.Как стои въпроса с хобито да си произвежда човек за себе си някои зеленчуци примерно,плоове,някой пък би се поинтерсувал и от хоби животновъдство,поради една или друга причина.Та ако приемем че човек има площта и иска да си гледа домашна продукция - какви спънки би могъл да срещне?Примерно някакви норми колко може да сади или отглежда,качествен контрол,потвърждение за добита продукция и знам ли - ей такива законови положения.Нещо не мога да видя като че ли такава дейност развита тук.Къщите имат приятно украсени дворчета,ама някоя животинка или някой домат на корен не мога като че ли да ми хванат погледа.Има еко ферми и т.н. но да колко е възможно човек да си сейне нещичко за себе си в задния двор или да пусне някоя кокошка и петел да се гонят из двора?Къде може да стане това и при какви условия? Ясно,че си имат тук общините някакъв план как да изглежда квартала и норми какво може и не може да включва дворната площ,но все пак има ли условия при които това да бъде възможно и къде?
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
- Californian
Re: Хоби фермер в Канада
Не се гледа с добро око от другите Българиaligator написа:Покрай интересните теми за собствен бизнес се сетих и за ранчо-любителите.Как стои въпроса с хобито да си произвежда човек за себе си някои зеленчуци примерно,плоове,някой пък би се поинтерсувал и от хоби животновъдство,поради една или друга причина.Та ако приемем че човек има площта и иска да си гледа домашна продукция - какви спънки би могъл да срещне?Примерно някакви норми колко може да сади или отглежда,качествен контрол,потвърждение за добита продукция и знам ли - ей такива законови положения.Нещо не мога да видя като че ли такава дейност развита тук.Къщите имат приятно украсени дворчета,ама някоя животинка или някой домат на корен не мога като че ли да ми хванат погледа.Има еко ферми и т.н. но да колко е възможно човек да си сейне нещичко за себе си в задния двор или да пусне някоя кокошка и петел да се гонят из двора?Къде може да стане това и при какви условия? Ясно,че си имат тук общините някакъв план как да изглежда квартала и норми какво може и не може да включва дворната площ,но все пак има ли условия при които това да бъде възможно и къде?

Щото ще те сметнат за селянин, аз исках да си посадя домати, посадих си домати в градинката
и гледам едно семейство Българи ми се подиграха, че съм бил селянин и садя домати.

а така криех, факта, че съм от Провадия..........
Гледам и черешови дървета няма около мен ще взема да си взема и поръчам някое кюстендилско черешче

По-добре голям селянин, отколкото малък лъжлив калифорниец! 

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
aligator написа:Покрай интересните теми за собствен бизнес се сетих и за ранчо-любителите.Как стои въпроса с хобито да си произвежда човек за себе си някои зеленчуци примерно,плоове,някой пък би се поинтерсувал и от хоби животновъдство,поради една или друга причина.Та ако приемем че човек има площта и иска да си гледа домашна продукция - какви спънки би могъл да срещне?Примерно някакви норми колко може да сади или отглежда,качествен контрол,потвърждение за добита продукция и знам ли - ей такива законови положения.Нещо не мога да видя като че ли такава дейност развита тук.Къщите имат приятно украсени дворчета,ама някоя животинка или някой домат на корен не мога като че ли да ми хванат погледа.Има еко ферми и т.н. но да колко е възможно човек да си сейне нещичко за себе си в задния двор или да пусне някоя кокошка и петел да се гонят из двора?Къде може да стане това и при какви условия? Ясно,че си имат тук общините някакъв план как да изглежда квартала и норми какво може и не може да включва дворната площ,но все пак има ли условия при които това да бъде възможно и къде?

Абе двора си е твой - сади каквото искаш.....То в Британска Колумбия отиваш при властите и казваш искам да си гледам за собствени нужди (7 или 8 саксиики бяха - не помня номера) марихуана и ти разрешават , ти за домати питаш....
Един мои познат няколко месеца наред му режеха наилона на оранжерията с цел да му краднат тревата -ама крадците с голямо разочарование гледат че вътре има домати ,даже ядосани че са се трепали напразно му правеха пакости ...е накрая спряха ...та спокоино по скоро е такива проблеми може
да имаш отколкото някои да ти казва колко и какво и т.н да садиш.
В Торонто е било забранено, но сега могат да се гледат до 4 пилета в задния двор
. Зеленчук незнам кой може да регулира
, на едни сърби в Мисисага се кефехме да им минаваме покрай двора, пълен с марули, домати, чушки, тикви, лук, краставици, магданоз, лозя и каквото още се сетиш, все едно си в Бг. Има цяла колония сърби покрай улиза Томкин и махалата, всички са така ...

Циганите - на Сатурн !
Ееее, чак пък да ти разрешаватbp_de написа:Абе двора си е твой - сади каквото искаш.....То в Британска Колумбия отиваш при властите и казваш искам да си гледам за собствени нужди (7 или 8 саксиики бяха - не помня номера) марихуана и ти разрешават , ти за домати питаш....

- Bistra
- Напуснал форума
Абе, за кокошки,петли и кокошарници не съм сигурна.Мисля, че са забранени (и аз бих ги забранила заради миризмата).Колкото до сaденето - сaди, ако ти е приятно! Аз лично не сaдя, ама на теб ако ти харесва и си готов да браниш реколтата със зъби и нокти от дивите животни - Давай!
Като каза качествен контрол се сетих за: "Истинското сладко - мухлИсАло!"
Нали ти ще си ядеш реколтата, няма да я продаваш?!

Като каза качествен контрол се сетих за: "Истинското сладко - мухлИсАло!"

Нали ти ще си ядеш реколтата, няма да я продаваш?!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- roumensp
Това зависи от съответната община, всяка си има свои закони. Например във Ванкувър разрешиха кокошки в двора преди около година-две.Bistra написа:Абе, за кокошки,петли и кокошарници не съм сигурна.Мисля, че са забранени (и аз бих ги забранила заради миризмата).

http://vancouver.ca/commsvcs/socialplan ... ickens.htm"
-
За зеленчуци и плодни дръвчета никой копче не може да ти каже,даже съм виждал зеленчуци пред самите къщи,откъм улицата,а за двора да не говорим!
Ако е само за теб да си насадиш две фитерии лук
,не мисля,че е проблем,комшията от едната ми страна има малка оранжерия,хвали ми се стареца мин. година с домати.За животнии и за по сериозно занимание с зеленчуци обаче не мисля,че ще стане,обикновенно земята е с друго предназначение тогава и не се води residentiele,а agricole,като сьщо така дори и да купиш хоби ферма,трябва да провериш в общината какво разрешително има самата ферма и за какви животни е разрешителното и т.н ..Все пак ако те интересува сериозно ,този хич не лек бизнес ето ти малко линкове:
http://www.mapaq.gouv.qc.ca/fr/Pages/Accueil.aspx"
http://www.upa.qc.ca/ScriptorWeb/script ... tat=635205"
http://www.fadq.qc.ca/"
Имат и програми по които можеш да кандидастваш,по принцип в институциите в които ходих да проверявам за условията,хората са много добронамерени и склонни да помагат,стига на нас да ни стига куража..
Тук можеш да видиш как вьрвят цените на хайванчета и машини
http://www.laterre.ca/"
Кьсмет!

http://www.mapaq.gouv.qc.ca/fr/Pages/Accueil.aspx"
http://www.upa.qc.ca/ScriptorWeb/script ... tat=635205"
http://www.fadq.qc.ca/"
Имат и програми по които можеш да кандидастваш,по принцип в институциите в които ходих да проверявам за условията,хората са много добронамерени и склонни да помагат,стига на нас да ни стига куража..

Тук можеш да видиш как вьрвят цените на хайванчета и машини
http://www.laterre.ca/"
Кьсмет!
Ако си в Монреал, нямаш право да отглеждаш домашни животни в двора, но можеш да си садиш на воля. Комшиите от дясно и от ляво си имат хубави зеленчукови градинки. Повечето са италианци, португалци, арменци. Имат асми, плодни дръвчета и си ги берат. Кебекарите обаче са трагедия, плодовете им капят и ги ринат с лопатата.
Ако нямаш двор, решение могат да бъдат и обществените градинки (конфута) има ги във всеки квартал. Получаваш 3 на 3 метра градинка и си садиш каквото ти душа иска.

Ако нямаш двор, решение могат да бъдат и обществените градинки (конфута) има ги във всеки квартал. Получаваш 3 на 3 метра градинка и си садиш каквото ти душа иска.
Благодаря на всички отговорили.Значи зеленчуци- да може да се садят,животинки-не може да се отглеждат.Жалко.
А толкова обичаме животните. Патенца - кефят ме патенца. Козлета също. Домашно козе сирене. Аа-сетих се омлет от домашни яйца и домашно сирене. Ама карай
ще се яде индустриално.
Еех,мъка .Като ми се е ядяло домашно -да съм си стоял у България ,нали? Еех,пак мъкааа 

Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Аз лично не сам аплаивал ,но 2 ма от наште там казаха че са и проблеми нямало а и още от други места потвърдиха че има регистрационен режим за тия саксиики...miteto написа:Ееее, чак пък да ти разрешаватbp_de написа:Абе двора си е твой - сади каквото искаш.....То в Британска Колумбия отиваш при властите и казваш искам да си гледам за собствени нужди (7 или 8 саксиики бяха - не помня номера) марихуана и ти разрешават , ти за домати питаш....Може да не те тикат в панделата ако те хванат с количество, което е достатъчно малко че да мине "за лична употреба", ама официални разрешения още не раздават
То на ферибота от Ван към Виктория има до тоалетната специално кошче за употребявани спринцовки с текст нещо от сорта -моля ви се след кат се надрусате хвъляите ги само тука...това съм го снимал и мога да ти го кача .
Чакай сега, не съм казал че арестуват наркоманите. Казах, че ще арестуват тези, които отглеждат по-големи количества, без значение дали твърдят че са за собствена употреба или не.bp_de написа:Аз лично не сам аплаивал ,но 2 ма от наште там казаха че са и проблеми нямало а и още от други места потвърдиха че има регистрационен режим за тия саксиики...miteto написа:Ееее, чак пък да ти разрешаватbp_de написа:Абе двора си е твой - сади каквото искаш.....То в Британска Колумбия отиваш при властите и казваш искам да си гледам за собствени нужди (7 или 8 саксиики бяха - не помня номера) марихуана и ти разрешават , ти за домати питаш....Може да не те тикат в панделата ако те хванат с количество, което е достатъчно малко че да мине "за лична употреба", ама официални разрешения още не раздават
То на ферибота от Ван към Виктория има до тоалетната специално кошче за употребявани спринцовки с текст нещо от сорта -моля ви се след кат се надрусате хвъляите ги само тука...това съм го снимал и мога да ти го кача .
Проблеми няма, както казах си затварят очите за малки количества които очевидно са за собствена употреба, но ми е интересно да видя линк или адрес на държавната институция, която издава въпросните разрешителни. Та ако може тези "двама от наште" да дадат въпросната информация, че ми е любопитно.
Има официални гледачи на "медицинска марихуана", но това е строго контролирано, има много малко квоти и въобще не може всеки да реши и да си вземе такова разрешително. Но такива официално регистрирани гледачи има дори и в САЩ, където в повечето щати директно си те арестуват с марихуана, няма лично ползване и ала-бала.
- Bistra
- Напуснал форума
Това гледали ли сте го?miteto написа:Чакай сега, не съм казал че арестуват наркоманите. Казах, че ще арестуват тези, които отглеждат по-големи количества, без значение дали твърдят че са за собствена употреба или не.
Проблеми няма, както казах си затварят очите за малки количества които очевидно са за собствена употреба, но ми е интересно да видя линк или адрес на държавната институция, която издава въпросните разрешителни. Та ако може тези "двама от наште" да дадат въпросната информация, че ми е любопитно.
Има официални гледачи на "медицинска марихуана", но това е строго контролирано, има много малко квоти и въобще не може всеки да реши и да си вземе такова разрешително. Но такива официално регистрирани гледачи има дори и в САЩ, където в повечето щати директно си те арестуват с марихуана, няма лично ползване и ала-бала.
http://www.youtube.com/watch?v=JpMv5CPDnDI"
Извинявам се на френско-неговорящите, но го няма с превод.Аз като го гледах първия път щях направо да умра!

Накратко оказва се, че ако си наркопласьор или производител на наркотици също трябва да плащаш данъци и ако си ги платиш - всичко е ОК.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")