За Букурещ инф. относно бивш/а съпруг/а

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
BibitaN

За Букурещ инф. относно бивш/а съпруг/а

Мнение от BibitaN »

При някои от вас има ли деца от предишен брак, които няма да ви придружават в Канада?

И ако е така, какво сте прилагали в пакета документи за Букурещ като 'доказателство, че са изпълнени всички определени от закона задължения спрямо тях' - декларация от бившия за горе посоченото, бележки за плащани издръжки до момента или...?

Изискали ли са на някой от вас такъв документ допълнително, ако не го е пратил заедно с пакета документи в началото?

Чудя се доколко се държи на този документ и дали може да не го прилагаме, защото ситуацията е сложна откъм веществени доказателства и взаимоотношения бивш-бивша. Дали ще си го тъсят...

Освен това се изисква да се попълнят данните /от паспорт/ лк/ на бившия съпруг в молбата за постоянно пребиваване, а няма как да бъдат взети. Жената просто се крие и няма достъп до нея, няма актуални тел. Сложно е.

Ако някой е имал подобна ситуация, моля да каже как е процедирал. :$

Възможно ли е да бъде описано примерно, че от еди коя си година 'съм опитвал да установя контакт с...., но до този момент нямам обратна връзка с този човек.'

Не звучи кой знае колко сериозно един такъв текст, но е факт, че въпросното лице не може да бъде намерено за да се вземат тези данни, а най-лошото е, че дори и това да стане някак, може да откаже да си даде данните от паспорта.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
silvita

Re: За Букурещ инф. относно бивш/а съпруг/а

Мнение от silvita »

здравеи!и при нас е такава ситуацията,дете от предишен брак на 12години.което няма да ни придружава.То оба4е е дадено на пално попечителство на бившата-в акта от развода се вижда,4е нямам права и задължения към него,така,4е се надявам да не ми трябва такава декларация,а само доказване от акта за развод,което бях изпратил и до Виена.???И ние се надяваме някои,които е минавал по пътя да отговори?
Вие имате ли задължения към това дете?
dea

Мнение от dea »

То оба4е е дадено на пално попечителство на бившата-в акта от развода се вижда,4е нямам права и задължения към него
Все едно, че никога не го е имало ли? |(
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
BibitaN

Мнение от BibitaN »

Когато документите ни бяха на етап Виена, тогава писах мейл със запитване дали е нужна декларация от бившия/бившата /че е запознат/а, че еди кой си има намерение да емигрира в Канада/. Отговориха ми, че не е нужна.
Но ето че сега е нужна и тази декларация и данните от паспорт/лк. :worried:

Не мисля, че решението от развода само ще им стигне. Това не е доказателство, че нямаш задължения към детето, нищо че детето се гледа от майка си - издръжка месечна нямаш ли определена към детето?
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
silvita

Мнение от silvita »

не нямам издържка,и никога не сам имал има го написано на решението на развода.Бившата ми имат доста пари и връзки,така,4е издеистваха от съдия=аз да нямам никакви права и задължения.само има моита фамилия ,таи като бе родено по време на развода,и се води мое по закон,сега е на 12,но на 18 ще си смени фамилията.Надявам се да не ми трябва такава декларация,но кажете от каде я дърпате?
BibitaN

Мнение от BibitaN »

Е, щом в развода го пише, тогава спор няма!

Тъй като образец няма, по съвет на GRus от форума /минала вече по този път/, преведи си дословно какво се изисква в следните редове и точно с тези думи си направи декларациите /от твое име/:

10. NON-ACCOMPANYING FAMILY MEMBERS DECLARATION (IF APPLICABLE):
If you have a spouse, common-law partner or dependent children and you do not
intend to include them in your application for permanent residence, submit with your
application:
• a notarized statutory declaration stating your intention to proceed to Canada
without your family members, and
• confirming that you understand that your family members must meet immigration
requirements in their own right if they wish to join you in Canada.
‰ ‰ ‰
Трябва също да имаш паспортните данни или от лична карта на бившата ти съпруга, защото се вписват в документите за Букурещ.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
silvita

Мнение от silvita »

Здравеи,Bibitan!
виждам,че няма образец и от нас .4е трябва да е съставена(ако ни се налага-тъи като не е dependent child).а данни за бив6а съпруга намирам само в документа
demande de residence permanent au canada,-но за вписване само име на бившата и дата на раждане и срок на брака.само.4е тази декларация е само за requerant principal!а в нашия слу4аи аз не сам основния кандидат,така,4е не мога да намеря,каде в документите,трябва да пи6а данни за нея!
BibitaN

Мнение от BibitaN »

silvita написа:Здравеи,Bibitan!
данни за бив6а съпруга намирам само в документа demande de residence permanent au canada,-но за вписване само име на бившата и дата на раждане и срок на брака. само 4е тази декларация е само за requerant principal!а в нашия слу4аи аз не сам основния кандидат,така,4е не мога да намеря,каде в документите,трябва да пи6а данни за нея!
Да, и аз доколото съм се запознала с формулярите виждам, че demande de residence permanent au canada се попълва само от водещия кандидат, така че при тебе явно и това с данните от личните документи на бившата ти половинка отпада. Значи ти остава само да си направиш твоите декларации и въпросът ти е решен. Успех!!! :y:
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Публикувай отговор