ВЪПРОС ЗА СЕРТИФИКАТ ЗА ЕЗИК

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
stefan_08

ВЪПРОС ЗА СЕРТИФИКАТ ЗА ЕЗИК

Мнение от stefan_08 »

Здравейте, искам да попитам дали вместо да се явявам на изпит IELTS, който се изисква за кандидатстване по процедурата за федерелната част, мога да се явя на TOEFEL?
smt

Re: ВЪПРОС ЗА СЕРТИФИКАТ ЗА ЕЗИК

Мнение от smt »

Ето какво пише в последния гайд изтеглен от официалния сайт за емиграция:
http://www.prikachi.com/images/429/3088429z.png"
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Leda78

Мнение от Leda78 »

Реших, че това ще е най-подходящото място за въпрос за сертификат за език, пък бил той и френски.

Решихме да кандидатстваме с английски и затова ще се явя на IELTS, но искам да добавя някакви точки за френски и реших да се запиша на курс във Френския Културен Институт. И тук започва одисеята:
Сертификата, който се иска според изискванията в официалния сайт за имиграция EG7, е от Test d’évaluation de français (TEF), а такъв тест досега се провеждаше от Френския културен институт, но те нямат намерение да провеждат подобен тест поне до октомври, защото имат някакви проблеми с този сертификат. От друга страна ИЧС провеждат изпити по TCF, което е пак за Канада, но за Квебекската процедура, но не мисля, че това ще може да се ползва (поне в инструкциите по федералната процедура пише само TEF). Френският Културен Институт, обаче, твърди, че има спогодба с Канада и сертификатите от самия институт важат. Което е странно, защото те могат само да се приложат, но не могат да се опишат като ниво, защото нивата са според TEF. Странна работа... Моят въпрос с повишена трудност е:
1. Дали сертификатите от Френският културен институт наистина важат и си струват парите (240лв за 72 часа)
2. Освен да се приложат към документите от Френския Културен Институт, трябва да ли да се описва в самия документ, че знам френски на някакво основно ниво, въпреки че не мога да приложа TEF, а въпросното основно ниво в документите отговаря на някакви точки по TEF изипта...?

Надявам се от тази объркана ситуация някой все пак да ме е разбрал и ще отговори :) Благодаря предварително!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Няма значение къде ще изкараш курса, важното е да представиш искания сертификат.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

azzura написа:Няма значение къде ще изкараш курса, важното е да представиш искания сертификат.
Ами нали това е проблема - различните места предлагат различни сертификати.

Leda78, сертификат се иска най-вече за езика, който сте посочили като основен. За втория език е възможно да получите точки дори и без сертификат (напр. ако сте си писали само най-ниските нива). В този смисъл, за втория език нещата биха могли да са малко по-свободни.
Аз бих ти препоръчал да напишеш два реда email до посолството в Букурещ и да ги попиташ дали биха признали другия сертификат по отношение на втория език.
Нарочно съм го украсил така, за да се постараеш да разберат, че питаш за втория език. Иначе ти гарантирам стандартен отговор от типа "моля явете се на утвърдените изпити X, Y или Z".
Ако получиш отговор, моля те сподели тук какъв е :)
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

hadministratora написа:
azzura написа:Няма значение къде ще изкараш курса, важното е да представиш искания сертификат.
Ами нали това е проблема - различните места предлагат различни сертификати.

Leda78, сертификат се иска най-вече за езика, който сте посочили като основен. За втория език е възможно да получите точки дори и без сертификат (напр. ако сте си писали само най-ниските нива). В този смисъл, за втория език нещата биха могли да са малко по-свободни.
Аз бих ти препоръчал да напишеш два реда email до посолството в Букурещ и да ги попиташ дали биха признали другия сертификат по отношение на втория език.
Нарочно съм го украсил така, за да се постараеш да разберат, че питаш за втория език. Иначе ти гарантирам стандартен отговор от типа "моля явете се на утвърдените изпити X, Y или Z".
Ако получиш отговор, моля те сподели тук какъв е :)
Искания сертификат е TEF, не удостоверение, че си завършил в някоя езикова школа, тъй че щом искат TEF им го пращаш.

If you wish to be awarded points for your proficiency in both official languages, include the results of your official English language proficiency test (IELTS – General Training or CELPIP – General) and your official French language proficiency test (TEF) with your application.

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf"
стр.8
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Leda78

Мнение от Leda78 »

Да, абсолютно смятам, че изискванията им трябва да се изпълняват точно. Проблемът е, че точно този сертификат не го издава и няма да го издава никой поне до октомври, 2011. Преди го издаваше Френския Културен Институт, но сега нямало да го издават. НО имали някаква спогодба с Канада, че Канада признава техните сертификати... което не виждам как ще стане, тъй като няма как да си определиш нивото по сертификатите на Френския Културен Институт... Все тая, аз все пак ще изкарам първо ниво, пък в най-лошия случай ще знам малко повече френски :)
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Публикувай отговор