Застраховка за пътуване в България - къде?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Marto

Застраховка за пътуване в България - къде?

Мнение от Marto »

Някой знае ли коя канадска компания има такъв лиценз? Предполагам всичките, но ако някой е имал опит, моля да сподели.
Застрахователна полица и копие от нея, издадена от застрахователно дружество, имащо лиценз за извършване на застрахователна дейност на територията на Европейския съюз, с минимален размер на покритие 30 000 евро, покриваща всички разходи по репатриране и за неотложна медицинска помощ и спешно болнично лечение за периода на пребиваване.
Omega3

Re: Застраховка за пътуване в България - къде?

Мнение от Omega3 »

Аз вингаги сьм се застраховал при тия : http://www.bluecross.ca/default.html"

Около 50$ за седмица, но никога, да чукна на дьрво, не е трябвало да им клеимвам каквото и да е било. Ама дали имат лиценз за застрахователна дейност в Европа не знам.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Провинциалната ти здравна каса би трябвало да покрива такива неща за кратки пътувания. Нещо като покритието на болни и чамави канадски туристи по Карибите :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Нашата служебна травел застраховка с Дежарден уж включва такива разходи за цял свят, дано не ни се налага да проверяваме. Една колежка японка щеше да пътува до Орландо и им се обади да се убеди наистина какво биха покрили, доволна беше май.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Не става дума за мен, а за посетители в България, на които ще им се наложи да представят документ пред консул.
pumpy

Мнение от pumpy »

c200 написа:Провинциалната ти здравна каса би трябвало да покрива такива неща за кратки пътувания. Нещо като покритието на болни и чамави канадски туристи по Карибите :)
Не покрива повече от цените в Кебек ОБАЧЕ, което за България може и да върши работа, но за западна Европа и САЩ е около 20-40% от реалната цена на услугата.

Може да се обадите на Даниел Кътев, аз си купувам от него застраховка докато съм в щатите, струва ми около 160 кинта на месец за семейството и покриват до 5 милиона медицински разходи. Ако не се лъжа за щатите е по-скъпо, отколкото за еврова, та че може да е и по-малко от 160 кинта на месец за семейство. Индивидуалния план беше и по-евтин. Преди 3 години бяхме в болница с малкия и те си платиха директно на болницат сметката от около 2500 долара.
Пробвайте да си вземемте застраховка към кредитната карта, с която си плащате пътуването - струва около 100 кинта на година и покрива до 30 дни медицинска помощ и застраховка за рент-а-кар, пак до 30 дни....
Членовете на CAA-Quebec може да си купят лятна застраховка, не помня колко струваше но покриваше до 90 дни през юни, юли и август
Omega3

Мнение от Omega3 »

CAA-Quebec, ако си член е около 90$ годишна за САЩ.

човека обаче пита за компания, която има лиценз за извьршване на застрахователна дейност в Европа. Ясно е, че която и да е застрахователна компания в Канада може да те осигури за разходи по цял свят, и то за доста по големи суми от 35 000 евро.

Но пьк дали имат лиценз да вьршат такава дейност в Европа, тука му е вьпросчето на Марто?
Публикувай отговор