http://net.regis.umontreal.ca/EnvoiCourriel/2011-02-16/"
Това е сайта на монреалския университет, където са описани условията и цените на стаите в общежитията, които се дават под наем като в хотел за през лятото– за един или за двама души. За пристигащите, които нямат предварително уредена квартира това е вариант, макар и малко по-скъп от нормален месечен наем. Предимството е, че сте в кампуса на университета – ако искате да приравнявате, доучвате, карате курсове по френски към този университет, всичко ще ви е под ръка, а и сте на една крачка от метрото. Не се обвързвате с договори за наем по една година, както е нормално тук при наемането на апартамент. А условията са добри и е по-евтино отколкото на хотел. Пак повтарям – скъпо е, но за някои може да е компромисен вариант. Може да останете и само няколко дни – ако очаквате да се освободи някъде квартира, или 1-2 седмици. Никакви ангажименти към приятели, наемодатели и т.н. Всичко ( ток, вода) е включено в цената. Интернета се плаща – 5 лв на ден, а можете да си поръчате и закуска – 7 лв на ден. Предполагам, че първите дни няма да сте никак на ясно къде да пазарувате и това може да се окаже удобство. Има на разположение оборудвана кухня, където можете сами да си готвите. Телефон има във всяка стая и градските разговори са безплатни, т.е. можете да прекарате целия ден на телефона в записване на срещи (рандевута), търсене на квартира, работа, обаждане по институции и каквото друго се сетите. Първите седмици от пристигането определено има много телефони за въртене.
При желание можете да ми пишете на лични за повече информация, но аз нямам нищо общо с офертата – просто ми попадна в пощата.