Признаване на сертификати !?
-
Признаване на сертификати !?
Може би не озаглавих правилно темата, но все пак
Извинявам се ако е имало подобна тема ,а не съм я видял! Сега следва да кажа ЗДРАВЕЙТЕ на всички ! Скоро се регистрирах в този форум! Ще се радвам ако успея да науча повече информация за нещата,които ме интересуват. Имам въпрос към Вас българи (живеещи в Канада и по-скоро към тези в провинция Alberta и по-специално Калгари) Тази година мисля да идвам и имам въпроси за признаване на сетификатите издадени от България,става въпрос за сертификат за мотокарист и електрокарист,както и да попитам как стои въпроса с признаване на шофьорската книжка категория "B" и категория "C" ! Като цяло въпросът ми е дали се признават?

-
Re: Признаване на сертификати !?
Благодаря,ще го разгледам по обстойно!
А относно сертификатите (мотокарист,багерист,автокранист,фризьор и други) ? Не вярвам,че никой не се е сблъсквал с такива проблеми
А относно сертификатите (мотокарист,багерист,автокранист,фризьор и други) ? Не вярвам,че никой не се е сблъсквал с такива проблеми

В повечето случаи опита показва, че трябва да учиш. Ако не отново, то поне някои курсове специфични за Канада.
Много зависи от професията.
Много зависи от професията.
-
Питах за да знам дали има смисъл да изкарвам тук в България курсовете за мотокарист и електрокарист(чух,че се търсят доста в Канада поради големия брой на големи магазини и складове) и др. ,защото ако няма да ми бъдат признати ,няма смисъл да си губя и времето и парите
То е хубаво човек да има възможно най-много курсове и различни степени на образование (не знаеш кога и къде ще ти се отвори късмета) обаче на този етап,парите не стигат за всичко 

По мое мнение не е необходимо да се вземат курсове в България за професия, която ще практикувате в Канада.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Разрешително за управление на каквото и да е машина, та ако ще и ръчна количка да е, трябва да се изкара тук на място. Единствената полза от изкараният курс в България ще е наличието на практически опит. Съществува и възможността да се явиш директно на изпит за документ за правоуправление, примерно на мотокар, без да ходиш на курс. В този случай се спестяват времето и парите за подобни курсове и опитът ти ще ти е от голяма полза.
Та не очаквай някой да те назначи официално на длъжност, изискваща подобен документ, само на основание свидетелството ти от България. А неофициално може да ти дадат и вертолет да караш, ако покажеш, че го можеш.
Та не очаквай някой да те назначи официално на длъжност, изискваща подобен документ, само на основание свидетелството ти от България. А неофициално може да ти дадат и вертолет да караш, ако покажеш, че го можеш.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- John Smith
На теория - да, на практика - не. Никой работодател няма да даде на никого да управлява каквато и да е машина без официален лиценз за нея. Освен персоналната отговорност, в случай на инцидент, работодателя го отнася също. Колкото е по-голяма фирмата и повече хора работят там, толкова по-стриктно се спазва това.Linko написа:А неофициално може да ти дадат и вертолет да караш, ако покажеш, че го можеш.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
- ablood
- Обратна връзка:
Забрави! Каквито курсове си изкарал, може и да ти помогнат малко(макар и слабо вероятно), но тепърва да записваш някакви е меко казано неразумно. Ако имаш излишно време се съредоточи в ускоряване на процедурата и подобряване на езика!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Напълно съгласен с казаното от теб, John Smith.
Само дето наблюденията са ми от практиката, не теоретизирам. Работил съм и в голяма и в малка фирма, в които хора без документ (питал съм ги) се качват и сноват с мотокарите без проблем.
Естествено, че като дойдат проверяващи от Santé et securité du travail нищо такова не биха могли да видят.
А работодателят сам си преценява риска и баланса между него и изгодата.
Съгласен съм и с мнението на Аблъд.
Само дето наблюденията са ми от практиката, не теоретизирам. Работил съм и в голяма и в малка фирма, в които хора без документ (питал съм ги) се качват и сноват с мотокарите без проблем.
Естествено, че като дойдат проверяващи от Santé et securité du travail нищо такова не биха могли да видят.

А работодателят сам си преценява риска и баланса между него и изгодата.
Съгласен съм и с мнението на Аблъд.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Моят практически опит е точно същия. Показват ти набързо коя ръчка за кво служи и - "действай" . Така един колега унищожи техника за 50 000 кинта и понеже стана проблем със " санте и секюрите" след два дни ни дадоха официални сертификати без да сме карали ни курсове ни нищо пълна щуротия.
Dead Eyes See No Future
Серт. за мотокарче се изкарва за 150-200 долара за един уикенд. Толкова ще ти струва и да го преведеш и лицензираш
. Ако е за опита и е евтино в бг може, но тук може да се наложи наново да го изкараш.
А и това е много зле платено, вредно. Само тинейджъри се хващат, докато намерят нещо по-добро.

А и това е много зле платено, вредно. Само тинейджъри се хващат, докато намерят нещо по-добро.
Циганите - на Сатурн !
Защо е вредно? Пък и кой дава на тинейджъри такива машини в ръцете с въжможност да претрепят някого или да разсипят стока за хиляди долари? Аз мислех че тинейджърите работят предимно в МакДоналдс и супермаркетите.anxeli написа:А и това е много зле платено, вредно. Само тинейджъри се хващат, докато намерят нещо по-добро.
-
Съгласен съм със всички мнения,няма да карам курсове и да пръскам пари
Ще дойда тази година,ще видя дали ще ми хареса и ако ми хареса ще подам документи за виза,иначе ми стана ясно, че нито образованието нито сертификатите ще ми признаят,което беше логично,но все пак исках да попитам
като цяло всичко отива по кривия 

Последно промяна от starazagora88 на Пет Яну 07, 2011 1:45 pm, променено общо 1 път.
Aми така си мисля, защото са отворени батерии, киселина и т.н. не е ли такаmiteto написа:Защо е вредно? Пък и кой дава на тинейджъри такива машини в ръцете с въжможност да претрепят някого или да разсипят стока за хиляди долари? Аз мислех че тинейджърите работят предимно в МакДоналдс и супермаркетите.anxeli написа:А и това е много зле платено, вредно. Само тинейджъри се хващат, докато намерят нещо по-добро.

А да ги карат наистина 19-20 годишни съм виждала само, махмурлии обикновено

Циганите - на Сатурн !