нужда от английски за кои професии
нужда от английски за кои професии
някой може ли да ме насочи, от къде мога да разбера ,за кои професии е задължително знанието на френски и английски език 

Re: нужда от английски за кои професий
знам , че е по - добре да ги знаем, но разбрах, че за някои професии са задължителни. Така че въпросът ми е за кои?
-
- Обратна връзка:
Аз лично, не се сещам да има едно конкретно място (сайт, документ, директива), където да е посочено подобно задължение поименно (в списък) за всички професии... Когато аз започвах процедурата по имиграция в Кебек си направих регистрация в сайта за работа jobboom.com. Там си отметнах за какви длъжности (професии) желая да получавам информация за оферти. Така, за близо 1 година, събрах доста солидна база с данни какви са всички изисквания (не само за език) в сферите, които ме интересуват и то от първа ръка.di_liana написа:някой може ли да ме насочи, от къде мога да разбера ,за кои професии е задължително знанието на френски и английски език
Има и други, специализирани сайтове по отделните професионални области, където също можеш да си направиш регистрация и да събираш инфо или просто да разглеждаш. Тук, във форума някъде, имаше много хубави списъци с такива сайтове

Незная какви са съображенията Ви за този въпрос, но едно средно поназнайване и на двата езика е задължително за всяка добра работа, а и за да се харесате взаимно с провинция Кебек. Има места, на които се говори само на английски или само на френски, но човек никога незнае КОГА и КАКВО ще му се наложи...
УСПЕХ!
27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!)
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
19.02.Медицински 15.03 OK
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
17.06. Accusé
29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!)
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
19.02.Медицински 15.03 OK
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
- hadministratora
- Хабсурден
Задължително е да знаеш и двата езика за някои (не знам точно за кои) професии свързани с правителството, съдебната система и подобни. Но така или иначе повечето от тези длъжности не са достъпни за новопристигнали имигранти.di_liana написа:знам , че е по - добре да ги знаем, но разбрах, че за някои професии са задължителни. Така че въпросът ми е за кои?
Други места на които може да искат и двата езика е ако работиш някъде с клиенти - например в кол-център (техн. поддръжка, телемаркетинг, телефон на клиента....) или в някои вериги магазини.... изобщо в сферата на обслужването.
Между другото мисля, че темата ще стане много по-смислена и ще получиш много по-точни отговори, ако просто напишеш "аз бих искал(а) да работя в областта на еди коя си професия - ще мога ли да мина без английски?"
Re: нужда от английски за кои професии
di_liana, влез в някой сайт за работа и прегледай обявите за длъжностите, които са близо до твоите представи какво би могла или какво би искала да работиш там. Фирмите са най-различни - едни искат само френски, други - само английски, или френски и английски говоримо или пък и писмено. Изискванията са най-различним, но ако ги прегледаш мисля, че ще се ориентираш и ще си отговориш на въпроса.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Re: нужда от английски за кои професии
Благодаря Ви много за инфото и съветите .Това за регистрацията ще го направя
Много ми допадна като идея Благодаря