Моля за съвет

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Esk

Моля за съвет

Мнение от Esk »

Здравейте!
Първо бих искала да ви кажа колко се радвам, че ви намерих и че изобщо има хора които с такава готовност споделят и имат такова желание да помогнат на другите тръгнали по техния път.. Когато при нас започна обсъждането на идеята за емиграция в Канада, не съм и предполагала, че може да намеря и половината от тази помощ..:)
Имам обаче един два въпроса..
Направихме теста онлайн и резултата беше положителен.. само че всичако е толкова бързо и малко ме съмнява дали изобщо оценката е реална.. А се съмнявам че образованието ни е малко под критериите им.. Съпруга ми е завършил техникум, който е филиал към МЕИ, слециалност..ъъъ, нещо софтуерно беше. В момента учи комуникационна техника(но по всяка вероятност няма да е завършил докато тръгнем, дай боже да тръгнем де:)), а от година и половина работи към една фирма за разработка и реализация на софтуерни проекти.. поне стажа му е хубав..
Това което най-много ме притеснява обаче е медицинския преглед след интервюто. Ако някой от вас е имал подобен проблем.. посъветвайте ме. Той има доста тежка астма..Не знам дали изобщо се толерират такива хронични заболявания.. Положението му е общо взето като на един диабетик примерно, пази се повече, не се натоварва и редовно взима лекарства..изкарва по-тежко грип и подобни зимни гадости.. но си води съвсем нормален живот, без да има нужда от кой знае какво слециализирано лечение.
Със сигурност ще имам и още въпроси.. но ще съм ви адски благодарна ако някой може да помогне с мнение поне за това ;)
До скоро!
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Здравей Еск! Всеки който има някакви проблеми сигурно се опасява от прегледите. Защо не опиташ да поставиш подобен въпрос точно на хората които извършват прегледите и които са компетентни в тая област!? www.vita.bg е адреса на клиниката! Опитай с един e-mail , може да ти отговорят хората! Успех! :D
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Аватар
holy

!

Мнение от holy »

Здравей ESK!

Не знам до колко моят отговор може да е от полза за вас, но искам да споделя с теб какво знам. Ние още не сме минали медицинските - чакаме ги. Но преди около 5 години познато семейство замина за Квебек с малко дете с много тежка астма. По време на мед.прегледи изобщо не са споменали, че детето е с астма. Преди няколко месеца нашето дете кашлеше много лошо. Компетентни български доктори се опитаха да го изкарат, че е астматик. Къде ли не го водихме. Какво ли не му дадохме да пие на горкото дете. Стигна се до рентгенова снимка. Помолихме рентгенолога да разчете снимката, като му обяснихме, че са ни казали - астма. Той обаче се изсмя и каза , че астмата не се вижда на снимка!
Та това, което искам да кажа е, че не е задължително да обявявате наличието на астмата. Пък и това не е нито заразна болест, нито се предава по наследство. До колкото разбирам канадците се страхуват само от това.

Желая Ви успех!
Чистият въздух в Канада със сигурност се диша по-леко!
dgeami

iskam pomo6

Мнение от dgeami »

Zravei ESK . Niama stra6no s asmata.Edni na6i priateli zaminaha predi 3 sedmitsi za Kanada magat ima srahotna asma i niamaha nikakvi problemi s asmata.USPEH :)
Esk

Мнение от Esk »

О, благодаря ви..страшно много! Не мога да ви опиша колко ми олекна. Особено това, че има хора заминали с подобни проблеми.
Валди, идеята е ценна.. задължително ще пиша..
То е близко до ума, ама ако има кой да се сети:)
Благодаря още веднъж1
Esk

Срещи?

Мнение от Esk »

Някъде прочетох за срещи в хотел Радисън.. някой може ли да ми каже къде да търся инфо кога се провеждат..
A вие (все още незаминалите софианци, в процес на имиграция :) :) )
не се ли събирате за обмяна на опит?
Galia MERDJANOVA

Sesion d'information

Мнение от Galia MERDJANOVA »

Privet,

Za sreshtite koito si chula v Hotel Radison mogesh da nauchish na www.immigration-quebec.ca/bulgarie
Vsushtnost miastoto na tezi informacionni sreshti se mini. Sega se chakva na tozi sait da obiaviat sledvashtata takava sesia, koiato veche stava sus zapisvanepo I-net.
Az sushto chakam da vidia sledvashtite dati. Moge bi hora koito sa hodili veche na takiva sreshti biha mogli da kagat kakvo tochno stava na tiah i kakva info moge da se pocherpi tam? :roll:

Galia
Fait ce que doit, advienne que pourra
Esk

Мнение от Esk »

A в София не се ли събирате.. така, на по бира.. или кафе? :)
jery
Обратна връзка:

Срещите в София

Мнение от jery »

Esk написа:A в София не се ли събирате.. така, на по бира.. или кафе? :)
Разбира се, че се събираме!
:beer: Всеки петък около 19.00ч. в бирария "Бохеми" (намира се близо до Попа).
На тези среща идват доста съфорумци и става интересен обмен на информация. :wink: . Нашето семейство беше два пъти на тези срещи и възнамеряваме този петък пак да ходим в " "Бохеми". Ако имате възможност - елате...
Esk

Мнение от Esk »

Задължително ще дойдем! Страшно ти благодаря Джери! Та "Бохеми" ни е на 10 минути, живеем на Орлов мост..
Само че.. как да ви познаем..
Моля ви, ако ни видите, свиркайте, да не ходим да питаме от маса на маса.. аз съм кръгличка с къса кестенява коса, съпруга ми е дългокос тип 'металче' :D :D
rath

Re: Моля за съвет

Мнение от rath »

Tuka priemat hora s AIDS i TB ( tuberkoloza), niama strashno za niakakva si astma.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Re: Моля за съвет

Мнение от bgmontreal »

rath написа:Tuka priemat hora s AIDS i TB ( tuberkoloza), niama strashno za niakakva si astma.
loshoto e che kato gledam priemat i idioti :twisted:
gorkite nemci pak razdawat pasporti.
Abe idiot da si na towa wreme :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Zdraveite ot men,

DOKOLKOTO znaia actmata e rezyltat ot tejki alergii ili neshto ot toji rod. Kategori4no na belodrobna cnimka ne izliza. Neznam oba4e dali lekarctvata koto vzima capryga niana da dadat niakvo odrajenie na krav ili yrina popitaite nai dobre lekaria my. Ako eventyalno ima niakakav problem toi veroiatno shte vi pomogne. Ima niakakvi cpreiove za acmatici neznam pomagat li no miclia 4e te ne bixa ce proiavili v kravta, no pitaite da cte na iacno. Ot dryga ctrana obadete ce v Vita anonimno i predpolagam 4e shte vi dadat nai to4na informacia. Li4no az cmiatam 4e canadcite ce ctraxyvat ot nacledctveni zaboliavania kato pcixi4ni napr. voobshte zaboliavania koito ce predavat na decata a vashia cly4ai ne e takav :lol:
Esk

Мнение от Esk »

Ами.. май ще е по-добре да обясня какво имах предвид като 'тежка' астма..
Астмата му е от бебе още, изкарал е тежка пневмония на 4 месеца и от тогава започват проблемите. Със сигурност не е на алергична основа, но разбира се има фактори които я утежняват.. котки, прах, цигари.. обичайните. А и на снимката му има какво да се види, има петно, казват че е било ядрото на пневмонията и има слепени бронхи там като резултат.. знам че обясненията ми не са много компетентни :) това го могат специалистите. Взема спрейове, да, няколко вида при това, плюс още доста неща ..
И през ум не ми е минавало, че може да се скрие.. надявах се просто че може и да не им се стори толкова голям проблем и да ни пуснат..
ik

Re: Срещи?

Мнение от ik »

Esk написа:Някъде прочетох за срещи в хотел Радисън.. някой може ли да ми каже къде да търся инфо кога се провеждат..
A вие (все още незаминалите софианци, в процес на имиграция :) :) )
не се ли събирате за обмяна на опит?
Мое лично мнение е че на тези срещи само зарибяват и говорят суперлативи за Кебек, а не дават никаква реална представа какво ги чака имигрантите като дойдат на място. със същия успех можете да четете сайта на правителството им и да се възхищавате колко е хубаво тук, но по-полезен ще ви бъде форума, защото тук са хората които са го изкарали на гърба си и знаят какво точно е емиграцията. Иначе можете да отидете в Радисън да погледате хубави картинки от Кебек, да ви залъжат колко много имат нужда от такива квалифицирани специалисти като вас ( без да споменават, че имат нужда да им миете чиниите) ама последния път като ходихме - беше почти преди една година, имаше толкова народ и беше такава теснотия, че ни се отщя повече да повторим.
Заключено