Имиграция с две малки деца?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
rokobg

Имиграция с две малки деца?

Мнение от rokobg »

Здравейте на всички!

Нови сме в този форум.Проучваме процедурата по миграция в Квебек.Ако някой може да помогне с повече инфо.Аз съм завършил средно специално кулинар-готвач.Имам и две години висше.Съпругата ми е с гимназия и висше семестриално завършено.Стаж всичко друго но не и по специалността,но може да се уреди.Имаме и две малки деца.Какви са шансовете ни за реална селекция?От теста сме близо до максимума.
Между другото учим френски усилено,аз мога да се похваля с много добър английски.
Joya

Re: Имиграция с две малки деца?

Мнение от Joya »

Здравей, какво значи близо до максимума, значи имате шанс :)
Ние също сме с две деца, но не мисля че носят чак толкова точки. Тази сесия късаха хора с деца, минаваха хора без деца, в смисъл ако събирате точките имате шанс.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
rokobg

Мнение от rokobg »

Благодаря за коментара.Ние сме решили да имигрираме на 100 %, и затова се готвим усилено. Бих желал да разширя малко темата и ако има някой който е имигрирал с децата и е вече в Монреал да коментира установяването си там.Още нещо-адаптацията на децата-нашите са на 5 и 7 год.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

За установяването, адаптацията на децата, училищата и всичко останало може да четете и дискутирате в подфорум "Провинция Квебек". Този форум касае само имиграционната процедура.
Така че дори и някой да напише нещо тук по повдигнатите въпроси, то ще бъде отделяно и местено в другият подфорум.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Joya

Мнение от Joya »

Ами и мен това много ме терзаеше, но напоследък, цялото това чакане, малко се успокоих, те децата ще поотраснат докато заминем :)
Сега само мисля за интервюто и ученето по френски, като гледам как минават интервютата, това е най-важното, дори нещо да не ти достига, да можеш да се аргументираш и да докажеш правотата си на френски, ами бая учене си трябва. Пък и с две деца, на чужда земя, трябва да си много подготвен езиково.
От там нататъка, четете, пращайте документи и се заредете с голяма доза търпение :)
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
dea

Мнение от dea »

Здравей. :)
Считам, че за да повишите шансовете си трябва да се подготвите отлично по френски език. Ако представите и езикови сертификати- още по-добре. Жена ти трябва да си вземе дипломата за висше образование, семестриално завършил не се признава. За жените много сериозно проверяват дали трудовият стаж е реален или е била в отпуск по майчинство.
Ако искаш напиши какъв стаж имате, защото има значение заеманата позиция. Линко друг път е обяснявал, че се признава трудов стаж само като квалифициран работник.
Не смятам, че за децата има някакъв проблем. Те са в училищна възраст според стандартите на Квебек и ще избегнете търсенето на места в детските градини.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

rokobg написа:...Имам и две години висше...
Какво значи това? Ако само си започнал да учиш, но не си завършил не се брои.
rokobg

Мнение от rokobg »

Така.Значи аз имам средно специално кулинар-готвач.Не съм работил по тази специалност/но не е трудно да си направя стаж и препоръки/.Учил съм висше до трети курс,инженерна специалност,после прекъснах за да си изкарвам хляба.Имам реален стаж като администратор хотел,после като управител хотел.След това 3-4 години брокер недв.имоти със стаж в тр.книжка.Бил съм и управител на две мои фирми през това време с дейност търговия и строителство.Съпругата ми има завършена гимназия.После семестриално завършено висше без държавния изпит.Има реален стаж в двете мои фирми последните 5 години.На 33 сме и двамата имаме две деца-пъстри 5 и 7г.Аз знам английски мн.добре писмено и говоримо/от работата с хора/,немски,руски,и сега уча френски усилено.Жената знае английски да си поиска хляб и вода,и тя се мъчи с френския.Та така давайте съвети кое помага и кое не,знам че във форума има много хора с опит.Благодарен съм за всякаква информация.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Както стана вече дума, точки ще получите за завършена образователна степен, а не за това, че сте учили еди колко си години. В този смисъл и двамата сте със средно образование.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

А относно децата - те се адаптират най-бързо от всички и колкото по-рано ги заведете толкова по-лесно ще им бъде да свикнат. Казвам го от опит, защото аз с моите родители съм излязъл от БГ на 9 години.
Та тъй де - късмет! ;)
Публикувай отговор