На работа в САЩ с канадски паспорт (отделена тема)

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

На работа в САЩ с канадски паспорт (отделена тема)

Мнение от filipne »

cocose написа: Да не забравяме и канадският паспорт, даващ право да се работи в цяла северна америка :y:
Няма опасност да го забравиме, защото не е вярно. В УСА не можеш да работиш просто защото имаш канадски паспорт.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Re: КАКВО ХАРЕСВАМ/НЕ ХАРЕСВАМ В КАНАДА

Мнение от cocose »

filipne написа:
cocose написа: Да не забравяме и канадският паспорт, даващ право да се работи в цяла северна америка :y:
Няма опасност да го забравиме, защото не е вярно. В УСА не можеш да работиш просто защото имаш канадски паспорт.
Сори, ама вземи се порови в нета за думичката NAFTA, току виж ти се изяснили някой тънки моменти :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

И със нафта и със дизел, пак ти трябва работна виза, за да можеш да работиш в щатите. Канадския паспорт ти дава право на TN-1, която никога не можеш да получиш без канадския (или щатски или мексикански) паспорт. Познай обаче дали можеш да работиш само с паспорта, без никаква виза?
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Не знам, ама имам чувството че само се заяждаш 8)
ДА не би да искаш да кажеш че след като имаш канадски паспорт, не можеш да отидеш да работиш в Щатите??????
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Не може да работиш официално без виза . За TN1 виза трябва да си:

Код за потвърждение: Избери целия код

The following professionals can qualify under the TN1 category:
Accountant 
Architect 
Computer 
Disaster relief insurance claims adjuster 
Economist 
Engineer 
Forester 
Graphic designer 
Hotel manager 
Industrial designer 
Interior designer 
Land surveyor 
Landscape architect 
Lawyer 
Librarian 
Management consultant 
Mathematician 
Range manager/range conservationist 
Research assistant 
Scientific technician/technologistSocial worker 
Sylviculturist 
Technical publications writer 
Urban planner 
Vocational counsellor 
Medical/allied professional (dentist, dietician, medical laboratory technologist, nutritionist, occupational therapist, pharmacist, physician, physical therapist, psychologist, recreational therapist, registered nurse and veterinarian) 
Scientist (agriculturist, animal breeder, animal scientist, apiculturist, astronomer, biochemist, biologist, chemist, dairy scientist, entomologist, epidemiologist, geneticist, geo-chemist, geologist, geophysicist, geologist, geophysicist, horticulturist, meteorologist, pharmacologist, physicist, plant breeder, poultry scientist, soil scientist and zoologist) 
Teacher (college, seminary, university) 
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

cocose написа:Не знам, ама имам чувството че само се заяждаш 8)
ДА не би да искаш да кажеш че след като имаш канадски паспорт, не можеш да отидеш да работиш в Щатите??????
Като човек който е работил в Калифорния с канадски паспорт те информирам следното:

Както вече някой ти го обясни без работна виза (в случая Т-1) не можеш да работиш в САЩ..
Визата се дава на летището, има си определени изисквания, списък с професии и тн.
за повечето професии се изисква и университетско образование..

Това е реалноста ..останалото са "фантазии" и изцепки на неподготвени индивиди..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Значи да обощиме, за да може един българин-емигрант-канадец да работи в УСА-то, достатъчно е професията му е да е една от гореизброените, и да направи невероятно сложното и умопомрачително усилие да мине границата между Канада и УСА :rofl: :rofl: :rofl:
Оооо да не забравяме че все пак некадъ към 90% от българите емигранти са успели да емигририат в Канада най вече благодарение на факта че професията им е една от горепосочените...........
Некаква друга невероятна пречка за притежателите на канадски паспорт нема ли да споделите? Като примерно да не ходят боси, и от време на време да дишат....въздух :lol: :lol: :lol:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

cocose написа:Значи да обощиме, за да може един българин-емигрант-канадец да работи в УСА-то, достатъчно е професията му е да е една от гореизброените, и да направи невероятно сложното и умопомрачително усилие да мине границата между Канада и УСА :rofl: :rofl: :rofl:
Оооо да не забравяме че все пак некадъ към 90% от българите емигранти са успели да емигририат в Канада най вече благодарение на факта че професията им е една от горепосочените...........
Некаква друга невероятна пречка за притежателите на канадски паспорт нема ли да споделите? Като примерно да не ходят боси, и от време на време да дишат....въздух :lol: :lol: :lol:
За да отиде да работи в Щатите преди всичко трябва да намери американски работодател който да го наеме на работа, а в момента това не е толкова лесно предвид състоянието на икономиката и нивото на безработицата.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Ей такива отговори (като на кокосовият орех "cocose") са типични за родните многознайковци и псевдо-капацитети..
Ти му обясняваш даваш му примери, говориш му, то си знае неговото..

Айде яви се на гранциата и кажи "отивам да работя в САЩ защото имам Канадски паспорт" и гледай какво ще ти се случи..?? Ако не се досещаш ще ти лепнат 10 годишна забрана въобще да влизаш там.. нищо че си Канадски Гражданин..
Не ми вярваш??? Пробвай го и ще се убедиш защото лично познавам подобни случаи и то на хора родени в Канада.

Както и Коко ти обясни трябва някой да те наеме..
В моят случай ме нае компания от Калифорния, и ми предоставиха документ от 40 страници (пълен с лъжи разбиа се но така се изисква) защо точно аз трябва да я работя тази работа. Също трябва да се докаже че няма местни кандидати квалифицирани за подобна длъжност. На летището минаваш интервю, не е като да им покажеш паспорта и те да се разтреперят от страх и веднага да ти сложат Т1 визата..

Това е разбира се ако искаш да работиш легално и нормална работа..

Ако искаш да работиш нелегално и с Канадски и с Китайски паспорт можеш да го постигнеш стига да се добереш до Щатска територия ида намериш работа на черно, но не мисля че средно статистически канадски гражданин би имал подобна амбиция..
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Значи ето я и другата сложна пречка, за да отидеш да работиш в УСА трябва......някой работодател да ти е дал работата вече........ Честно, направо изби рибата, а аз досега си мислех че можеш да работиш без да е нужно всъщност да работиш :rofl:
Та да обобщиме все пак, за да може един чиляк да работи в УСА му са нужни следните невероятно сложни предпоставки:
- да може да работи
- работата му да е в горепосочените вече професии (на практика кой не е???)
- да има работодател който да му предлага тази работа
- да има канадски паспорт
- да мине границата, и след кратко интервю да я ....премине :)
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Наистина, колко сложно е всичко това.........не като да си българин с български паспорт примерно, и да се бориш за я за зелена карта, я за H1 нещо си виза (то между другото и канадците могат да се борят за тази виза), че и хилядите други дребни и едри пречки, да не говориме и за разтоянието между БГ и УСА (поне 7000 км).........въобще кво ли знам аз :rofl: :rofl: :rofl:
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

И Ивандаман, нека ти напомня че с канадски паспорт можеш ВИНАГИ да отидеш в УСА с цел туризъм, и да си потърсиш работа на място, очи в очи дори, след което да следваш невероятно сложната гореописана процедура :handshake:
А пък ти иване, даже и американски паспорт да имаш, що не вземеш да пробваш да отидеш на летището и да кажеш че имаш бомба.....да видиме тогава какво ще ти се случи ;) (казвам го не за друго, ама след като ще се надпреварваме да ръсиме глупостти.......)
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

Разбира се че предимства има, това никой не го дискутира..

Това което някой хора се опитват да пояснят че не е толкова "straightforward" и че Канадският паспорт сам по себе си не гарантира работа в САЩ...

Доста ясни разлики според мен, и точно заради това не ми е ясно защо толкова я "дъвчим" тази тема...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ivandaman написа:
Това което някой хора се опитват да пояснят че не е толкова "straightforward" и че Канадският паспорт сам по себе си не гарантира работа в САЩ...

Доста ясни разлики според мен, и точно заради това не ми е ясно защо толкова я "дъвчим" тази тема...
Точно това имах в предвид. Канадският паспорт сам по себе си НЕ дава това право.

Не знам защо кокозето се въодушеви толкова.
Впрочем кокозе ако беше токова безумно лесно както ти го описваш, бая народ да е последвал този път.
П.С. По въпроса за NAFTA лично аз съм публикувал информация в този форум преди незнамси колко години, така че поучението ти е най-малкото смехотворно.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Re: На работа в САЩ с канадски паспорт (отделена тема)

Мнение от cocose »

И след като канадският паспорт не го дава сам по себе си това нещо, кое го дава?????
Че то по твоята логика, и американският паспорт не го дава, даже и да си доналд тръмп, това пак не ти го дава :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Майтапчии........ мога само да цитирам какво казват местнитете: Гледам, нещо в езерото мърда, плува като патка, движи се като патка, пърха с крилца като патка, квака като патка, изглежда досущ като патка, даже има малки патенца......................Е ПАТКА Е. :lol:
Аватар
ivandaman

Re: На работа в САЩ с канадски паспорт (отделена тема)

Мнение от ivandaman »

тук ще прилагам стратегията "Убий тъпака с мълчание"

Казах каквото имам да казвам по темата..
Заключено