Допълнителни документи за Виена.
Допълнителни документи за Виена.
Здравейте!Може ли някой да ми каже как отчитат периода даден от Виена за представяне на допълнителни документи?Писмото ни за исканите допълнителни документи е от 13.11.2009.Дали са ни период от шест месеца за да изпратим исканите документи.По мои сметки периодът изтича на 13.05.2010.Питам защото би могло да отчитат целия ноември като месец и так срока е до края на април.
Re: Допълнителни документи за Виена.
До колкото помня - от датата на получаването му.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Точно така. Срокът започва да тече от датата на получаването на писмото, а не от датата на изготвяне или изпращане.
Така че писмото може да е написано на 13.11.2009 г., а вие да сте го получили на 20.01.2010 г.. Тогава следва, че 6-месечният срок започва да тече от 20.01.2010 г. Не от началото на текущият месец (януари) или пък от началото на следващият (февруари) а точно от този ден - 20.01.2010 г.
Така че писмото може да е написано на 13.11.2009 г., а вие да сте го получили на 20.01.2010 г.. Тогава следва, че 6-месечният срок започва да тече от 20.01.2010 г. Не от началото на текущият месец (януари) или пък от началото на следващият (февруари) а точно от този ден - 20.01.2010 г.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Много Ви благодаря.
Незнам дали е уместно тук да попитам след получаването на сертификатите колко дълго може да се отлага процедурата.Струва ми се че някъде четох за две години, но не съм сигурен.Знам, че след медицинските в срок до една година трябва да се пристигне на територията на Канада.
Незнам дали е уместно тук да попитам след получаването на сертификатите колко дълго може да се отлага процедурата.Струва ми се че някъде четох за две години, но не съм сигурен.Знам, че след медицинските в срок до една година трябва да се пристигне на територията на Канада.
- demococcus
Сертификатът става невалиден, ако до една година след издаването му не бъде използван за подаване на молба към Букурещ (Demande de résidence permanente).
Извинявам се за глупавия въпрос, но не намерих никъде колко време след изпращането на допълнителните документи изисквани от Виена ще се получи отговор.Предполагам, че е доста субективно.
- demococcus
Ами, не е глупав
Всички си задаваме такива въпроси непрекъснато, хахаха. Естествено, няма фиксиран срок за такова нещо и ... не ни оставо друго, освен да градим предположения на база на други подобни случаи, които са споделени във форума.