Може ли в БГ да се забогатее по честен начин?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Може ли в БГ да се забогатее по честен начин?

Мнение от ablood »

Наскоро правих една анкета и се оказа, че почти всички българи смятат, че богатите задължително са крадци, мутри и корумпирани политици.

Не може да се обясни на един глупак как се правят пари. Глупаците могат само да бачкат и да плащат. Опитат ли се да се занимават със сделки, търгове и залози задължително се набутват. От всяко пръчка свирка не става.

Ето един (от много) лесен пример за честно забогатяване - спекула с имоти:
Спекулантите с имоти правят внимателни проучвания къде предстоят промени, които ще променят драстично цените на имотите за кратко време. Инвестират преди другите да са се усетили и когато предстоящите промени станат публичност, цената драстично скача. Така може да удесеторят милиони $, които дори още не са платили.

Разбира се 99.9% от човечеството е абсолютно неспособно да се справи с такова проучване, преговори и риск. Изисква се мноооого усет, контактност и интелект. Иначе всички щяхме да имаме лимузини, ама нямаше да има кой да ни вози.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Julian_04

Re: Може ли в БГ да се забогатее по честен начин?

Мнение от Julian_04 »

Е, ти изби рибата! И имотите ги купуваш с какво?... :^) Не с кукла пълна с вестници надявам се... :D или с ипотечен кредит при 18% лихва, който изплащаш с 600 лв месечна заплата... :D
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Julian_04 написа:Е, ти изби рибата! И имотите ги купуваш с какво?... :^) Не с кукла пълна с вестници надявам се... :D или с ипотечен кредит при 18% лихва, който изплащаш с 600 лв месечна заплата... :D

Направо... дори и шарани не останаха.. :D
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ablood написа:Наскоро правих една анкета и се оказа, че почти всички българи смятат, че богатите задължително са крадци, мутри и корумпирани политици.

Не може да се обясни на един глупак как се правят пари. Глупаците могат само да бачкат и да плащат. Опитат ли се да се занимават със сделки, търгове и залози задължително се набутват. От всяко пръчка свирка не става.

Ето един (от много) лесен пример за честно забогатяване - спекула с имоти:
Спекулантите с имоти правят внимателни проучвания къде предстоят промени, които ще променят драстично цените на имотите за кратко време. Инвестират преди другите да са се усетили и когато предстоящите промени станат публичност, цената драстично скача. Така може да удесеторят милиони $, които дори още не са платили.

Разбира се 99.9% от човечеството е абсолютно неспособно да се справи с такова проучване, преговори и риск. Изисква се мноооого усет, контактност и интелект. Иначе всички щяхме да имаме лимузини, ама нямаше да има кой да ни вози.
Вчера четох в новините как цената на имотите и земята около бившето военно летище Доброславци е започнала да се вдига - заради очаването че летището ще бъде превърнато на писта за Формула 1.

Дай някой друг лесен пример за честно забогатяване.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Гледайте "Хубава жена"!
Ричард Гиър играеше ликвидатор на губещи компании. Пласираш умело активите, покриваш пасивите и получаваш това, което лошият слабият никога не може. Пак не става бе акъл.

По подобен начин Зееви Груп навремето купиха затъващата авиокомпания Балкан за $150'000 и изкараха десетки милиони от нея. Това не е пример за честна сделка, защото договорът е бил ужасно нескопосан от българска страна и е имало подвеждащи обещания за съживяващи инвестиции от Зееви, но всичко е било законно и схемата е печеливша.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

А, Бе и аз умирам от желание да си продам апартамента...Ама уви няма желаещи... ;( Алооо някой да иска да го купи и после препродаде, забогатявайки...Евтино го давам!... :D
Шегичка!... нищо не продавам!... :D
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ablood написа:Гледайте "Хубава жена"!
Ричард Гиър играеше ликвидатор на губещи компании. Пласираш умело активите, покриваш пасивите и получаваш това, което лошият слабият никога не може. Пак не става бе акъл.

По подобен начин Зееви Груп навремето купиха затъващата авиокомпания Балкан за $150'000 и изкараха десетки милиони от нея. Това не е пример за честна сделка, защото договорът е бил ужасно нескопосан от българска страна и е имало подвеждащи обещания за съживяващи инвестиции от Зееви, но всичко е било законно и схемата е печеливша.
Т.е Зееви Груп са добър пример за това как в България може да се забогатява по НЕчестен начин. ;)
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Всъщност Твърденията за коварството на Гад Зееви изглеждат доста пресилени, особено, когато идват от тези, които са се оставили да им се изплъзне вкусната хапка. :envy:

Никой не споменава, че ако българските управници бяха тръгнали да разпродават Балкан, нямаше да успеят да вземат и 1 десета от това което евреинът е успял.

Все едно да си дам катастрофиралата кола за скрап за $200, онзи да я пазпродаде на части за $2000 и аз да тръгна да тръбя колко ме е излъгал и подвел в цената. :worried:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

ОК, теорията е ясна. Дай сега да видим как става на практика. Имам предвид да ни покажеш..... Нищо, че не си в България - тук може да не е по-лесно, но не би трябвало и да е по-трудно.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Чета, гледам, търся и пак не разбирам от къде идва първоначалният капитал???

Да кажем $150,000
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ivandaman написа:Чета, гледам, търся и пак не разбирам от къде идва първоначалният капитал??? Да кажем $150,000
Ти от люлката ли си започнал да караш кола, или си минал през пълзене, ходене, тичане, триколка, колело, Веспа и чак тогава кола?
Откъде да знам какви са били ранните сделки на Гад Зееви?!? Провери го в Google и върви по стъпките му! :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Гледам тука някой хора книга не са прочели през живота си май,Аблоод вземи стани член на кварталната библиотека и прочети книгата "Капитал"-Карл Маркс-там ще получиш всички свои отговори,как и от къде идват парите 8) :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

ablood написа:
Да Айнщайн, Моцарт, Гаус, Коперник и още една плеяда такива малоумници са бачкали през целия си живот вместо да правят пари.

:puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

8) Килка за тия дето обаждаш отгоре ,повечето от тях произлизат от богати семейства и не им се е налагало да се навеждат а просто да творят майно
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Мухи я кажи кой от тях е произлязал от богато семейство че нещо не мога да се светна. Само за Моцарт можем да поспорим дали баща му мисля, че счетоводител беше е богат или нещо такова ......
Публикувай отговор