IELTS
IELTS
Може ли някои, които скоро се е явил на изпита да даде инфо как минава?
Тестовете които се падат от учебниците на Кеимбридж ли са?
В саита на Брит.съвет предлагат някакви онлайн материали (Road to IELTS),някой ползвал ли ги е?
Тестовете които се падат от учебниците на Кеимбридж ли са?
В саита на Брит.съвет предлагат някакви онлайн материали (Road to IELTS),някой ползвал ли ги е?
Re: IELTS
аз преди няколко дена бях.Значи изпита е на 4 части слушане,четене,писане това е първия ден имаш 3 часа.В отделен ден е говорене като те питат по най-различни теми.
Това което го има в интернет може и да полезно.Аз лично при учител се подготвях 3 месеца и мога да кажа че изпита си е много сериозен.Доста трудничко е да изкараш необходимите оцени,дано съм успял аз.Ако има друго което те интересува питай.
Road to IELTS-помага но според мен е много недостатъчно.
Това което го има в интернет може и да полезно.Аз лично при учител се подготвях 3 месеца и мога да кажа че изпита си е много сериозен.Доста трудничко е да изкараш необходимите оцени,дано съм успял аз.Ако има друго което те интересува питай.
Road to IELTS-помага но според мен е много недостатъчно.
Моя мъж ходи на този тест през декември. Подготвяше се от учебниците, които постна Ровър Гриин. Те са конкретно за General Training, което ниво всъщност се иска от емиграционните. Ето и линка към темата където съм писала от къде сме ги изтеглили. http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 75&start=0
Изпита наистина е сериозен! Времето, което дават е недостатъчно. Трябва да си много бърз, когато дойде времето за есетата и писмата! За съвсем кратко време трябва да го напишеш на чернова и после на белова. Дори и да е написано на чернова, ако не ти остава време за препис не ги грее.
Изпита наистина е сериозен! Времето, което дават е недостатъчно. Трябва да си много бърз, когато дойде времето за есетата и писмата! За съвсем кратко време трябва да го напишеш на чернова и после на белова. Дори и да е написано на чернова, ако не ти остава време за препис не ги грее.
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
лично аз и всички други които с мен се явиха на изпита не сме писали чернови.Поне аз написах двете есета за 45 мин,но разбира се ще вида кви съм ги сътворил спрямо оценките които получа.
Не знам, не съм била там. Това е което моя мъж ми каза след изпита. Според мен, ако не се използва чернова може да се допуснат много грешки и така да се смъкне оценката. Това е според мен нивота на което трябва да се наблегне повечко в смисъл да се тренираш да пишеш есе или писмо за определено време, така че на теста да не се получи гаф. Инак всеки сам решава за себе си колко и върху, какво ще наблегне. Успех!
Споделете и някакви други трикове и тънкости за изпита 

Ами според мен основното е да имаш добро ниво английски и много упражнения,защото примерно част слушане ти трябва най-висока оценка а може би най-много грешки се правят там и трябва доста примерни теста такива да напраиш докат му хванеш цаката.Най-добре си отиди при някой учител който ще ти обесни тънкостите и ще ти дава достатъчно матеряли.
- hadministratora
- Хабсурден
Черновите не са задължителни и според мен човек, който е добре подготвен може да се справи отлично и без тях. Аз лично не можех да си позволя чернова, поради простата причина, че имам от ученик проблеми с писането на ръка (един от които е скоростта). Времето ми стигна, колкото да си напиша есето и писмото и най-много да са ми останали минутка или две. Имайте предвид, че за недостатъчна дължина също се намалява оценката. Ако се пише чернова тя се предава заедно с основния лист, но не се взема под внимание при оценката.smt написа:...Според мен, ако не се използва чернова може да се допуснат много грешки и така да се смъкне оценката...
Освен това трябва да се учите да пишете есе И писмо за определено време. Обикновено дават един час и е логично да си го разпределите горе-долу 40/20 съответно за есето и писмото, но това всеки сам си преценява.smt написа:...Това е според мен нивота на което трябва да се наблегне повечко в смисъл да се тренираш да пишеш есе или писмо за определено време...
Според мен ще е безцнно да се консултирате, а най-добре да посетите малко уроци при преподавател, който разбира от този изпит. И то независимо колко добре знаете езика! Мога да препоръчам такъв за Русе - ако представлява интерес пишете ми на ЛС.
Да, и не достатъчната дължина на есето и писмото може да смъкне оценката. При нас стана точно така, само високи оценки и изведнъж писане
Точно за това казах, че трябва да се понаблегне на писането. Учебниците, които изтеглихме от нета обясняват повече за този изпит, подхода при учене и всичко необходимо за успешното му вземане. Няма лошо да се отиде при учител, но според мен и с учебниците публикувани в нета сам човек може да се справи.

А има ли някакъв минимум за резултатите от изпита (напр. за Австралия се изисква мин.6 по всички модули)
Не съм запозната да има минимум, но ако резултатите попадат в графата Basic, ще ти дадат само 2 точки по този фактор:

Изпратени докс до Букурещ--12.05.2008
Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009
Permanent residents--28.10.2009

Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009
Permanent residents--28.10.2009

извинете за може би тъпия въпрос, но къде се държи този изпит и колко струва? да ходя да го изкарвам и да започна от там
с този документ