Въпрос свързан с интервюто?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
tonakis

Въпрос свързан с интервюто?

Мнение от tonakis »

Здравейте, един сериозен въпрос ме мъчи от известно време и не мога да взема крайно решение: смятаме да подадем документи сега до края на Април най-късно. От всички статистики и мнения, които изчетох, добих представа, че който подаде в ранна пролет почти на 100% го викат на интервю ноември или декември, дотук всичко добре, но при мене се очертава август или септември да се кача на кораб за 4 месеца (аз съм водещия при нас). Та въпроса ми е, на някой случвало ли му се е да си отложи интервюто с известно време, поради невъзможност да се яви? Как гледат на това кандаските власти? Правят ли подобни компромиси? Ако имах някаква друга възможност да не се качвам, изобщо нямаше да го мисля, но при положение, че това е най-добрия вариянт за източник на парите, които изискват при влизане в страната, просто ми е трудно да се откажа. Всякаква помощ и мнения ще са ни от полза. Благодаря
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Въпрос свързан с интервюто?

Мнение от kill_u »

Това за този подфорум ли е или за Кебекската процедура?
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

За този - по федералната мислим да кандидатстваме.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Аз подадох по федералната към края на Февруари, и не са ме викали на интервю. Нещо се бъркаш.
На интервю по федералната викат само ако не ти достигат точките. И то тогава е изключение. Да наясно съм, че има хора които са ги викали на интервю но познавам два такива случая и на двата не са им стигали точките.
Ако смяташ че не ти стигат точките и ще те извикат на интервю, то това е друг случай. Но пък тогава не знаеш кога ще те извикат.
Другия въпрос е че по федералната процедура няма интервю. Замества го резултата от IELTS. Единствено ако IELTS ти е нисък вече може да се стигне до интервю.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Пишеше го някъде в явен вид, по мое време, а надали е различно точно това нещо сега - кандидатът е отговорен да си осигури възможност за явяване на интервю. Разрови се пак из официалните документи и виж, но не съм оптимист.
Съгласен с казаното от kill_u, т.е. остава да те топли вероятността да не те извикат.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
speedy

Мнение от speedy »

Когато кандидатствах (доста отдавна...) ми се случи да замина в чужбина точно в седмицата, когато ми бяха насрочили интервюто в София. Говорих с посолството и те ми насрочиха ново интервю при тях месец по-късно. Беше в Белград, а не Букурещ. Оттогава процедурите са се сменили няколко пъти но съветът ми е да питаш имиграционния отдел в посолството какво да правиш.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

Благодаря на всички за отговорите. Значи няма място за притеснения. Сега единствено остава да стискаме палци да не се проточи много дълго процедурата, защото от различните мнения разбрах, че често продължава 2 и повече години. Но както и да е, важен е крайният резултат. Благодаря отново и успех на всички.
Atanas_k76

Мнение от Atanas_k76 »

Относно времето за федералната процедура - статистиката е,че вече става много по-бързо - за около година +-.Разбира се всичко си е индивидуално, но ако документите са наред и всичко е точно - може да стане чувствително по-бързо.Виж и профилите на хората, които са заминали скоро или им предстои, както и мненията им по този въпрос за ориентир.Ето и линк с малко инфо:http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 8&start=15. Също така, има и тема за "Статистика по федералната", която също дава информация.
Успех от нас! :)
Atanas_k76

Мнение от Atanas_k76 »

Ето и линк за темата Статистика по федералната процедура:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... &start=180
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Атанас говори за "след промените" :-)
което е едва напоследък... но пък питащия точно това го интересува.
Защо да му разправяме страхотии за 3-4 години чакане.
:-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

optics мисля че ще се справя и без страхотиите от преди 3-4 години :) благодаря все пак. Atanas благодаря и на тебе за отговора.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

tonakis, само един съвет да ти дам: За повечето неща, които ти искат от посолството срока е 120 дни. Та ще се получи кофти ако се качиш на кораба и на другия ден у вас пристигне писмо за еди-какво-си и срока да го изпратиш е 3 мес. Обмисли си внимателно нещата - няма как да предвидиш кое кога ще се случи.
Иначе винаги има възможност да уговориш удължаване на някой срок (освен визата) с имиграционните, но трябва да си много убедителен и причината ти да е наистина уважителна.

Успех!
Публикувай отговор