Тест TCFQ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Ninushevi
Обратна връзка:

Тест TCFQ

Мнение от Ninushevi »

Здравейте! Поствам тази тема с идеята да се съберем евентуално някаква групичка, която ще се явява на този тест и евентуално да си направим някаква организация. Стига да е възможно, разбира се :) Та въпросът в този контекст ми е колко от вас мислят да се явяват на тест в близките да речем 2-3 месеца, как се готвят, какви идеи имат по въпроса. И най-важното-къде мислите е най-добре да бъде положен този тест. Очаквам мнения и предложения!!! :) Поздрави и много успехи на всички!!! :y:
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Аватар
Zahira

Re: Тест TCFQ

Мнение от Zahira »

Здравейте, аз се явавам на този тест сега,в края на март. До колкото разбрах има доста желаещи и групата ще се раздели на 3 дена 25, 26, 27 март. Със сигурност разбрах едно, че никой учител не може да ви научи да разбирате това което чувате и да преодолеете езиковата бариера, пък макар и с грешки да изразявате мислите си. Обработването на информацията на чужд език и колко бързо ще започенете да мислите на френски са строго индивидуални. Мога да споделя как се подготвям аз - освен индивидуалните уроци по френски, много слушане - на песни, френска и канадска телевизия. Когато мога си чатя на френски. Използвам за упражнения и този сайт livemocha.com . Много би ви помогнало да си подготвите есета от по 200 -250 думи на различни теми, за да запълните лексиковия си запас. Сега аз на това се опитвам да наблягам, акцента още ми убягва но се старая :)))) Ако мога да ви бъда полезна с още нещо, питайте. А да, изпита се държи в ИЧС. Най-много положителни отзиви съм събрала за това място.
25.01.10 - изпратени DCS (DPD)
02.03.10 - accusé de réception /изпратено на 26.02.10/
25.03.10 - TCFQ (25.04-B1/C1)
22.05.10 - поискани ниво по англ, ориг сертификат за TCFQ и док за стаж
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
Публикувай отговор