ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАСПОРТ.....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
miliS

ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАСПОРТ.....

Мнение от miliS »

Здравейте :)
Вярно ли е че, неможе да се излезе извън страната със старите лични карти и старите /червените/ международни паспорти.
Моя е валиден до 20.11.2011 г и тъкмо бях решила да не си правя нов.
Някой наясно ли е?? с новите излезли изисквания?
Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
def34

Re: ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАСПОРТ.....

Мнение от def34 »

liddi

Мнение от liddi »

Здравей, miliS!
В писмата – покани за виза, се съдържа изискването паспортите да имат валидност не по-малко от 12 месеца след датата на изпращането им до съответното посолство за виза.
Смяната на международните паспорти е възможна, на който и да е етап от процедурата и не влияе негативно върху самата процедура. Разбираемо е, че след подмяната, трябва да се изпрати копие от "стария" паспорт (на стр. 2 и 3) в съответната имиграционна служба (в случая – в канадското посолство в Букурещ).

Направи си груба сметка кога ще е интервюто ви ,кога поканата за виза и кога самата виза. Не е лесно да се определят сроковете и според мен е желателно да си подновиш паспорта.
Успех!!!
27.06. 2009-Документи Виена
22.10. 2009-Покана за интервю по е-mail
10.12. 2009, 09:00 ч.Интервю
15.12. 2009-Букурещ
20.01. 2010-Баркодове!
19.02. 2010-Формуляри за медицински!
08.03. 2010-ОК
29.03. 2010-Покана за визи!- по e-mail
24.04. 2010-Визи!
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Като служител в БДС, ще ти отговоря с актуална информация-документите са валидни докато не изтече срокът им-новите документи с биометрия ще стартират на 29 март,но това не означава,че старите не са валидни.Биометрията е изискване основно за Канада и САЩ! В новата лична карта няма биометрия,само в паспорта е,нарича се чип с данни.Разликата е,че ще ви снимат на място и ще има електронен подпис, чипът е САМО в ПАСПОРТА. Моят съвет е,да се направи паспорт с биометрия!
miliS

Мнение от miliS »

Благодаря ти много mishka77 за изчерпателната информация. Мисля да приема съвета ти за нов паспорт ;)
Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Можеш да подадеш заявление за нов, още април месец,няма значение че старият не е изтекъл! Моят случай също е такъв :) Валидността отново ще е 5 г.
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Ние си извадихме нови паспорти като стартирахме процедурата, т.е. септември месец. Заслижава ли да си вадим нови паспорти за момента когато ще ги искат в Букурещ? :)
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Може да си направите нови паспорти с биометрия,но да изпратите копия от старите-никой не знае да ли няма да се заядат като кажат"Вие имате нови паспорти с биометрия!" Аз също съм го мислила това :| Във вашия случай ще изпратя старите(нови) ако има проблем те ще ви кажат,че искат от новите. Но пак казвам,че паспортите са ви валидни до датата на изтичането-според мен не би трябвало да има проблем :y:
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Ninushevi написа:Ние си извадихме нови паспорти като стартирахме процедурата, т.е. септември месец. Заслижава ли да си вадим нови паспорти за момента когато ще ги искат в Букурещ? :)
И ние така. Досега не съм прочел нито една сигурна и основателна причина да си вадим от новите паспорти. А нямам никакво намерение да пилея пари и време без нужда.
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

Абе изведете си от новите паспорти с биометрията от 1 април.Тъкмо важат за 5 години.И нямате кво да му мислите от тук нататък за паспортите поне.Ние така ще направим.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

thriller написа:...Тъкмо важат за 5 години...
Те и днес ако се извадят пак ще важат 5 години.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

thriller написа:Абе изведете си от новите паспорти с биометрията от 1 април.Тъкмо важат за 5 години.И нямате кво да му мислите от тук нататък за паспортите поне. Ние така ще направим.
Даа, и аз така си казвах като си вадих паспорта миналата година. А я каква стана... Пет години са много време, има да дойдат на власт още сума си хора с идеи...
Публикувай отговор