Здравейте
Вярно ли е че, неможе да се излезе извън страната със старите лични карти и старите /червените/ международни паспорти.
Моя е валиден до 20.11.2011 г и тъкмо бях решила да не си правя нов.
Някой наясно ли е?? с новите излезли изисквания?
Здравей, miliS!
В писмата – покани за виза, се съдържа изискването паспортите да имат валидност не по-малко от 12 месеца след датата на изпращането им до съответното посолство за виза.
Смяната на международните паспорти е възможна, на който и да е етап от процедурата и не влияе негативно върху самата процедура. Разбираемо е, че след подмяната, трябва да се изпрати копие от "стария" паспорт (на стр. 2 и 3) в съответната имиграционна служба (в случая – в канадското посолство в Букурещ).
Направи си груба сметка кога ще е интервюто ви ,кога поканата за виза и кога самата виза. Не е лесно да се определят сроковете и според мен е желателно да си подновиш паспорта.
Успех!!!
27.06. 2009-Документи Виена
22.10. 2009-Покана за интервю по е-mail
10.12. 2009, 09:00 ч.Интервю
15.12. 2009-Букурещ
20.01. 2010-Баркодове!
19.02. 2010-Формуляри за медицински!
08.03. 2010-ОК
29.03. 2010-Покана за визи!- по e-mail
24.04. 2010-Визи!
Като служител в БДС, ще ти отговоря с актуална информация-документите са валидни докато не изтече срокът им-новите документи с биометрия ще стартират на 29 март,но това не означава,че старите не са валидни.Биометрията е изискване основно за Канада и САЩ! В новата лична карта няма биометрия,само в паспорта е,нарича се чип с данни.Разликата е,че ще ви снимат на място и ще има електронен подпис, чипът е САМО в ПАСПОРТА. Моят съвет е,да се направи паспорт с биометрия!
Ние си извадихме нови паспорти като стартирахме процедурата, т.е. септември месец. Заслижава ли да си вадим нови паспорти за момента когато ще ги искат в Букурещ?
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Може да си направите нови паспорти с биометрия,но да изпратите копия от старите-никой не знае да ли няма да се заядат като кажат"Вие имате нови паспорти с биометрия!" Аз също съм го мислила това Във вашия случай ще изпратя старите(нови) ако има проблем те ще ви кажат,че искат от новите. Но пак казвам,че паспортите са ви валидни до датата на изтичането-според мен не би трябвало да има проблем
Ninushevi написа:Ние си извадихме нови паспорти като стартирахме процедурата, т.е. септември месец. Заслижава ли да си вадим нови паспорти за момента когато ще ги искат в Букурещ?
И ние така. Досега не съм прочел нито една сигурна и основателна причина да си вадим от новите паспорти. А нямам никакво намерение да пилея пари и време без нужда.
Абе изведете си от новите паспорти с биометрията от 1 април.Тъкмо важат за 5 години.И нямате кво да му мислите от тук нататък за паспортите поне.Ние така ще направим.
thriller написа:Абе изведете си от новите паспорти с биометрията от 1 април.Тъкмо важат за 5 години.И нямате кво да му мислите от тук нататък за паспортите поне. Ние така ще направим.
Даа, и аз така си казвах като си вадих паспорта миналата година. А я каква стана... Пет години са много време, има да дойдат на власт още сума си хора с идеи...