Kак, къде, колко?
Kак, къде, колко?
Извинявам се на администраторите на този сайт, ако пускам темата в неподходящ раздел!
Отчаян съм от дереджето си в България. Преди няколко години имахме спор със съпругата ми относно емигрирането, но вече сме на абсолютно едно мнение - трябва да заминем и то час по-скоро.
Имаме две деца. Момчета на 10 и 3 години.
Аз съм на 35, а съпругата ми на 34 години.
С цел да не губя време в търсене, а и да не попадам на не толкова полезна (за в момента) информация, бих искал да Ви помоля за резюме, какви са стъпките и какви са шансовете ми за успешна имиграция (мислех, че се пише с "Е", но се съобразявам с дотук писалите).
Без работа съм от повече от половин година. Издържаме се благодарение на съпругата ми с която нямаме граждански брак. Тя тегли заем, че да "закърпим" положението докато започна някъде, но за лош късмет - до сега не получавам оферти със заплащане от поне 400 лв. За по-малко е просто нелепо да се хващам... та разходите ми да ходя до работа са толкова.
Мечтая за Британска Колумбия - Виктория. Искам да е в Англоговоряща част, защото се оправям с английския. Не мисля, че е удачно да се захващам тепърва да уча Френски. Сигурно един ден и това ще стане, но на този етап се ориентирам според знанията и моженето си.
Надявам се, че ще ми помогнете с нужната информация. Благодаря Ви предварително!
Отчаян съм от дереджето си в България. Преди няколко години имахме спор със съпругата ми относно емигрирането, но вече сме на абсолютно едно мнение - трябва да заминем и то час по-скоро.
Имаме две деца. Момчета на 10 и 3 години.
Аз съм на 35, а съпругата ми на 34 години.
С цел да не губя време в търсене, а и да не попадам на не толкова полезна (за в момента) информация, бих искал да Ви помоля за резюме, какви са стъпките и какви са шансовете ми за успешна имиграция (мислех, че се пише с "Е", но се съобразявам с дотук писалите).
Без работа съм от повече от половин година. Издържаме се благодарение на съпругата ми с която нямаме граждански брак. Тя тегли заем, че да "закърпим" положението докато започна някъде, но за лош късмет - до сега не получавам оферти със заплащане от поне 400 лв. За по-малко е просто нелепо да се хващам... та разходите ми да ходя до работа са толкова.
Мечтая за Британска Колумбия - Виктория. Искам да е в Англоговоряща част, защото се оправям с английския. Не мисля, че е удачно да се захващам тепърва да уча Френски. Сигурно един ден и това ще стане, но на този етап се ориентирам според знанията и моженето си.
Надявам се, че ще ми помогнете с нужната информация. Благодаря Ви предварително!
For the first time in a long time
...everything was right in my
world... and then I woke up.
-
Re: Kак, къде, колко?
УСПЕХ..........
Благодаря ти! Ще пиша за всяка крачка на напредък която имам.dobsan написа:УСПЕХ..........
Видях, че жителите на Виктория са колкото тези в квартала в който живея. Мисля, че и климата там е същият като тук. На мнение съм, че децата ми лесно ще се адаптират...
Абе, ще видим.
А как стои въпроса с работата? Възможно ли е да се свържа с работодател от тук и той да ми прати работна виза?
- milla
- Модератор
Ето тук са описани - Какво се прави, изпраща и получава в процедурата за имиграция във Федералната част на Канада?Отчаян написа:...С цел да не губя време в търсене, а и да не попадам на не толкова полезна (за в момента) информация, бих искал да Ви помоля за резюме, какви са стъпките и какви са шансовете ми за успешна имиграция...
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Колкото до правописа, не си се объркал, съществуват и двете думи - Емигрирам ОТ България, но Имигрирам В Канада
Едната образно казано показва излизане, другата - влизане...макар да не е съвсем точно описанието. Успех в начинанията ти пожелавам.

Като избираш в кой град да имигрираш, проучи как са възможностите за работа по твоята специалност. Това е много важно, децата се адаптират 10 пъти по-бързо от възрастните където и да отидат, а ако нямаш работа, климата е едно от последните неща, които ще те интересуват. Ако си решил да учиш наново (сменяш специалността) може да сравниш какви са условията за студенти в Квебек и Бритиш Колумбия - в Квебек таксите в университетите са по-ниски, дават по-лесно стипендии, а и поради малко по-ниските цени на наеми/авто застраховки ще е по-лесно за едно студентско семейство да се издържа.Отчаян написа:Мечтая за Британска Колумбия - Виктория. Искам да е в Англоговоряща част, защото се оправям с английския. Не мисля, че е удачно да се захващам тепърва да уча Френски. Сигурно един ден и това ще стане, но на този етап се ориентирам според знанията и моженето си.
.......
Видях, че жителите на Виктория са колкото тези в квартала в който живея. Мисля, че и климата там е същият като тук. На мнение съм, че децата ми лесно ще се адаптират...
Абе, ще видим.
Да разбирам ли, че е по-добре да започна да уча там?
Опитвах да се свържа с работодатели в сферата на текстилното производство, но за съжаление без успех до сега. Дипломата ми за средно образование е от Техникум по Текстил. Висшето си не завърших - изтеглих си документите на 3-тата година - специалност ЕСЕО (електро снабдяване и електро оборудване) бях. От там се захванах със звукорежисура и като такъв имам стаж 8 години (в радио и телевизия).
Бих се хванал и като общ работник там... сериозно. Искам да се махна от тук, държа да се махна от тук.
Опитвах да се свържа с работодатели в сферата на текстилното производство, но за съжаление без успех до сега. Дипломата ми за средно образование е от Техникум по Текстил. Висшето си не завърших - изтеглих си документите на 3-тата година - специалност ЕСЕО (електро снабдяване и електро оборудване) бях. От там се захванах със звукорежисура и като такъв имам стаж 8 години (в радио и телевизия).
Бих се хванал и като общ работник там... сериозно. Искам да се махна от тук, държа да се махна от тук.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Знаеш ли? повечето хора те разбират..
Сигурен съм че всеки преди да реши да емигрира, е минал през подобни чувства,
дискусии, и съмнения и т.н.
Предизвикателствата са много но трябва да се почне от някъде.. Стъпка по стъпка..
докато постигнеш целта си..
Виктория е прекрасен град но няма нищо общо с Варна.. Все едно да сравняваш Краставица и Морков..
И аз ти желая успех.. От поста ти лъха известна доза "прибързаност" (или отчаяние)... Най важното в този момент е да се успокои топката и да започнеш да дейвстваш методично и спокойно.. Естествено че не е лесно..
Представи си че емиграцията е елементарно начинание...??? куцо и сакато щеше да се юрне емигрант да става..
Още веднъж: УСПЕХ
Сигурен съм че всеки преди да реши да емигрира, е минал през подобни чувства,
дискусии, и съмнения и т.н.
Предизвикателствата са много но трябва да се почне от някъде.. Стъпка по стъпка..
докато постигнеш целта си..
Виктория е прекрасен град но няма нищо общо с Варна.. Все едно да сравняваш Краставица и Морков..
И аз ти желая успех.. От поста ти лъха известна доза "прибързаност" (или отчаяние)... Най важното в този момент е да се успокои топката и да започнеш да дейвстваш методично и спокойно.. Естествено че не е лесно..
Представи си че емиграцията е елементарно начинание...??? куцо и сакато щеше да се юрне емигрант да става..
Още веднъж: УСПЕХ
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Дали да започнеш да учиш зависи от теб - искал ли да добиваш някаква нова специалност, готов ли си да учиш 2-4 години още?Отчаян написа:Да разбирам ли, че е по-добре да започна да уча там?
Сега, преди да решаваш какво ще правиш като кацнеш, виж първо дали имаш шансове да ти дадат виза. Направи тестовете за Квебекарската процедура, погледни списъка с искани професии по федералната процедура и прецени какви са ти шансовете. Ако и съпругата ти няма висше, не мисля че са големи (не искам да те отчайвам, така мисля). Има много фактори, каква е нейната професия, какво ниво на езика имате (по-точно какво можете да покажете/докажете че имате) и т.н.
Тя е репортер за голяма телевизия, но няма нивото на английски като мен... и въпреки това е по-добра от Стоичков (примерно). А и моето ниво не е като да ми е роден език, но се справям добре. И тя няма висше... но е готова да се хване на кавато и да е работа - всичко е с цел децата ни. Ние сме "взели-дали" както се казва, но искаме децата ни да пораснат в нормален свят с нормални хора.
- ablood
- Обратна връзка:
Лошата новина е, че с канадския текстил е почти свършено. Моделите все още се правят тук, но повечето фабрики са затворени и производството е изнесено на изток.Отчаян написа:Опитвах да се свържа с работодатели в сферата на текстилното производство, но за съжаление без успех до сега. Дипломата ми за средно образование е от Техникум по Текстил..
Другата неприятност е, че шансовете ви без висше са доста лоши. Дори и да имахте стаж по търсени професии пак е трудно.
Не искам да ти убивам ентусиазма, но тукашните работодатели не са по лесни от българските. Щом в БГ имаш сериозни трудности с намирането на работа, отговаряща на очакваниета ти, тук ще е още по-трудно. Може да се наложи цял живот да "копаш", освен ако не еволюираш като качества и квалификация.
Иначе "каквато и да е" работа - колкото искаш.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Разбирам от компютри. И софт и хард уеър... няма ли някакви тестове, че да покажа на какво съм способен?
Трудностите тук идват и от факта, че ме намират за стар. На 35 съм по дяволите... а ми казват, че търсят хора до 35. Нелепо е. Освен това... имам нагледни примери за това как наемат вагини, които не знаят с WORD да работят.., но ги взимат, понеже имат цици и вагина, а аз го духам. Не издържам повече тук... не искам да оставам повече.
Трудностите тук идват и от факта, че ме намират за стар. На 35 съм по дяволите... а ми казват, че търсят хора до 35. Нелепо е. Освен това... имам нагледни примери за това как наемат вагини, които не знаят с WORD да работят.., но ги взимат, понеже имат цици и вагина, а аз го духам. Не издържам повече тук... не искам да оставам повече.
Уупс , Скъпи, ако си се запътил насам... Ще се отчаеш още повече, щото и тук наемат такива, Пиленце! Аз работих 2 години в такава компания...и накрая, на всички които работехме ни показаха вратата, но не и на тези които си сваляха гащите и се мазнеха на шефовете.Отчаян написа:Разбирам от компютри. И софт и хард уеър... няма ли някакви тестове, че да покажа на какво съм способен?
Трудностите тук идват и от факта, че ме намират за стар. На 35 съм по дяволите... а ми казват, че търсят хора до 35. Нелепо е. Освен това... имам нагледни примери за това как наемат вагини, които не знаят с WORD да работят.., но ги взимат, понеже имат цици и вагина, а аз го духам. Не издържам повече тук.. .не искам да остабвам повече.

- ablood
- Обратна връзка:
Това е хубаво и отваря доста врати. Трябва също да се има впредвид, че пред тези врати чакат и множество местни новозавършили колежани, готови да се впуснат в компютърния бизнес със още топлички IT дипломи.Отчаян написа:Разбирам от компютри. И софт и хард уеър...
Успех в борбата!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Тогава почвай да четеш оттук:Отчаян написа:Не издържам повече тук... не искам да оставам повече.
http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 0%B7%D0%B8