кога най-късно придружаващото дете може да влезе в Канада ако не пътува с водещият кандидат. И за него ли важи, че трябва да пребибава в Канада 3 години от 5, за да е в сила цялата процедура. Аз съм сама и за мен това е от изключителна важност, защото той учи в добро за БГ училище и  желае да завърши тук.
 :?:

кога най-късно придружаващото дете може да влезе в Канада
- 
				Linko
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: кога най-късно придружаващото дете може да влезе в Канада
На самата виза е отбрлязана датата до която е валидна т.е. това е крайният срок за влизане в Канада. Не влезе ли детето до тази дата губи правото си за влизане и разрешението за постоянно пребиваване.
За да си го вземеш после ще трябва да минете нова процедура - "Parrains et parrainés".
Да, за детето важат същите условия за запазване на статута на постоянно пребиваващ.

За да си го вземеш после ще трябва да минете нова процедура - "Parrains et parrainés".
Да, за детето важат същите условия за запазване на статута на постоянно пребиваващ.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
						- hadministratora
- Хабсурден
Аз бих направил всичко възможно детето да влезе в Канада с визата която има. Струва ми се много по-лесно да успее да си запази статута, докато учи в България, от колкото да се наложи да минава нова процедура.

Илиана
Извинявай не ти зная дереджето ама не мога да си помисля,че ще тръгна без сина си.Ако ще трябва да го оставя то оставам и аз.

Извинявай не ти зная дереджето ама не мога да си помисля,че ще тръгна без сина си.Ако ще трябва да го оставя то оставам и аз.
- demococcus
thriller, хадминистраторе, моля обърнете внимание че въпросът не е "да си зарежа ли детето или да го взема с мене", а е "кога най-късно може влезе". Знам че го правите от съпричастност и загриженост, но предполагам че човек разглжда този вариант само ако няма друг избор и едва ли нужда да му обясняваме че е по-добре да си го вземе.

- hadministratora
- Хабсурден
Аз просто казвам, че е по-разумно (а и по-лесно) да се използва визата, която вече има, от колкото да се минава нова процедура, защото точно това ще се случи с детето ако визата изтече. Иначе всеки си знае какво му е положението и си решава 

Разбрах бе  надявам се,че не съм обидил никого.Просто си изказах мнението.Без лапето никъде не мърдам.
 надявам се,че не съм обидил никого.Просто си изказах мнението.Без лапето никъде не мърдам.

надявам се,че не съм обидил никого.Просто си изказах мнението.Без лапето никъде не мърдам.
 надявам се,че не съм обидил никого.Просто си изказах мнението.Без лапето никъде не мърдам.Re: кога най-късно придружаващото дете може да влезе в Канада
ilana написа:кога най-късно придружаващото дете може да влезе в Канада ако не пътува с водещият кандидат. И за него ли важи, че трябва да пребибава в Канада 3 години от 5, за да е в сила цялата процедура. Аз съм сама и за мен това е от изключителна важност, защото той учи в добро за БГ училище и желае да завърши тук.
На документите, които получавате пише до кога са валидни. След това ако Вие сте в Канада, а детето е в България то трябва да мине процедурата отначало. За децата е друга и е по-проста. Но общо казано - трябва вече да гарантирате за него. Т.е. трябва да имате работа и да гарантирате, че ще го осигурявате финансово следващите 10 години (то няма да иска пари от държавата за социална помощ, ако е над 18 години). А и в Канада детски се получават само ако детето е там. И те не са никак малко - за Квебек - около 300 федерлани (+100 за дете до 6 г.) и около 170 от Квебек.