моля да ми потвърдте заявените във формуляра нива на френския на кои нива на TCFQ отговарят: разбиране 8, изразяване 7 разбиране 6, изразяване 5
за да не стане някоя грешка , че бая зор ще видим с подготовката. Благодаря ви.
... САЩ или Канада?
Решено е - USA, идвамееее!
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!! НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!! http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
Поправете ме ако греша, но при заявени в молбата нива 7 разбиране 6 изразяване, това отговаря на 400 точки минимум за разбиране и в границата на 12 за устния изпит?
втората таблица как трябва да се тълкува специално за TCFQ?
Ниво NCFLS е това, което посочваме в молбага - от 0 до 12). А точкиет са от 0 до 12. Така, ако посочим ниво 7, това следва да даде 6 точки, за което е необходимо В 2 на ДЕЛФ или между 400 и 499 точки на компреансион орал, съответно 13 до 16 точки на експресион орал, което е пак В 2 .
Здравей demococcus
От първата таблица, която би трябвало да е по-актуалната, разбирам че ако придружаващ кандидат заяви нива 9/9 и ги защити, това би му дало максимума от 3+3=6 точки.
Ако основен кандидат заяви нива 5/4 и ги защити това би му донесло 4+3=7 точки. Ако същия кандидат покаже нива 1/1 по английски това би му дало 1+1=2 точки (с презумпцията че английския се оценява по подобен начин).
Или общо двамата кандидати биха събрали 6+7+2=15 точки.
Прав ли съм или бъркам нещо?
Последно промяна от loginn на Съб Яну 30, 2010 7:02 am, променено общо 1 път.
Всички таблици с тук - GPI-3-1, a тази за която питаш е на Page 37.
Но тези таблици са информативни, реално оценяването не се извършва точно по тях. Ако беше така то никога не би имало оценки като 13 т. или 15 т. например. Практиката показва, че по-скоро е валидно просто тройно правило от математиката със закръгляване към цялото число (не към по-горното цяло). И това за мен е логично, тъй като в програмата SICEF с която работят интервюиращите едва ли е вкарана каквато и да е табличка, а алгоритъм за изчисляване на точките с входни данни - нивата за оценка степента на владеене на езика.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
За софтуера само можем да предполагаме. Докато табличката е достъпна за любопитните ни, търсещи погледи. Обещавам на следащата инфо-сесия, ако е възможно, да изясня това чудене. Засега не е 100% сигурно и не може да се каже твърдо.
Логинн, ниво 5/4 дава 4+2=6, а не 7 точки. И пак помни че това е само според таблиците.
Линко, наистина ли е имало кандидат със 13 или 15 точки за френския!? Ти си по-отдавна и имаш повече наблюдения.
demococcus, да оставим настрана какво съм чувал, в собственият ми FEVAL от първата кандидатура фигурират точно 15 т. за френскиия, дадени ми от г-н Ла Рю.
А ако си мислиш, че по онова време е имало други таблички по които това е било възможно, то това не е така.
loginn написа:Добре, ако на интервю не е съвсем по тази таблица, би трябвало резултатите от тестовете да се приравняват точно по нея. Или....?
Доколкото можем да прочетем от инструкцията - да. Но все пак забележи че тя е предназначена за вътрешно ползване на служителите и това че надзъртаме където не ни е работата, не е гаранция че разбираме правилно и напълно всичко което виждаме.
Виж ако таблиците ги имаше на официалния сайт и беше черно на бяло казано че кандидатите могат да си смятат точките по този начин - тогава щеше да е друго.
Това никой не знае. Моето предположение е, че се закръгляват на съответно на 13 т. и 14 т.
А и да не е така, то допускането не е във вреда на кандидата, напротив.