Подготвя се процедура за признаване на някои специалности ..

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
ZanzibarHero

Подготвя се процедура за признаване на някои специалности ..

Мнение от ZanzibarHero »

Федералното правителство, съвместно с провинциалните правителства подготвя процедура, която ще направи възможно признаване на специалности придобити извън Канада.

Лично за мен, по-интересни са коментарите по темата в CBC.ca ;) ;) ;)

Накратко:

The eight occupations that will have their applications for credentials processed within a year, starting Dec. 31, 2010, are:
Architects
Registered nurses
Engineers
Financial auditors and accountants
Medical laboratory technologists
Occupational therapists
Pharmacists
Physiotherapists

Another group of six occupations will be added to that list starting Dec. 31, 2012:
Physicians
Teachers of kindergarten to Grade 12
Dentists
Engineering technicians
Licensed practical nurses
Medical radiation technologists

http://www.cbc.ca/health/story/2009/11/ ... ation.html
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Re: Подготвя се процедура за признаване на някои специалности ..

Мнение от filipne »

Това добре, че правителството ще ги признава. Остава и работодателите да ги признаят. Иначе безработен с призната квалификация не е много весела картинка.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Е даскалите чак 2012!!! .... Ще чакаме :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ZanzibarHero написа:Федералното правителство, съвместно с провинциалните правителства подготвя процедура, която ще направи възможно признаване на специалности придобити извън Канада.

Лично за мен, по-интересни са коментарите по темата в CBC.ca ;) ;) ;)
Не е за пръв път да се приказва за това, но нещо реално да е направено?

А коментарите наистина са много интересни.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Това според мен е някакъв вид популизъм.
Реално погледнато и сега се признава специалността Engineer. Да обясня какво имам предвид. Значи аз кандидатствам по Федерална процедура и правителството на Канада решава и ме взима. Обаче то не ме взима заради черните ми очи, а именно защото съм Engineer и като такъв съм доказал стаж. Ерго значи правителството на Канада признава моето образование.
В такъв случай за какво признаване става въпрос сега не мога да разбера.
А коментарите наистина са интересни
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Коментарите са ясни... Разкарвайте си пиците, такситата, метете, мийте, а другото не ви е работа... Ще приравняваме, че после ще легнем и за по-малко пари... Няма да стане тая работа... Не си ли роден и изучен тука ,братко, блъскаш като животно :worried:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

kill_u написа:Това според мен е някакъв вид популизъм.
Реално погледнато и сега се признава специалността Engineer. Да обясня какво имам предвид. Значи аз кандидатствам по Федерална процедура и правителството на Канада решава и ме взима. Обаче то не ме взима заради черните ми очи, а именно защото съм Engineer и като такъв съм доказал стаж. Ерго значи правителството на Канада признава моето образование.
В такъв случай за какво признаване става въпрос сега не мога да разбера.
А коментарите наистина са интересни
Като започнеш да си търсиш работа като Engineer и канадските работодатели ти кажат - къде са ти канадският трудов стаж и канадското образование - ще разбереш за какво става дума.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

За Engineer се интересуват от стажа и да си член на ордера, това за Квебек. Къде си учил няма значение, важно е да имаш канадски опит. И аз не разбирам какво разбират под признаване, те и сега ги признават, проблема е че не признават не канадския опит.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Koko написа:Като започнеш да си търсиш работа като Engineer и канадските работодатели ти кажат - къде са ти канадският трудов стаж и канадското образование - ще разбереш за какво става дума.
Mисля,че не става въпрос за това. За да работиш като Р.Е. трябва да си член на съответната провинциална професионална организация. Цедката е там и тя е доста гъста и не виждам какво наистина може да направи правителството различно от евентуално ускоряване и опростяване на процедура за приравняване на дипломи и курикулум при кандидатстване за член. Никъде не се говори за опит, там изискването е 1 година минимум в Канада под крилцето на някой Р.Е и обшо 4 по специалността. Най-голямата какфония соред мен е с образованието и там наистина може да се направи нещо. Дали ще стане е друг въпрос.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

IRA написа:За Engineer се интересуват от стажа и да си член на ордера, това за Квебек. Къде си учил няма значение, важно е да имаш канадски опит. И аз не разбирам какво разбират под признаване, те и сега ги признават, проблема е че не признават не канадския опит.
Къде си учил има огромно значение за членство.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Кой ви каза че дипломите за архитекти не се признават. Дипломите на ВИАС (сегашен УАСГ) се признават 100% и в момента. Друг е въпросът, че да практикуваш като архитект в Канада трябва да си член на професиален ордер и затова се държи изпит наравно с местните, които като завършат висшето си образование тук също нямат право да практикуват като такива. ;)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Какво му е огрмното значение? Ако си учил извън страната взимаш в зависимост от стажа няколко изпита и ставаш член също толкова колкото завършилите тук, а може и без изпит да минеш ,ако имаш повечко години опит. Далеч по лесно е отколкото да учиш наново. Аз няма нищо против тия изпити. Това което е проблем е опита , признават само опита в Канада.

Радой Ралин
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

IRA написа:Какво му е огрмното значение? Ако си учил извън страната взимаш в зависимост от стажа няколко изпита и ставаш член също толкова колкото завършилите тук, а може и без изпит да минеш ,ако имаш повечко години опит. Далеч по лесно е отколкото да учиш наново. Аз няма нищо против тия изпити. Това което е проблем е опита , признават само опита в Канада.
Ето сега момичето от Монтреал се изказа неподготвено,за изпитите си има процедура,за да станеш член на дадена асоциация,трябва да вземеш определен брой изпити за определен брой години ,ако не ги вземеш-Гориш !!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Цитат:И аз не разбирам какво разбират под признаване, те и сега ги признават, проблема е че не признават не канадския опит.

Това е съвсем нормално като се има предвид (говоря в частност за архитектите) ,че системите на строителство са коренно различни. Ти и да искаш не можеш да започнеш да работиш без канадски опит. Да започнеш като техник в бюро не ти е нужна дори диплома. Като поработиш така една година вече имаш така необходимия ти опит и прослувутия канадски стаж без нито ден прекаран в канадски университет. Нашето образование е добро! Защо се комплексирате? :^)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз говоря за ордера на инженерите в Квебек, на които съм член ,така че съм напълно наясно с процедурите -това към Мухата.
Специално в строителството смятам ,че нашето образование дори е по добро. Аз не намирам огромна разлика, човек много бързо се ориентира ,ако разбира какво прави.

Радой Ралин
Публикувай отговор