На вниманието на всички пътуващи

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
dtodorova

На вниманието на всички пътуващи

Мнение от dtodorova »

На сайта на КЛМ има следната информация:
New baggage rules on flights between Europe and the United States

As of November 2009, our Economy Class passengers may bring only 1 piece of check-in baggage free of charge on flights between Europe and the United States or Canada.

Special fee
Economy Class passengers can check in a second piece of luggage at a flat fee of EUR 50. When departing the United States, this fee is USD 50, or CAD 50 when leaving Canada. The fee for a second piece applies only to tickets purchased after November 1st.
Nouvelles règles relatives aux bagages sur les vols entre l’Europe et les Etats-Unis ou le Canada

A partir de novembre 2009, nos passagers en Classe Economique auront le droit d’emporter gratuitement une seule pièce de bagage en soute sur les vols entre l’Europe et les Etats-Unis ou le Canada.

Forfait spécial
Les passagers en Classe Economique peuvent enregistrer une seconde pièce de bagage au coût fixe de EUR 50. Au départ des Etats-Unis, ce forfait est de USD 50 et de CAD 50 au départ du Canada.

Le coût pour une seconde pièce s’applique seulement aux billets achetés après le 1er novembre 2009.
http://www.klm.com/travel/ca_en/about/n ... &adlang=EN
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: На вниманието на всички пътуващи

Мнение от ablood »

Това би трябвало да промени драстично мненията в темата "Какво да си донесем от БГ?" :lol:
Ние когато идвахме имахме сакове 6х32кг + ръчен 3х17кг. Днес самолетите без карго зони ли пътуват?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Ми ще летим с други компании! :) Какво да се прави...
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Извинявам се, че пускам в друга тема, но ако някой пътува с LOT на 04 Декември 2009 година от София до Торонто, моля да ми пише едно ЛС.

Съжалявам все пак за темата.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

kill_u написа:Извинявам се, че пускам в друга тема, но ако някой пътува с LOT на 04 Декември 2009 година от София до Торонто, моля да ми пише едно ЛС.

Всъщност това не е чак толкова офф-топик. Ако някой пътува с ЛОТ скоро, нека да сподели дали и там има намаление на разрешения багаж. Това за КЛМ се писа още началото на месеца някъде в другите теми. Любопитно е обаче дали само те са така или всичките превозвачи са решили да извиват ръцете на презокеанските пътници за повече кинти.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

hadministratora написа:
kill_u написа:Извинявам се, че пускам в друга тема, но ако някой пътува с LOT на 04 Декември 2009 година от София до Торонто, моля да ми пише едно ЛС.

Всъщност това не е чак толкова офф-топик. Ако някой пътува с ЛОТ скоро, нека да сподели дали и там има намаление на разрешения багаж. Това за КЛМ се писа още началото на месеца някъде в другите теми. Любопитно е обаче дали само те са така или всичките превозвачи са решили да извиват ръцете на презокеанските пътници за повече кинти.
Ми нищо чудно. Юнайтед вече искат 2 кинта за вода, Върджин искат пари за тоалетната.
Всъщност Юнайтед даже май бяха първите, които въведоха тази система за чекиране. При тях даже е по-зле, защото искаха 15 долара за ПЪРВА чанта, 25 за втора, за нататък не помня. Затова на по-кратките им полети (пък и не чак толкоз кратки) стой та гледай какво става в кабината - всеки се опитва да си натъпче чантите в шкафчетата, защото не им се плаща 15 кинта за нищо и никакво.
Един път така Монтреал-Детройт ми идеше да ги разстрелям всички там, защото се опитаха да бутнат една чанта под седалката пред мен. Казах и на стюардесата, че не разрешавам, защото чинно и прилежно съм си платила всичко, за да мога да пътувам комфортно.

Въпреки това внимавайте наистина с багажите. Обикновено не се заяждат, ако ръчния надминава леко ограниченията, но напоследък започват да стават все по-стриктни.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Independent написа:...Върджин искат пари за тоалетната...
Абе това не е ли изнудване :o :o :o
Разбирам да са крайпътно ханче и да имам избор да ги подмина. Обаче това е самолет - да си отворя врата и да се изпикая отвън ли?!?
tochica

Мнение от tochica »

бритиш имат същото изискване между другото . от октомври .
суис . луфтханза и еър канада са още на 2 куфара , имате възможност да пътувате през франкфурт или zurich , като през второто летище има пренощуване от бг за канада , но пък хотелите са под 100 долара около летището ...ако приоритета е 2 чанти на човек .... без заплащане на втората , особено ако сте повече от 2 пътника..
update - 19.12.2009:
луфтханза и еър канада промениха политиката на един куфар безплатно , втори срещу заплащане , за повече инфо погледнете сайтовете , важно е кога е купен билета , защото има някои малки изключения .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Публикувай отговор