IMA LI BILGARI V BARRIE,HAMILTON ILI KITCHENER?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
eli

IMA LI BILGARI V BARRIE,HAMILTON ILI KITCHENER?

Мнение от eli »

ZDRAVEITE!!JIVEIA V ONTARIO OT 6 MESECA,OFICIALEN EMIGRANT SAM NO NE MOGA DA SI NAMERIA RABOTA ZA6TOTO JIVEIA V EDNO SELO.BIH ISKALA DA SE PREMESTIA V GOLIAM GRAD ZA6TOTO 6ANSOVETE TAM SA PO-GOLEMI.TARSIA BULGARI V BARRI,HAMILTON KITCHENER ILI NIAKOI DRUG GOLIAM GRAD KOITO MOJE DA MI SADEISTVA S INFORMACIA KAK MOGA DA SE PREMESTIA OT TOVA MISTO TUK KAM PO-GOLIAM GRAD.
BLAGODARIA SARDE4NO
SHRAK
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: IMA LI BILGARI V BARRIE,HAMILTON ILI KITCHENER?

Мнение от KolioBalkanski »

eli написа:ZDRAVEITE!!JIVEIA V ONTARIO OT 6 MESECA,OFICIALEN EMIGRANT SAM NO NE MOGA DA SI NAMERIA RABOTA ZA6TOTO JIVEIA V EDNO SELO.BIH ISKALA DA SE PREMESTIA V GOLIAM GRAD ZA6TOTO 6ANSOVETE TAM SA PO-GOLEMI.TARSIA BULGARI V BARRI,HAMILTON KITCHENER ILI NIAKOI DRUG GOLIAM GRAD KOITO MOJE DA MI SADEISTVA S INFORMACIA KAK MOGA DA SE PREMESTIA OT TOVA MISTO TUK KAM PO-GOLIAM GRAD.
BLAGODARIA SARDE4NO
dobre si se orientirala kam tezi gradove,
az sam gledal i trite za mestene i se spriah na Barrie shtoto lesno se stiga do Toronto za rabota.
Znam che ima stara BG emigracia v Hamilton, zapoznah se i s 2 novi semeistva.
Hamilton ima nai eftin real estate i ako si namerish rabota tam shte si OK ako ne te pritesniava blizostta na mestnoto Kremikovci.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

защо не си дойдеш направо в торонто, тук има много българи, български ресторанти, магазини, чалга певици... :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Veliko

Мнение от Veliko »

Kitchener e dobyr izbor. Dosta dobre e razraboten, ima mnogo i wsiakawa rabota. Ne znam da ima bylgari tam, sigurno ima, no ima mnogo syrbi i rumynci syshto. Naemite sa ponosimi, za 750 $ mozhe da se nameri 2 bedroom apt. na dobro miasto, all incl. Oswen towa nablizo sa Cambridge i Guelph, kato poslednia izpitwa goliam rastezh naposledyk no cenite na kyshtite sa po-wisoki. No mnogo hora pytuwat mezhdu t.nar. tricities: K/W, Cambridge i Guelph. Dori i ot Hamilton pytuwat do Guelph. Hamilton e po-star grad, kato malyk New York e w downtouna. Pyk e Kremikowcito im neshto ne wyrwi i maj shte go zatwariat. Az lichno bih predpochel Hamilton. Ti kyde zhiweesh, pishi lichno syobshtenie ako neshto te interesuwa da ne zanimawame horata. Ajde sys zdrawe
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

eli написа:ZDRAVEITE!!JIVEIA V ONTARIO OT 6 MESECA,OFICIALEN EMIGRANT SAM NO NE MOGA DA SI NAMERIA RABOTA ZA6TOTO JIVEIA V EDNO SELO.BIH ISKALA DA SE PREMESTIA V GOLIAM GRAD ZA6TOTO 6ANSOVETE TAM SA PO-GOLEMI.TARSIA BULGARI V BARRI,HAMILTON KITCHENER ILI NIAKOI DRUG GOLIAM GRAD KOITO MOJE DA MI SADEISTVA S INFORMACIA KAK MOGA DA SE PREMESTIA OT TOVA MISTO TUK KAM PO-GOLIAM GRAD.
BLAGODARIA SARDE4NO
Имах случай да гостувам на българско семейство в Китчънър, но това беше преди 3 години и за съжаление загубих отдавна връзка с тях - те по-късно се преместиха в Лондон или Уиндзор (не съм съвсем сигурен). Знам със сигурност че в този район има българи, но май няма никой който да пише или поне да следи по-редовно форума.
Не знам какво разбираш че в село, но понятията голям и малък град са относителни - от гледна точка Торонто, Китчънър ми се видя като малко градче. Ако си в село с 2-3 хиляди човека, то сигурно ще ти се види голям град. А иначе по принцип (както и някои от писалите преди мен са отбелязали) това е най-индустриализираната и бързо развиваща се част на Онтарио. Наемите са относително по-ниски и по принцип има доста работа, но това не значи че ще си намериш работа лесно. Например семейството за което споменавам работеше в автомобилостроенето, но си бяха намерили работата през централата на компанията в Торонто и едва след като имаха договор за работа, се бяха преместили в Китчънър.
Моят съвет е да проучиш предварително по-внимателно какви са възможностите да си намериш работа - разбира се, зависи и каква работа искаш да си търсиш.
rath

Мнение от rath »

KolioBalkanski написа:
BLAGODARIA SARDE4NO
dobre si se orientirala kam tezi gradove,
az sam gledal i trite za mestene i se spriah na Barrie shtoto lesno se stiga do Toronto za rabota.
Znam che ima stara BG emigracia v Hamilton, zapoznah se i s 2 novi semeistva.
Hamilton ima nai eftin real estate i ako si namerish rabota tam shte si OK ako ne te pritesniava blizostta na mestnoto Kremikovci.
Hamilton e stolicata na negrite/maimunite v Canada
Botzo

Мнение от Botzo »

rath написа:Hamilton e stolicata na negrite/maimunite v Canada
Имаше един филм - "Белите не могат да скачат" и аз бих попитал:
:?: ЗАЩО :?:
И тоговора е лесен:
:idea: Защото не са животни :idea:
Аватар
No667

Мнение от No667 »

BLAGODARIA SARDE4NO
Kak si popadnala v tova selo deto si sega?
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
PAGAN

Мнение от PAGAN »

Здравей,аз съм в Хамилтън.От една година насам,тук започнаха да се настаняват доста нови български семейства.Предполагам,че една от причините е доста по-ниският наем на жилищата.Напиши какво точно те интересува.
Поздрави :)
Заключено