Истински намаления, или търговски трикове?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Истински намаления, или търговски трикове?

Мнение от ablood »

Немалка част от магазините продават стоки с 30 до 80% отстъпка. Това почти винаги е търговски трик при който пробутват успешно ужким намалена стока над пазарната и цена.
Няколко примера:
1.The Source целогодишно държат на най-забутаните рафтове (или дори в склада) телеуправляеми камиони за $199, които периодично се редуват да бъдат вадени на челно място за $79. На касата човек установява, че за да работи трябва да плати допълнително за 7.2V акумулатор (или 2).
2.Инструментите в Canadian Tire са пословични. Там редовната цена никога не трае повече от 3 седмици, преди да падне на промоционална. Промоционалната е добра, когато е 60-75%. Когато е 25% си е набутване.
3.В някои магазини за дрехи цената $300 понякога се лепи след като е сложен етикет "намалено на $50".
4.Вече десетина асфалтаджии ми тропат на вратата, за да ми кажат, че "им е останал малко асфалт" за да покрият чакъла отстрани на алеята ми и ще го направят само за 300-500. Иначе ако им се обадя щяло да е над 1000.
5.Много ми е забавно, когато минавам покрай "Meubles en gros", които от много години стоят с огрома табела, "разпродажба, поради изтичане на договора за наем".
6.В Electrotel почти всички стоки са "open box" което значи бивши мостри, ремонтирани и подобни.

Виждал съм камера, която след седмична промоция на $399 да се намали на редовна цена $299.

Извод - "промоционалните" цени почти винаги са завишени.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Re: Истински намаления, или търговски трикове?

Мнение от cocose »

Не знам за другите стоки, но при техниката/компютрите, в повечето случаи наистина има големи намаления, след некой и друг месец :). Е, разбнира се ако искаш да си купиш нещо евтино по кое да е време на годината, или ходиш в FactoryDirect, или си го поръчваш от някой онлине магазин.
kralimarko

Мнение от kralimarko »

има много заблуди по магазините но има и истински баргайни по ниакога ,,човек трябва да преценява добре а не да се подлъгва само по рекламираната цена
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

cocose написа:Не знам за другите стоки, но при техниката/компютрите, в повечето случаи наистина има големи намаления, след некой и друг месец :). Е, разбнира се ако искаш да си купиш нещо евтино по кое да е време на годината, или ходиш в FactoryDirect, или си го поръчваш от някой онлине магазин.
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ИМА ГОЛЕМИ НАМАЛЕНИЯ. Въпросът e че понякога редовните цени са тенденциозно многократно завишени.
Аватар
JennyAnyDots

Мнение от JennyAnyDots »

ablood написа:Въпросът e че понякога редовните цени са тенденциозно многократно завишени.
+1

Чак редовната цена да е по-ниска от "намалената", като с въпросната камера, не съм виждала, но определено вече имам впечатлението, че в някои магазини си струва да пазаруваш само когато цените са на -50/60/70.

Нещо като пазарлък в Капалъ Чарши :D След мнотго разправии ти свалят от 30 на 5, за нещо, което всъщност струва 2.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Едни маратонки найк които струват 200 долара, а са намалени на 100 пак е измама, защото те не струват повече от 20 всъщност.

Аз пазарувам когато ми трябва нещо, гледам чета и избирам според това дали ми е изгодно в случая на мен. Не ме интересува на тях колко им е изгодно и как това което ми предлагат едва ли не е на загуба за тях. Като ми звъннат по телефона да ме убеждават колко е на далавера нешо си, директно ги отсвирвам. Всичко е мейд ин чайна и едва ли струва толкова колкото се казва. Промоции винаги има, отдавна съм спрял да гледам табелите.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

:lol: преди един месец гледам в Канадиан таиър едни туристически обувки на "Колман" от $89 намалени на $15...
викам си ебахти далаверата е тва таман за сезона и за бачкането супер и боднах 2 чифта.
Е сега подносвам втория :lol: първия издържа точно 3 седмици.
Dead Eyes See No Future
kralimarko

Мнение от kralimarko »

az naprimer си взех обувки Timberland от Sears оутлет от $189 на $39.99 от миналогодишният каталог и сега ги разкарваха на безценица .... .естествена кожа и вода не пускат ....
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

E тва е готино, добре си ги уцелил аз ще видя колко ще искара втория чифт ,че за първия имам малки подозрения, че може и моя да е вината и да съм ги закачил леко с моторната резачка... :beer: :beer: :beer:
Dead Eyes See No Future
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

mwanza написа:Едни маратонки найк които струват 200 долара, а са намалени на 100 пак е измама, защото те не струват повече от 20 всъщност.
Точно така. Като ги купиш за $200 си платил $180 в повече, а като ги купиш за $100 си платил $80 повече. Почти няма разлика нали ?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Аз предпочитам да си ги купя от магазин, който ги продава редовно за $80, отколкото делаверка от $200 на $100.
Уви, някои хора предпочитат делаверките.
niki477

Мнение от niki477 »

Има намаление ,има и търговски трикове.Но ,че стоката тук е по-скъпа ,отколкото в Щатите е неоспорим факт.Там правят по-големи намаления и по-често.
Публикувай отговор