добри квартали за живеене в Монреал
добри квартали за живеене в Монреал
Здравейте, ще сме благодарни на всички които имат време да ни посъветват относно добри квартали за живеене в Монреал, училище и гимназия в района...
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
- ablood
- Обратна връзка:
Re: добри квартали за живеене в Монреал
Преди да сме почнали със споровете кажете що за хора сте!
Дали смятате да бачкате, или да излизате на социал, "докато се ориентирате"?
Дали сте свикнали с кола, или можете без?
Дали сте расисти, или нямате нищо против циганийката?
Дали имате нужда от плътно българско обкръжение, или семейството е почти достатъчно?
Аз например съм расист, който не може без кола, работа и предпочитам да подбирам хората с които контактувам. Твърдо не вярвам, че емигрантските квартали са "пълни с удобства и услуги" за новопристигнали. 20-те месеца там бяха най-черните в живота ми.
Дали смятате да бачкате, или да излизате на социал, "докато се ориентирате"?
Дали сте свикнали с кола, или можете без?
Дали сте расисти, или нямате нищо против циганийката?
Дали имате нужда от плътно българско обкръжение, или семейството е почти достатъчно?
Аз например съм расист, който не може без кола, работа и предпочитам да подбирам хората с които контактувам. Твърдо не вярвам, че емигрантските квартали са "пълни с удобства и услуги" за новопристигнали. 20-те месеца там бяха най-черните в живота ми.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Бих добавил и:
а) В бетонен блок ли държите да живеете или нямате против да сте в дървено жилище (това доста конкретизира нещата)?
б) Какви средства на месец можете да си позволите за наем с вкл. или не отопление?
а) В бетонен блок ли държите да живеете или нямате против да сте в дървено жилище (това доста конкретизира нещата)?
б) Какви средства на месец можете да си позволите за наем с вкл. или не отопление?
Друго важно нещо при избора е отдалечеността от работа.
Ако си намерите работа в източен Монреал - едва ли ще ви е много подходящо да се заселите в западния, независимо колко хубав е квартала.
Ако пък работата ви е в Лавал или още по на север не бих препоръчал Южния бряг.
Естествено е тогава да проучите в кои райони имате по-голям шанс за бъдеща работа и да се установите в близост. Това вече зависи от вашата квалификация и амбиции.
Ако си намерите работа в източен Монреал - едва ли ще ви е много подходящо да се заселите в западния, независимо колко хубав е квартала.
Ако пък работата ви е в Лавал или още по на север не бих препоръчал Южния бряг.
Естествено е тогава да проучите в кои райони имате по-голям шанс за бъдеща работа и да се установите в близост. Това вече зависи от вашата квалификация и амбиции.
Наскоро се дискутираше такава тема, а и има още много такива из форума.
За да не се започват старите спорове отново,ето ти подобна тема със 100 мнения, а с търсачката можеш да откриеш и другите.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=kvartal
За да не се започват старите спорове отново,ето ти подобна тема със 100 мнения, а с търсачката можеш да откриеш и другите.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=kvartal
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
Не бих казала, че сме големи расисти, но определено си подбираме хората с които комуникираме, да искам да сме в бетонен блок, да има в близост училище и гимназия, и доколкото разбирам от съветите ви, първо да си намерим работа...само единия ще работи като за начало, а другият ще се запише на френски,смятаме да си купим кола веднага след пристигането си, а търсим апартамент 3 и пол. или 4 и пол., въобще май не е лесно...благодаря на всички ви за съветите 

Ей,пак стана цапаница
Ето от мен,само Ïle des Soeurs,аз не съм там,но квартала е хубав.

Няма смисъл да търсите "хубави" квартали,за вас е важно да е ефтин апартамент,повярвайте за една година е все едно къде ще живеете,(договорите за наем обикновенно са за една година )елате настанете се ,ще ви е нужно доста време докато влезете в час,ако имате познати е хубаво да сте близо до тях за начало а после след първата година ще имате реална представа и насока каде и какво да търсите...пазете се от предварителни очаквания и настроения,тръгнете с идеята да загубите малко време но сами да намерите своето място, То за всеки е различно...ако съвета ми не ви харесва просто го пропуснете и забравете...успех
и нека силата да е с вас!
и нека силата да е с вас!
http://bgtheatreadventure.weebly.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- JennyAnyDots
Пиша ти на лични - че ако си похваля квартала, дане ме отпочне някой
Тук съм виждала кървави спорове на тема квартали и направо ме е страх да се изкажа публично 

Малко се пообърках, но благдаря на gazara i JennyAnyDots за хубавите съвети, вярно е че на место може да се добие реално представа за условията,всеки има специфични нужди и ако за едни са добри, за други-не, но друго си е когато консулидираш мнения.
Няма как да консолидираш мненията. Много по-лесно е да изтъкваш недостатъците на даден квартал отколкото да се опитваш да убеждаваш в предимствата. Ако се тръгне по метода на отричането бих казал да не ходиш във Вердюн и в Монреал Норд. Но също така във всеки квартал на Монреал си има по някое друго бордейче, както и във всеки квартал си има прекрасни местенца. Има 2-3 квартала без никакви недостатъци - с изключение на един - че не са по джоба на простосмъртните.
- ablood
- Обратна връзка:
Ето това е от най-голямо значение, когато още не сте изградили собствено мнение.gazara написа:ако имате познати е хубаво да сте близо до тях
Попитайте обаче тези познати дали си харесват квартала, или се оглеждат да се изнасят малко след пристигането ви!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Independent
Значи най обичам някой да почне да приказва против квартал, на който даже не може да му произнесе името правилно.Jim написа:Няма как да консолидираш мненията. Много по-лесно е да изтъкваш недостатъците на даден квартал отколкото да се опитваш да убеждаваш в предимствата. Ако се тръгне по метода на отричането бих казал да не ходиш във Вердюн и в Монреал Норд. Но също така във всеки квартал на Монреал си има по някое друго бордейче, както и във всеки квартал си има прекрасни местенца. Има 2-3 квартала без никакви недостатъци - с изключение на един - че не са по джоба на простосмъртните.
Аз и преди съм казвала - Вердън е чудесен квартал за новодошли. Не знам другите какво точно ги плаши там. Много е близо до центъра, с редовен транспорт (зелената линия има две спирки, автобус 107 е на десетина минути през деня и на поне 6 минути през пиковите часове), с много магазини, заведения, паркове, лесен достъп до Ile des soeurs, канала Лашин е на два хвърлея за феновете на колоезденето и ролерите. Досега не съм виждала съмнителни субекти или случки, а доста често ми се налага да минавам оттам. Наемите са поносими. Вярно, че няма много бетонни сгради, но има доста дуплекси под наем.
Изобщо, някой може ли да се аргументира защо Вердън не е добро място за живеене?
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Моля те,недей да задаваш тук този въпрос,че пак ще стане една караница.....Independent написа:Значи най обичам някой да почне да приказва против квартал, на който даже не може да му произнесе името правилно.Jim написа:Няма как да консолидираш мненията. Много по-лесно е да изтъкваш недостатъците на даден квартал отколкото да се опитваш да убеждаваш в предимствата. Ако се тръгне по метода на отричането бих казал да не ходиш във Вердюн и в Монреал Норд. Но също така във всеки квартал на Монреал си има по някое друго бордейче, както и във всеки квартал си има прекрасни местенца. Има 2-3 квартала без никакви недостатъци - с изключение на един - че не са по джоба на простосмъртните.
Аз и преди съм казвала - Вердън е чудесен квартал за новодошли. Не знам другите какво точно ги плаши там. Много е близо до центъра, с редовен транспорт (зелената линия има две спирки, автобус 107 е на десетина минути през деня и на поне 6 минути през пиковите часове), с много магазини, заведения, паркове, лесен достъп до Ile des soeurs, канала Лашин е на два хвърлея за феновете на колоезденето и ролерите. Досега не съм виждала съмнителни субекти или случки, а доста често ми се налага да минавам оттам. Наемите са поносими. Вярно, че няма много бетонни сгради, но има доста дуплекси под наем.
Изобщо, някой може ли да се аргументира защо Вердън не е добро място за живеене?
- Independent
Ми аз това искам, не си ли личи?kapitan написа:Моля те,недей да задаваш тук този въпрос,че пак ще стане една караница.....Independent написа:

Защото досега все слушам някой да повтаря като папагал как Вердън бил едва ли не на същото ниво като Монреал Нор, пък аргументация никаква.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.