За скапаното време в Торонто

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
anxeli

За скапаното време в Торонто

Мнение от anxeli »

Колко е бюджета на Торонто :? ? 400 милиона хвърлиха за ваксина която ще я докарат чак декември - след дъжд качулка :roll:, и то само 30 % маймуни мислят да си я сложат, не може ли да се отделят и пари за да няма сняг :idea: :), вижте москвичите какво правят :
http://news.yahoo.com/s/time/20091017/w ... 9193082200
Циганите - на Сатурн !
Странджата

Re: За скапаното време в Торонто

Мнение от Странджата »

Нема се тревожиш , на кондото поне не му ринеш , а за ваксините нема как , какво да се прави като мангалите не поддържат хигиена , това е базовата превенция :-(
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Странджа, не му рина ама тази зима още не съм в кондото, а и ринеш-неринеш нали газиш в киша до припадък, чакаш снегорини и се лъзгаш в преспи ... Колкото до хигиената, във такъв фраш като Торонто и то аз в клиника, хлапето в училище, никаква хигиена не помага, едно кихване или кашляне на 5 метра от теб може да попадне в очите или в белите дробове и те ти булка спасов ден ...
Не знам за какви мангали говориш, аз вече всички наричам маймуни, расите ми се смесват пред очите, не ги различавам, нали знаеш че само в Дубай има повече разнообразие, Торонто е на второ място в света, всичко е миш-маш, а хигиената е еднаква на всички раси, вервай ми :? ...
Циганите - на Сатурн !
Странджата

Мнение от Странджата »

Aми не знам какво да ти кажа , ама все пак , ако може...за снега поне субару ,за теб повече чесън и ракия , за хлапето също чесън, и цитруси , а за другото... дано не четат мухата , и блъди :wink:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Защо :evil:, искаш темата ми да остане с една страничка :lol: ?
Те ще долетят, ами нещо от полза дано да донесат. Това за чесъна и цитрусите е добре, за ракията не съм сигурна. Четох преди време, че в древния Египет, тези които обират гробници се мажели със специален предпазен крем, зада не се разболяват от чума и други хубости - канела, лимоново масло и евкалиптово масло. Помагало и против комари :D.
Някой има ли други рецепти, свинския грип идва !
Циганите - на Сатурн !
Странджата

Мнение от Странджата »

Ами ти си много специална :evil: а иначе :) , ако не беше консервативна в храненето , бих ти предложил джумерки с цървено като противоотрова, ама... :? А с канела и лимоново не се мажи , че хептен ще те налазят муслуманските мухи :wink: То и те завалиите що ги мори таз чума като не са вкусвали прасе :roll:
kralimarko

Мнение от kralimarko »

anxeli написа:Защо :evil:, искаш темата ми да остане с една страничка :lol: ?
Те ще долетят, ами нещо от полза дано да донесат. Това за чесъна и цитрусите е добре, за ракията не съм сигурна. Четох преди време, че в древния Египет, тези които обират гробници се мажели със специален предпазен крем, зада не се разболяват от чума и други хубости - канела, лимоново масло и евкалиптово масло. Помагало и против комари :D.
Някой има ли други рецепти, свинския грип идва !

*******************OIL OF OREGANO**********************ще намериш инфо на интернет
Жени

Мнение от Жени »

Балансираното хранене е много важно за добрата имунна система на човека и от там и за превенцията на простудните и грипни заболявания.

An apple a day keeps the doctor away! Много плодове (непременно ябълки и лимони), зеленчуци, мед, орехчета, чесън, чайчета. Хубаво е човек да си намери половин - един час на ден за спорт. Добрият сън е много важен също!

За добрата лична хигиена (най-вече миенето на ръцете) няма нужда да говорим! :wink:

anxeli, не можеш ли да носиш маска в клиниката?

А относно скапаното време в Торонто - моето лично мнение е, че в Торонто има много повече слънчеви дни през зимата и ясно синьо небе, отколкото в БГ, макар всичко да е покрито в сняг. Киша не съм виждала за двете зими, в които съм тук. Краката ми никога не са били мокри в колкото и дълбок сняг да ми се е налагало да ходя. В училището, в което работя извеждаме децата всеки ден навън сутрин за 15 мин и следобед за 30 мин. независимо от времето - дори в дъжда - ходим с чадъри и дъждобрани! Хубавото е, че няма толкова много дъжд поне не през учебната година! :wink:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз лично не смятам да си слагам ваксината. Нито на малкия. Миналата пролет изкарахме един много тежък грип. Аз една седмица с 39 градуса, мъжа с 40 градуса, а малкия само два дни беше болен. Може и свински да е бил, ама кото не те тестват от де да знаеш.
Проблема е липсата на болнични и хората се влачат болни на работа и децата ходят болни на градина.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

anxeli написа:Колко е бюджета на Торонто :? ? 400 милиона хвърлиха за ваксина която ще я докарат чак декември - след дъжд качулка :roll:, и то само 30 % маймуни мислят да си я сложат, не може ли да се отделят и пари за да няма сняг :idea: :), вижте москвичите какво правят :
http://news.yahoo.com/s/time/20091017/w ... 9193082200
Таа ваксина безплатна ли е ,и щом нема много желаещи може ли да ми сложат 2-3 да не ходят дозите зян.Ако е без пари....да.Аз вече повече от две години работя отван при всекакви климатични усливия и времете не ми прави ама никакво впечатление .И да духа и да вее хич на ху. ми не е .Аз още си ходя по кьс рькав .Забележил сьм че човек колко по се пази ,по се разболява .До миналата седмица спортувах активно ,ама сега трябва да си тьрся друго място.Наточил сьм кьнките и от другата седмица ,аиде ,цела зима карам редовно кьнки
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Жени, може с маска разбира се, имаме протокол, всеки който изглежда болен се изолира и се носят маски и ръкавици, но инкубационния период е над седмица :), някой може да е заразен преди да започне да кашля или да вдигне температура. Не мога да стоя с маска до пролетта, много са задушни :? ...
Ира, не се притеснявай, ако се наложи всеки може да отсъства. Може да няма болнични, но при болест над 5 дена излизаш във временна нетрудоспособност, което си е същото, мисля 80% от заплатата си взимаш колкото е предписал лекаря. Една колежка излезе скоро за 2 месеца след операция, друга за 3 седмици за разтегнато сухожилие на ръката, а миналата година една за няколко месеца заради стрес и бърнаут :), трябва ти само сговорчив лекар.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

anxeli, залагай на фитнеса и на киселото мляко и витамин С ... Само гледай да нямаш мускулна треска след тренировката... :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Няма такава опасност засега, още съм на хладилника, до фитнеса не съм стигнала :lol: ...
Какво е това кисело мляко с витамин С :? , аз хрупам витамин С с цитрусови флавоноиди :D и бонбони с цинк .... И кашлям :-( .... Но нямам температура, значи не е свинска историята :P ....
Циганите - на Сатурн !
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

anxeli, аз не се притеснявам за пари или че не мога да отсъствам, а че политиката на моята фирма е преди да си вземеш не платен отпуск трябва да си вземеш платения, дори по болест . Аз бях един месец в болничен и частната застраховка ми покри 75 % от заплатата. Временната нетрудово способност при моята застраховка влиза в сила на 8 ден след заболяването до тогава си взимаш отпуската. Така че ако си болен за дълго време не е проблем, ама ако си болен само за 2-3 -4 дни си взимаш отпуска, не ти дават неплатен отпуск. Аз искам да мога да си взимам неплатен отпуск, не ми трябва да ми го плащат, че иначе накрая няма отпуска и няма почивка, а само не ходене на ряабота по болест.Поради тая причина всички се влачат болни на работа, аз също. И ние сме добре заради допълнителната застраховка. Ако нямаш частна застраховка чакаш 2 седмици и плащат по малко, та много хора ептен не си взимат почивка .
В много фирми е така и затова хората се влачат болни , децата също.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

anxeli написа:Няма такава опасност засега, още съм на хладилника, до фитнеса не съм стигнала :lol: ...
Какво е това кисело мляко с витамин С :? , аз хрупам витамин С с цитрусови флавоноиди :D и бонбони с цинк .... И кашлям :-( .... Но нямам температура, значи не е свинска историята :P ....
Стягай се и марш в залата :D ...Няма кисело мляко с витамин С... Млякото отделно и витамин С отделно... Има едно готино кисело млекце Yoplait Source без мазнини, захар и аспартам... Малко скъпо идва ама си струва...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Публикувай отговор