Реших да си купя кола.Гледах ,разглеждах и се загледах в една и като ме подхвана дилъра и докато се усетя подписах договор за покупка и дадох 1000 за капаро.Да обаче после видях че мога си купя по евтина и добра.Обадих се на дилъра и казах че искам да се откажа от сделката и тои каза че ще предаде договора ми на легал офиса им .Сега какво може да стане?Ако някои има такъв опит моля да сподели.
Благодаря!
ами сега какво се прави?
Re: ами сега какво се прави?
След като вече има подписан договор и платена предплата - ще бъде много трудно да промениш нещо, а може би просто трябва да почерпиш за покупката. Провери дали в договора няма клауза за предсрочно прекратяване, както и каква е процедурата за абритраж при неизпълнение на договора от някоя от страните.ela написа:Реших да си купя кола.Гледах ,разглеждах и се загледах в една и като ме подхвана дилъра и докато се усетя подписах договор за покупка и дадох 1000 за капаро.Да обаче после видях че мога си купя по евтина и добра.Обадих се на дилъра и казах че искам да се откажа от сделката и тои каза че ще предаде договора ми на легал офиса им .Сега какво може да стане?Ако някои има такъв опит моля да сподели.
Благодаря!
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Благодаря за отговора до тук.Ами така е като няма канадски опит.Проверих в договора няма нищо за прекратяване от страна на купувача.Има условия ако се прекратява от тяхна страна.Моля ако някои е наясно и знае какво се прави да сподели.
Благодаря!
Благодаря!

Не знам в коя провинция си, но намери телефона на агенция или служба за защита на потребителя. Обади им се и разговаряй с тях. Ако в договора няма нищо, което хич не ме учудва, със сигурност има законови положения, които са задължителни и за двете страни по сделката.
Според мен в най-тежкия случай ще пиеш една студена вода за капарото ( то и за това се дава ) и въпроса ще е приключен....или ще си доплатиш цената по колата и както каза Коко ще имаш да черпиш за новата си кола.
Според мен в най-тежкия случай ще пиеш една студена вода за капарото ( то и за това се дава ) и въпроса ще е приключен....или ще си доплатиш цената по колата и както каза Коко ще имаш да черпиш за новата си кола.
Ами аз живея в Торонто.Опитвам сега да открия някаква организация.Ще видим какво ще стане и ще пиша пак за резултат та и други хора да го знаят.
Благодаря!
Благодаря!
- hadministratora
- Хабсурден
Разгледай това и линковете наоколо. Може да е от полза.ela написа:Ами аз живея в Торонто....
Да го даде,най много ще те чарджват 200 кинта, попитай някой адвокат или как е закона с капарото !?!ela написа:Реших да си купя кола.Гледах ,разглеждах и се загледах в една и като ме подхвана дилъра и докато се усетя подписах договор за покупка и дадох 1000 за капаро.Да обаче после видях че мога си купя по евтина и добра.Обадих се на дилъра и казах че искам да се откажа от сделката и тои каза че ще предаде договора ми на легал офиса им .Сега какво може да стане?Ако някои има такъв опит моля да сподели.
Благодаря!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Canada’s Office of Consumer Affairs (OCA)
Ето тук може да се научат много полезни неща та да знаем.
Ами не ми взеха парите ,пък и аз им написах писмо,както е според закона:в 10 дневен срок можеш да прекратиш всеки договор и в 15 дневен срок трябва да ти върнат парите.
Е научих много полезни неща и сега по внимателно ще деиствам
Благодаря на всички които отговориха.
Ето тук може да се научат много полезни неща та да знаем.
Ами не ми взеха парите ,пък и аз им написах писмо,както е според закона:в 10 дневен срок можеш да прекратиш всеки договор и в 15 дневен срок трябва да ти върнат парите.
Е научих много полезни неща и сега по внимателно ще деиствам
Благодаря на всички които отговориха.