Въпрос
Въпрос
Здравейте на всички,искам да попитам да ме осветлите.На работата почна да ми натежава,малко грубо се раздава,ама ако напусна няма пари от борсата по труда.Кажете как да направя,че да напусна работата и да съм на бюрото по труда и да получавам обезщетение?Благодаря ви.
Re: Въпрос
Измисли вариант да помолиш шефа да те съкрати! Друг начин аз не знам!
Дано някой по-компетентен по тези въпроси те посъветва нещо по-добро!
Късмет!
Дано някой по-компетентен по тези въпроси те посъветва нещо по-добро!
Късмет!

-
- Обратна връзка:
Да подкрепям Жени, иди и овори с началника си. Незнам при вас как е ама тука тоя номер става. Дано да станат нещата.
- ablood
- Обратна връзка:
Въпросът е дали на шефа ми е все тая дали те уволнява, или ти напускаш?
Ако първото коства някакво обезщетение/такса на фирмата, забрави!
Ако първото коства някакво обезщетение/такса на фирмата, забрави!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Обратна връзка:
Не го уволняват, щото тогава работата е в киреча. За съкращение се говори. Не би трбвало фирмата да плаща нещо си. Пехливана си го е платил от заплатата.
Не знам шефа дали ще ме съкрати,има ли некаква изгода или не,но от заплатата ми удържат за анеплоймант.Мислщ да се местя в друг град дали това е основание за пред бюрото по труда?Или за харесмант или дискриминейшан вървят ли тия работи пред бюрото по труда.
Сигурно е, че ако сменяш града може да излезеш на шомаж(безработен).Колега на мъжа ми (кебекар)ще го прави и проучил че става.
Съединението прави силата!
ей тука всичко си е написано
http://www.servicecanada.gc.ca/fra/ae/r ... aire.shtml
Можеш сущо и да се обадиш и да зададеш конкретни въпроси.
http://www.servicecanada.gc.ca/fra/ae/r ... aire.shtml
Можеш сущо и да се обадиш и да зададеш конкретни въпроси.
-
- Обратна връзка:
Има начин, но не е много лесно. Моята колежка напусна по такъв начин и получи обезщетение, но за нея наистина беше кофти на работа.
В общи линии целта ти е да убедиш EI, че положението ти на работа е толкова зле, че не можеш да издържаш повече. Говорил си с шефа няколко пъти и нищо не се е променило.
Ако имаш близък домашен лекар отиди и поискай болничен за няколко дена понеже си stressed out and you cannot take it any more. Обикновено дават. Аз немога да се циганя чак толкова, но канадските ми колеги през 2-3 месеца се стреснати и не идват на работа. Обикновено все около long weekend.
Използвай неща като подтискаща атмосфера на работа, неразбирателство с колегите или началниците, непосилни изисквания спрямо теб, всичко което смяташ че те тормози там. Ако започнат да те разиграват и да искат доказателства, че наистина е толкова зле, използвай бележката от лекаря. Подготви се да те върнат 1-2 пъти за още аргументи че е зле, така че гледай да имаш всеки път по нещо ново "в ръкава". Убеди ги, че ти си направил всичко възможно за да подобриш положението, а те - нищо.
Както казах, не е лесно, цигания е, а и трябва да си прецениш добре понже може и греда да удариш и тогава незнам.
В общи линии целта ти е да убедиш EI, че положението ти на работа е толкова зле, че не можеш да издържаш повече. Говорил си с шефа няколко пъти и нищо не се е променило.
Ако имаш близък домашен лекар отиди и поискай болничен за няколко дена понеже си stressed out and you cannot take it any more. Обикновено дават. Аз немога да се циганя чак толкова, но канадските ми колеги през 2-3 месеца се стреснати и не идват на работа. Обикновено все около long weekend.
Използвай неща като подтискаща атмосфера на работа, неразбирателство с колегите или началниците, непосилни изисквания спрямо теб, всичко което смяташ че те тормози там. Ако започнат да те разиграват и да искат доказателства, че наистина е толкова зле, използвай бележката от лекаря. Подготви се да те върнат 1-2 пъти за още аргументи че е зле, така че гледай да имаш всеки път по нещо ново "в ръкава". Убеди ги, че ти си направил всичко възможно за да подобриш положението, а те - нищо.
Както казах, не е лесно, цигания е, а и трябва да си прецениш добре понже може и греда да удариш и тогава незнам.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Във всеки случай компанията не плаща нищо при съкращение на служител и поради това винаги са по-склонни да те съкратят отколкото да те уволнят и евентуално да си имат неприятности после.Pehlivan написа:Не знам шефа дали ще ме съкрати,има ли некаква изгода или не,но от заплатата ми удържат за анеплоймант.Мислщ да се местя в друг град дали това е основание за пред бюрото по труда?Или за харесмант или дискриминейшан вървят ли тия работи пред бюрото по труда.
Предполагам, че ако поискаш да те съкратят, като изтъкнеш като причина преместването в друг град, няма да ти откажат. Особено в сегашните времена, когато желаещи да работят се намират лесно.
Естествено не споменавай въобще и не издавай истинската причина за това ти желание.
Малко театър и нещата ще се уредят.
Иначе харесмант или дискриминейшан се доказват трудно (според мен) и ще бъде голямо главоболие.
Всъщност има ли в действителност такива неща при теб ?
Филипне,как да ти кажа има разбира се като в цяла Канада,особенно в последно време сега при кризата имаме по малко работа,босовете са по нервни,отразява се и на нас,особенно на мене.Вече 4-та година работя в фирмата,от толкова съм и тук в Канада,в началото не обръщах много внимание нали сме българи с робски души,ама поживях повече тук и годините ми напреднаха, не ми се търпи вече.Мислим да се местим в друг град и мисля,че е по лесно да напуснеш и да си на борсата по труда.Тия дни ще отида в сервис Канада да попитам от извора,Благодаря на всички,че откликнахте на въпроса ми.
Разкажи ни след това какво са ти отговорили и какво решение си намерил за себе си!Pehlivan написа:....Тия дни ще отида в сервис Канада да попитам от извора,Благодаря на всички,че откликнахте на въпроса ми.

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Разбирам те Pehlivan и ти съчувствам. Хич не е лесно , когато си в такава ситуация.Pehlivan написа:Филипне,как да ти кажа има разбира се като в цяла Канада,особенно в последно време сега при кризата имаме по малко работа,босовете са по нервни,отразява се и на нас,особенно на мене.Вече 4-та година работя в фирмата,от толкова съм и тук в Канада,в началото не обръщах много внимание нали сме българи с робски души,ама поживях повече тук и годините ми напреднаха, не ми се търпи вече.Мислим да се местим в друг град и мисля,че е по лесно да напуснеш и да си на борсата по труда.Тия дни ще отида в сервис Канада да попитам от извора,Благодаря на всички,че откликнахте на въпроса ми.
Пиши как си разрешил проблема.
Успех!
Здравейте,да ви кажа какво ми казаха в сървис Канада.Значи за да получаваш анемплоймент трябва да имаш минимум 900 часа работа в дадена фирма.Максимума за получаване на пари е 447$ седмично.При всеки е различно в зависимост от заплатата ти и бенефитите ,които си получавал.Ако напуснеш не отидеш на работа попълваш Епликейшън в сайта на сървис Канада и отговаряш на въпросите в него и до 28 дни ще чакаш отговор -да или не,ако е да ще имаш обезщетение .А и трябва да са те осурявали за безработица(иншурънс еплоймент).В моя случай е ,че трябва да чакам до 28 дена в неизвестното.Жената там ми каза,че щом съм с контракт,имам часовете,иншурънс нема да имам проблем.Ама като знам в тая Канада на каква маймуна ще попадне апликейшъна ми нещо вяра нямам.А и друго да се пише,че си в постоянен стрес,нездравословна работа,местене в друг град,агресивно отношение на босовете и т.н.Колкото по негативно толкова по добре.А във времето на тоя месец,в който чакаш за резултат можеш да вземеш от социалните некаква сума пари,дадоха ми координати и телефон за там.Ох,не зная,бюрократична схема са направили и аз докато разбера логиката бая си говорихме. Най лесния начин е да помолиш шефа ти да те съкрати и вземаш само рекорд ъф емплоймент и го занасяш в офиса.Като си помисля какъв стрес ми беше тая Канада и сега пак мъка и си мисля защо требваше да идвам тук,хубава страна ама започва да прогнива отвсякъде.Най добре е да работиш за себе си,но и това не е лесно.Е,това е .Благодаря на всички.
-
- Обратна връзка:
Пехливан, иди и говори с шефа ти бе човек. Може па да стане. На него нищо няма да му струва. Може да ти направи кофти номер в тая ситуация, ако е някое говедо.