Как се става медицинска сестра в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
kambanka

Как се става медицинска сестра в Монреал

Мнение от kambanka »

Здравейте!
Има ли някой/я сред вас,който да е учил за медицинска сестра тук,но да е започнал отначало,а не да е дошъл с професията от Бг?
Интересува ме какви са били изискванията за прием от гледна точка на образование.Налага ли се да се учи нещо предварително като условие за прием,например биология и химия?Всяка информация ще ми е много полезна.
Монреал - юни 2009
pumpy

Re: Как се става медицинска сестра в Монреал

Мнение от pumpy »

Това е един от колежите, предлагащи тази програма. Различните колежи имат различни изисквания за прием, тоест някой приемат българското средно образование, някой искат да си завършил преди не повече от 5 години, но ако това е проблем ще ти предложат опресняващи курсове по необходимите предмети и в зависимост от оцченките ти на тези курсове ще те приемат или не.
Прочети хубаво програмата по-горе и най-добре се обади в колежа и питай, каквото те интересува. Успех
leaf

Мнение от leaf »

Не е ли по-добре да се завърши университет, за да може да търсиш работа по цяла Канада?
kambanka

Мнение от kambanka »

Благодаря Poumpy!
Точно това ме интересува,как стои въпроса с химията и биологията.На местата,където проверих( не съм се обаждала,само в сайтове рових) пише,че трябва DEC със застъпени химия и биология, което ще създаде проблем...
А на дипломата за средно образование трябва ли да правя équivalence за кандидатстване в колеж?
Монреал - юни 2009
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Най-добре вдигни телефона или иди там и питай. Аз като кандидатсвах във Ванкувър за едикаквоси имаше едни изисквания обявени на уеба на училището. Обаче като се обадих се оказа, че става. Понеже съм имал стаж, и съм бил на едиколкоси години (мисля че се водеше адулт студент). Дърто магаре съм ко да напраа.
Та най-добре се обади и кажи в прав текст, че много те тегли там да учиш, че имаш едикаквиси дипломи, и какво аджеба трябва да направиш за да учиш там, какви документи се изискват, дали трябва да са евалюирани и тн. Ама питаш като се едно нищо незнаеш (аз така правя и работи). И хората ще ти кажат. Направи 1во, 2ро и 3то, донеси това това и това и готово.
Успех! :beer:
pumpy

Мнение от pumpy »

kambanka написа:Благодаря Poumpy!
Точно това ме интересува,как стои въпроса с химията и биологията.На местата,където проверих( не съм се обаждала,само в сайтове рових) пише,че трябва DEC със застъпени химия и биология, което ще създаде проблем...
А на дипломата за средно образование трябва ли да правя équivalence за кандидатстване в колеж?
Момент !
Не знам къде си проверявала, но ако ти искат DEC най-вероятно си гледала дирекрно за бакалавърска степен в университет. Това което аз ти предложих е в колеж, което е по-ниската степен, но се почва от там ако нямаш нищо общо до сега с професията - аз поне останах с такова впечатление за твоя въпрос.

DEC значи Diplome d'etudes collegiales
За дипломата за срдно образование представа си нямам какво се прави :?

Ако искаш дай линк на това което си гледала за да видим и ние и да сме ти малко по-полезни ?
Публикувай отговор