Здравейте!
Има ли някой/я сред вас,който да е учил за медицинска сестра тук,но да е започнал отначало,а не да е дошъл с професията от Бг?
Интересува ме какви са били изискванията за прием от гледна точка на образование.Налага ли се да се учи нещо предварително като условие за прием,например биология и химия?Всяка информация ще ми е много полезна.
Как се става медицинска сестра в Монреал
Как се става медицинска сестра в Монреал
Монреал - юни 2009
Re: Как се става медицинска сестра в Монреал
Това е един от колежите, предлагащи тази програма. Различните колежи имат различни изисквания за прием, тоест някой приемат българското средно образование, някой искат да си завършил преди не повече от 5 години, но ако това е проблем ще ти предложат опресняващи курсове по необходимите предмети и в зависимост от оцченките ти на тези курсове ще те приемат или не.
Прочети хубаво програмата по-горе и най-добре се обади в колежа и питай, каквото те интересува. Успех
Прочети хубаво програмата по-горе и най-добре се обади в колежа и питай, каквото те интересува. Успех
Не е ли по-добре да се завърши университет, за да може да търсиш работа по цяла Канада?
Благодаря Poumpy!
Точно това ме интересува,как стои въпроса с химията и биологията.На местата,където проверих( не съм се обаждала,само в сайтове рових) пише,че трябва DEC със застъпени химия и биология, което ще създаде проблем...
А на дипломата за средно образование трябва ли да правя équivalence за кандидатстване в колеж?
Точно това ме интересува,как стои въпроса с химията и биологията.На местата,където проверих( не съм се обаждала,само в сайтове рових) пише,че трябва DEC със застъпени химия и биология, което ще създаде проблем...
А на дипломата за средно образование трябва ли да правя équivalence за кандидатстване в колеж?
Монреал - юни 2009
-
- Обратна връзка:
Най-добре вдигни телефона или иди там и питай. Аз като кандидатсвах във Ванкувър за едикаквоси имаше едни изисквания обявени на уеба на училището. Обаче като се обадих се оказа, че става. Понеже съм имал стаж, и съм бил на едиколкоси години (мисля че се водеше адулт студент). Дърто магаре съм ко да напраа.
Та най-добре се обади и кажи в прав текст, че много те тегли там да учиш, че имаш едикаквиси дипломи, и какво аджеба трябва да направиш за да учиш там, какви документи се изискват, дали трябва да са евалюирани и тн. Ама питаш като се едно нищо незнаеш (аз така правя и работи). И хората ще ти кажат. Направи 1во, 2ро и 3то, донеси това това и това и готово.
Успех!
Та най-добре се обади и кажи в прав текст, че много те тегли там да учиш, че имаш едикаквиси дипломи, и какво аджеба трябва да направиш за да учиш там, какви документи се изискват, дали трябва да са евалюирани и тн. Ама питаш като се едно нищо незнаеш (аз така правя и работи). И хората ще ти кажат. Направи 1во, 2ро и 3то, донеси това това и това и готово.
Успех!

Момент !kambanka написа:Благодаря Poumpy!
Не знам къде си проверявала, но ако ти искат DEC най-вероятно си гледала дирекрно за бакалавърска степен в университет. Това което аз ти предложих е в колеж, което е по-ниската степен, но се почва от там ако нямаш нищо общо до сега с професията - аз поне останах с такова впечатление за твоя въпрос.
DEC значи Diplome d'etudes collegiales
За дипломата за срдно образование представа си нямам какво се прави

Ако искаш дай линк на това което си гледала за да видим и ние и да сме ти малко по-полезни ?