Промени в методите за плащане на таксите!!!

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Промени в методите за плащане на таксите!!!

Мнение от hadministratora »

Току що забелязах на 2-3 места скромни, но изключително важни забележки по отношение на плащането на таксите за федералната процедура. Изглежда връщат възможността да се плаща директно към посолството в Букурещ.

В сайта на CIC пише следното:
Important: Visa Offices in Abidjan, Accra, Ankara, Bucharest, Buenos Aires, Caracas, Guatemala, Havana, Islamabad, Kiev, Moscow, Nairobi, Pretoria,Sao Paulo, Vienna, Warsaw and Guatemala offer a different method of payment option for applicants who cannot pay in Canadian Funds. Please refer to these websites for more information concerning fee payments.
В сайта на посолството пък пише това:
For residents and citizens of Bulgaria, all fees can be paid in Euro (EUR) at all designated branches of the Union Branch throughout Bulgaria. Please submit the original "Cash Deposit".
........
All applicants may also pay by certified cheque, bank draft or money order drawn on a Canadian bank in Canadian dollars and made payable to the "Receiver General of Canada". Whether payment is made at the bank or by a Canadian certified cheque or money order, it is important the exact payment is made. Certified cheques and bank drafts must be received by the embassy within 3 (three) months from the date of issuance.
Ако е наистина е така, то честито на всички нови кандидат имигранти, защото плащането през Юнионбанк е доста лесно. Нещо, което до кокото съм чувал, не може да се каже за плащането с чек.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Промени в методите за плащане на таксите!!!

Мнение от kill_u »

Ами добре е преди това новите емигранти да направят едно запитване до посолството в Букурещ, та да не чакат като мен после 6 месеца да им върнат парите.
Но ако наистина нещата са променени можем да кажем само едно голямо "БРАВО" за бързата реакция.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Не мисля изобщо, че нещата изглеждат така, както ги тълкувате. Не казват, че става въпрос за таксите за кандидатстване, а за всички такси, които трябва да се платят на посолството. Според мен става въпрос за таксите за право на пребивававане, а таксите за разглеждане на документите пак трябва да си се платят по знайния начин с чек в CAD в Сидни.

Освен това този текст стои от самото начало там, а kill_u имаше проблеми с плащанията.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
hadministratora
Хабсурден

valioiko написа:...Освен това този текст стои от самото начало там...
Сигурен ли си? Аз често отварям въпросния guide и до сега не съм го забелязвал... Може би в крайна сметка наистина е най-добре да се отправи запитване преди плащане на таксите, както предлага kill_u.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Със запитване е най- добре наистина, но съм сигурен, че го има от много време в официалната страница. Поне от няколко месеца.

Ако беше така, както на нас ни се иска, щяха да напишат, че таксите за кандидатстване могат да се плащат и в Букурещ, а не че таксите в Букурещ могат да се плащат и в друга валута. Нали долавяте разликата в двете становища?
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
hadministratora
Хабсурден

valioiko написа:...Нали долавяте разликата в двете становища?
Всъщност и двете ги има - на сайта на CIC пише че може да се плати и в обслужващото посолство ("Visa Offices .... offer a different method of payment option for applicants who cannot pay in Canadian Funds."), а на сайта на посолството се казва че може да се плати и с чек ("applicants may also pay by certified cheque, bank draft or money order").

Аз го разбирам така: CIC предпочитат чек, но може и с превод до посолството; посолството предпочита превод, но може и с чек. Греша ли?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Да, ама Visa offices offer a different method of payment, ама нищо не се казва за Centralized Intake Unit (CIU) Sydney, Nova Scotia. И тея различни начини на плащане важат за апликанти, които не могат да платят в Канадаски долари, а не които не могат да платят със сертифициран чек. А с драфт може и на Сидни да платиш - не е проблем.

Така или иначе има такси, които се плащат на посолството (visa office), а има и такива, които се плащат на Centralized Intake Unit (CIU) Sydney, Nova Scotia. Та за второто звено нищо не се споменава, затова аз считам въпроса за приключен.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

valioiko написа:...И тея различни начини на плащане важат за апликанти, които не могат да платят в Канадаски долари...
Вероятно си прав и не искам да споря... Но какво може да значи "не могат да платят в кан. долари"?! Иначе казано: ако можеш да платиш с чек, какво би пречило чека да е в кан. длари?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Причините може да са много.
Публикувай отговор