Здравейте!
ударих на камък, искам да се посъветвам с вас.
Казуса е следният: Имам стаж по специалността си 1г. и 4 месеца почти, но тъй като прага на осигуряване е висок и естествено любимите ми работодатели не са ми писали че съм графиче дизайнер, а че съм сътрудник .
Видях, че е препоръчително да се изпрати CV в комплекта с първите документи за Виена, как да напиша реално какво съм работила и кога като излиза така че все едно лъжа заради това, което пише в трудовата книжка.
Някой от вас имал ли е подобен случай и можете ли да ме посъветвате как да постъпя
Благодаря ви предварително!
DCS Vienne - 18.08.2009 Аccuse - 28.08.2009 Писмо с искане за още документи - 06.02.2010
2010 отказ по е-mail, който били пратили някога си, на адрес, който не съм
посочвала за кореспонденция
Здравей, Hrupi!
Аз имах подобен казус - в тр. книжка пише, че съм била "технически сътрудник", а в същото време за същата фирма аз съм била журналист, редактор и после Главен редактор. Незнам какво точно ще признаят във Виена, но за да се защитя за този период, аз изпратих:
1. Ксерокопия на страници с редколегия на медиите (няколико броя), в които ясно се вижда моето име и РЕАЛНАТА ми длъжност. (Преведени на френски!)
2. Препоръка от управителя (не от собственика) на фирмата, че съм изпълнявала тези длъжности.
3. Списък на други хора - партньори (извън фирмата и на ключови позиции), с които съм работила в качеството си на Главен редктор - техните координати, ако искат да им се обадят и ме проверят.
4. Написах и една декларация от мое име, че казвам истината и съм готова да го докажа ( с истинските броеве, със статии и свидетели) и че в БГ подобни длъжности (журналист, дизайнер), често се описват в трудовите книжки като "технически сътрудник" по решение на РАБОТОДАТЕЛЯ.
Всичко преведох при заклет преводач!
Ти можеш да направиш подобни доказателства... Предполагам, че имаш портфолио с нещо, което е публично достъпно - някой твой проект в интернет или някъде, където се вижда, че е за фирмата, попълнила трудовата ти книжка... Пробвай да поискаш и препоръка, ако не от шефа, може да е от някой пряк мениджър или HR или клиент...
Мисля, че тъй като в БГ такива случаи са практика, канадците биха могли да го вземат предвид... а в крайна сметка, можеш да направиш и едно запитване по мейл до Виена, преди да се харчиш за преводи, такси и пр. Опиши им казуса и попитай дали ако представиш еди какви си доказателства, ще се вземат предвид...
ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ!
27.05.2009 DSC Виена 17.06. Accusé 29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!) 03.12. Интервю 16.12.DRP Букурещ 20.01.2010 Баркодове 19.02.Медицински 15.03 OK 13.05.Покана за визи 07.06. ВИЗИ
Много благодаря!
при мен нещата ще се случат много трудно по този начин, но ще помисля как да го направя. Наистина много полезен съвет!
Желая ти успех!
DCS Vienne - 18.08.2009 Аccuse - 28.08.2009 Писмо с искане за още документи - 06.02.2010
Аз съм ти колега горе-долу.
Работех в телевизия и правих това което се нарича шапки на предавания и освен това видео монтаж, рекламни клипове и тн.
На трудовата ми книжка обаче пишеше техник.
В края на краищата изпратих служебните бележки от шефа ми, на които пишеше, че лицето Х изпълнява едикаквиси дейности от едикояси дата, на безсрочен договор (какъвто си ми беше и договора). Разбира се датите трябва да съвпадат с трудовата ти книжка. Освен това мися че изпратих и препоръчително писмо и нямах проблеми.
mwanza написа:Аз съм ти колега горе-долу.
Работех в телевизия и правих това което се нарича шапки на предавания и освен това видео монтаж, рекламни клипове и тн.
На трудовата ми книжка обаче пишеше техник.
В края на краищата изпратих служебните бележки от шефа ми, на които пишеше, че лицето Х изпълнява едикаквиси дейности от едикояси дата, на безсрочен договор (какъвто си ми беше и договора). Разбира се датите трябва да съвпадат с трудовата ти книжка. Освен това мися че изпратих и препоръчително писмо и нямах проблеми.
Много ти благодаря, значи съм на прав път и аз така смятам да направя, сега подготвям служебните бележки и ще се примоля за подписи и печати
Здравейте отново, сега ми се появи друга чуденка?! какъв точно е форматът на св-то? Познати ми казват, че под това се има предвид графите които трябва да се попълнят в пакета документи, тези които се свалят от официалната страница, но аз не съм сигурна в това. Моля ви някой ако има пример да го сподели или да ми го изпрати на лс, мисля че само това ми остана и си губя времето с дребни неща и не изпращам документите
Благодаря предварително!
здравей, преди два дни тъкмо си завърших моеo Resume. И аз като теб много се чудих каква да му бъде формата (стандартната европейска, която ни е позната или не), но най-вече бях озадачена от факта, че има разлиак между CV и Resume.
за разликата почети тук http://jobsearch.about.com/od/curriculu ... mvitae.htm
освен инфото в този сайт от гугъл влехох в още доста сайтове (ама за съжаление не ги помня), та там някъде четох, че за разлика от източно-европейския работодател, канадците и американците определено не очакват кандидатите да пишат CV, a Resume (това било така, понеже те обръщали повече внимание на опита, не толкова на образованието - без разбира се да го омаловажават). И пак някъде из хилядите сайтове четох, че в USA и Canada се пише CV само ако кандидатстваш за научен работник.
като разгледаш примерите из нета за Resume ще видиш, че там се започва с трудовия опит и то се описва обстойно като responsibilities i job description, а за образованието се казва само с 2 думи накрая
понеже това само съм го чела, нека се включи накой, който вече е там да каже дали моята информация е наистина вярна.
... САЩ или Канада?
Решено е - USA, идвамееее!
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!! НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!! http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded