Моля за съвет относно CV!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Hrupi

Моля за съвет относно CV!

Мнение от Hrupi »

Здравейте!
ударих на камък, искам да се посъветвам с вас.
Казуса е следният: Имам стаж по специалността си 1г. и 4 месеца почти, но тъй като прага на осигуряване е висок и естествено любимите ми работодатели не са ми писали че съм графиче дизайнер, а че съм сътрудник :x .

Видях, че е препоръчително да се изпрати CV в комплекта с първите документи за Виена, как да напиша реално какво съм работила и кога като излиза така че все едно лъжа заради това, което пише в трудовата книжка.

Някой от вас имал ли е подобен случай и можете ли да ме посъветвате как да постъпя :roll:

Благодаря ви предварително!
DCS Vienne - 18.08.2009
Аccuse - 28.08.2009

Писмо с искане за още документи :( - 06.02.2010

2010 отказ по е-mail, който били пратили някога си, на адрес, който не съм
посочвала за кореспонденция :)
desiR
Обратна връзка:

Re: Моля за съвет относно CV!

Мнение от desiR »

Здравей, Hrupi!
Аз имах подобен казус - в тр. книжка пише, че съм била "технически сътрудник", а в същото време за същата фирма аз съм била журналист, редактор и после Главен редактор. Незнам какво точно ще признаят във Виена, но за да се защитя за този период, аз изпратих:
1. Ксерокопия на страници с редколегия на медиите (няколико броя), в които ясно се вижда моето име и РЕАЛНАТА ми длъжност. (Преведени на френски!)
2. Препоръка от управителя (не от собственика) на фирмата, че съм изпълнявала тези длъжности.
3. Списък на други хора - партньори (извън фирмата и на ключови позиции), с които съм работила в качеството си на Главен редктор - техните координати, ако искат да им се обадят и ме проверят.
4. Написах и една декларация от мое име, че казвам истината и съм готова да го докажа ( с истинските броеве, със статии и свидетели) и че в БГ подобни длъжности (журналист, дизайнер), често се описват в трудовите книжки като "технически сътрудник" по решение на РАБОТОДАТЕЛЯ.
Всичко преведох при заклет преводач!
Ти можеш да направиш подобни доказателства... Предполагам, че имаш портфолио с нещо, което е публично достъпно - някой твой проект в интернет или някъде, където се вижда, че е за фирмата, попълнила трудовата ти книжка... Пробвай да поискаш и препоръка, ако не от шефа, може да е от някой пряк мениджър или HR или клиент...
Мисля, че тъй като в БГ такива случаи са практика, канадците биха могли да го вземат предвид... а в крайна сметка, можеш да направиш и едно запитване по мейл до Виена, преди да се харчиш за преводи, такси и пр. Опиши им казуса и попитай дали ако представиш еди какви си доказателства, ще се вземат предвид...
ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ!
27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!)
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
19.02.Медицински 15.03 OK
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
Hrupi

Мнение от Hrupi »

Много благодаря!
при мен нещата ще се случат много трудно по този начин, но ще помисля как да го направя. Наистина много полезен съвет! :beer:
Желая ти успех!
DCS Vienne - 18.08.2009
Аccuse - 28.08.2009

mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Аз съм ти колега горе-долу.
Работех в телевизия и правих това което се нарича шапки на предавания и освен това видео монтаж, рекламни клипове и тн.
На трудовата ми книжка обаче пишеше техник.

В края на краищата изпратих служебните бележки от шефа ми, на които пишеше, че лицето Х изпълнява едикаквиси дейности от едикояси дата, на безсрочен договор (какъвто си ми беше и договора). Разбира се датите трябва да съвпадат с трудовата ти книжка. Освен това мися че изпратих и препоръчително писмо и нямах проблеми.
Hrupi

Мнение от Hrupi »

mwanza написа:Аз съм ти колега горе-долу.
Работех в телевизия и правих това което се нарича шапки на предавания и освен това видео монтаж, рекламни клипове и тн.
На трудовата ми книжка обаче пишеше техник.

В края на краищата изпратих служебните бележки от шефа ми, на които пишеше, че лицето Х изпълнява едикаквиси дейности от едикояси дата, на безсрочен договор (какъвто си ми беше и договора). Разбира се датите трябва да съвпадат с трудовата ти книжка. Освен това мися че изпратих и препоръчително писмо и нямах проблеми.
Много ти благодаря, значи съм на прав път :) и аз така смятам да направя, сега подготвям служебните бележки и ще се примоля за подписи и печати :)
DCS Vienne - 18.08.2009
Аccuse - 28.08.2009

Hrupi

Мнение от Hrupi »

Здравейте отново, сега ми се появи друга чуденка?! какъв точно е форматът на св-то? Познати ми казват, че под това се има предвид графите които трябва да се попълнят в пакета документи, тези които се свалят от официалната страница, но аз не съм сигурна в това. Моля ви някой ако има пример да го сподели или да ми го изпрати на лс, мисля че само това ми остана и си губя времето с дребни неща и не изпращам документите :( :roll:

Благодаря предварително!
DCS Vienne - 18.08.2009
Аccuse - 28.08.2009

Аватар
MarinaNik

Мнение от MarinaNik »

здравей, преди два дни тъкмо си завърших моеo Resume. И аз като теб много се чудих каква да му бъде формата (стандартната европейска, която ни е позната или не), но най-вече бях озадачена от факта, че има разлиак между CV и Resume.

за разликата почети тук http://jobsearch.about.com/od/curriculu ... mvitae.htm
освен инфото в този сайт от гугъл влехох в още доста сайтове (ама за съжаление не ги помня), та там някъде четох, че за разлика от източно-европейския работодател, канадците и американците определено не очакват кандидатите да пишат CV, a Resume (това било така, понеже те обръщали повече внимание на опита, не толкова на образованието - без разбира се да го омаловажават). И пак някъде из хилядите сайтове четох, че в USA и Canada се пише CV само ако кандидатстваш за научен работник.

като разгледаш примерите из нета за Resume ще видиш, че там се започва с трудовия опит и то се описва обстойно като responsibilities i job description, а за образованието се казва само с 2 думи накрая

понеже това само съм го чела, нека се включи накой, който вече е там да каже дали моята информация е наистина вярна.
... САЩ или Канада? :(
Решено е - USA, идвамееее!

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
:)
НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
Публикувай отговор