Рецесията в Канада свърши!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Рецесията в Канада свърши!

Мнение от valioiko »

Рецесията в Канада свърши, смятат от централната банка на страната

23.07.2009 22:20

Рецесията в Канада е свършила и страната започва продължително възстановяване от кризата, се посочва в становище на централната банка на страната, цитирано от изданието The Globe and Mail.

Централната банка вече очаква БВП на Канада да нарасне с 1,3 на сто на годишна база през настоящото тримесечие спрямо предишна прогноза за свиване с 1% за периода юли-септември, се посочва в последния доклад на институцията за монетарната й политика.

Този оптимизъм се дължи на укрепването на условията на финансовите пазари, изненадващо голямото потребителско и бизнес доверие и по-слабото от очакваното свиване на икономиката през първото полугодие.

Ако новата прогноза на централната банка се окаже точна, това ще бъде най-кратката рецесия в Канада – „само“ три тримесечия.

Възстановяването обаче ще е дълго и трудно, предупреждават от банката, мотивирайки с това намерението си да задържи лихвата на рекордно ниското ниво от 0,25 на сто до средата на следващата година.

Източник: http://forex.investor.bg/?cat=130&id=84231
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Re: Рецесията в Канада свърши!

Мнение от valioiko »

Ето ви и материала на английски с по-подробна информация и данни: http://www.cbc.ca/money/story/2009/07/2 ... ml?ref=rss

Сега знам, че недоброжелателите ще почнат да ме хулят и плюят, ама карай - да върви.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

bp_de

Мнение от bp_de »

valioiko написа:Ето ви и материала на английски с по-подробна информация и данни: http://www.cbc.ca/money/story/2009/07/2 ... ml?ref=rss

Сега знам, че недоброжелателите ще почнат да ме хулят и плюят, ама карай - да върви.
Ако искаш наречи го плюене тва дет ще ти кажа в следващите редове ... както искаш - ще си позволя да се впусна в лека психология .

Ти приемаш всяка една добра новина от Канада и игнорираш всяка лоша или такава която не ти се иска да е така.
В тоя случаи -кризата свърши -ура. Ама например е възможно че и дори тия дет са писали тва колкото и достоверни да са могат да лъжат....

И обратно - кат каже някои нещо добро за БГ - а тва не е така- те лъжат.

Ама трябва да те уверя че на запад лъжат ,ама лъжат много яко -може и да не е в Бг размери ама лъжат.
Така че недеи вика ура на всяка новина дет ти се нрави в западната преса или въобще е от запад- съвсем спокоино по Бг тертип може да си е лъжа и манипулация.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

bp_de, приемем всичко, което казваш и съм съгласен с него, освен с това, че приемам всяка добра и отричам всяка лоша новина за Канада. Приемам всички новини, независимо дали са добри или лоши. Просто акцентирам на добрите, щото ми носят положителни емоции, което помага на физическото, психическото и душевното ми здраве (и не само на моето). Новината е хубава, но видях, че безработицата ще продължи да расте още известно време. Възтановяването ще е трудно и продължително. За България не съм чувал добри новини скоро, иначе и тях приветствам. Говоря обаче за новини, не за бълнувания... :wink:
becks

Мнение от becks »

От цялата дандания, че рецесията свършила, единственото което аз усетих e, че днес още повече се вдигна курса на канадския долар. 1.08 CAD / USD . Pfuuu!
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

becks написа:От цялата дандания, че рецесията свършила, единственото което аз усетих e, че днес още повече се вдигна курса на канадския долар. 1.08 CAD / USD . Pfuuu!

ти при тази новина искаш да пада ли?!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Fireman

Мнение от Fireman »

Вальо,каквото и да се каже веднага се намират опоненти да се чепкат,всеедно нямат баня вкъщи :lol:
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

valioiko написа:Новината е хубава, но видях, че безработицата ще продължи да расте
Е ,как така,нали намалявала.
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?f=24&t=35395 :shock: :shock: :shock:
Как става тази работа-пуска се една статия и край с рецесята-от утре цветя и рози, бира и уиски по чешмите. :D :D :D
radkoM

Мнение от radkoM »

....
Последно промяна от radkoM на Нед Авг 09, 2009 4:53 pm, променено общо 1 път.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

valioiko написа:bp_de, ========== Просто акцентирам на добрите, щото ми носят положителни емоции, което помага на физическото, психическото и душевното ми здраве (и не само на моето).
Вальо, и аз съм оптимист.... Абе не сте толкова зле в БГ-кво ви трябва да идвате в канада... :lol: Медиите тук се опитват да формират обществено мнение, пазарни нагласи и трендове с такива "прогнози" и изказвания. Тя кризата щяла да е тип W, или WWW може би... Абе и рецесията си има своето очарование, не ни го отнемай така набързо. 8)
Embrace your climate change!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

7George написа:
valioiko написа:bp_de, ========== Просто акцентирам на добрите, щото ми носят положителни емоции, което помага на физическото, психическото и душевното ми здраве (и не само на моето).
Вальо, и аз съм оптимист.... Абе не сте толкова зле в БГ-кво ви трябва да идвате в канада... :lol: Медиите тук се опитват да формират обществено мнение, пазарни нагласи и трендове с такива "прогнози" и изказвания. Тя кризата щяла да е тип W, или WWW може би... Абе и рецесията си има своето очарование, не ни го отнемай така набързо. 8)
Жоро, дал си толкова позитивно описание на толкова негативна ситуация :D
Е, поне така няма опасност да те нарекат черноглед :)
От друга страна мнението ти е толкова завоалирано, че се съмняват ентусиастите да го разберат 8)
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Guinness написа:
valioiko написа:Новината е хубава, но видях, че безработицата ще продължи да расте
Е ,как така,нали намалявала.
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?f=24&t=35395 :shock: :shock: :shock:
Как става тази работа-пуска се една статия и край с рецесята-от утре цветя и рози, бира и уиски по чешмите. :D :D :D
Темата, която си посочил е за определен месец. Стана ясно, че безработицата продължава да расте, въпреки, че повижението за юни е само 0,2%.

Абе ти на глупав ли се правиш, или наистина си такъв?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

radkoM написа:Между очаквания и какво ще стане реално има разлика :idea:
така че по коректно би било заглавието да е "Очаква се рецесията в Канада да свърши еди кога си..." а не че е свършила
The recession is over, the Bank of Canada said in its quarterly Monetary Policy Report released Thursday.
- http://www.cbc.ca/money/story/2009/07/2 ... ml?ref=rss
Canada's recession is over, and the country is beginning what will be a long reconstruction of the wealth destroyed by the financial crisis, the Bank of Canada said Thursday.
- http://www.theglobeandmail.com/report-o ... le1228484/

Аз не мога да разбера, защо си мислите, че като казват, че рецесията е свършила и от другия ден всичко ще се оправи и ще започнат отново да наемат и т. н.? От некомпетентност ли го правите, или просто чисто българското ви чувство да се заяждате и осмивате някой взима връх? Прочетохте ли статиите от линковете??? Имате ли мнение по тях, знаете ли какво е рецесия изобщо???
В макроикономиката понятието рецесия обикновено се свързва със спад в реалния брутен вътрешен продукт на дадена страна, или негативен икономически растеж.
Взе ли малко да ви проблясва, или ще продължите с брътвежите си и излиянето на низките си чувства и емоции?

П.С. kikolilokiko, аз нали ти казах какво ще стане. Даже всички, които очаквах да пишат го направиха :lol:
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

в случая очакванията се потвърдиха :)
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Публикувай отговор