Count-down!
- St.Anger
- Some Kind of Monster
Count-down!
ЗАПОЧНА ОБРАТНОТО БРОЕНЕ! Последните ни 30 дни в България!
Френски - недонаучен, английски - позабравен, пари - посвършили, нерви - нацяло свършили, настроение - монРЕАЛИСТИЧНО!
Наслука!
Френски - недонаучен, английски - позабравен, пари - посвършили, нерви - нацяло свършили, настроение - монРЕАЛИСТИЧНО!
Наслука!
To Live Is To Die
Ст. Ангел, желая ти късмет! Не искам да те плаша, ама преди да замина си мислех че съм на ръба на силите си и тогава не съм и предполагала колко много ми оставало до ръба
И още не съм го установила, продължавам да експериментирам със себе си. Е, с някои става много по-лесно, дано и ти да имаш късмет. Опитай се да си поемеш малко дъх преди да заминеш, знам че е тежко да се разделяш с приятели и близки, ама все пак улови мига и му се наслади.

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
На нас ни остават 40 дни...
Френски - ненаучен, английски - забравен (не че сме го знаели някога). Пари - свършили...
Настроение - променливо
Добре, че някои хора в Канада (за разлика от други) не са ни забравили и ни помагат - съвети, жилище и т.н.
Хвала на такива хора!
Дано и ние да не забравим за останалите в БГ, като стигнем в Канада...
Френски - ненаучен, английски - забравен (не че сме го знаели някога). Пари - свършили...
Настроение - променливо

Добре, че някои хора в Канада (за разлика от други) не са ни забравили и ни помагат - съвети, жилище и т.н.
Хвала на такива хора!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Споко,няма да се косите
езика ще си опресните за нула време,а настроението е нормално да е променливо- все пак оставяте всичко зад гърба си
а парите ще дойдат пак
да не ви пука

да не ви пука
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
- miloto
- Обратна връзка:
Ne sam saglasna, che shte si opresniat izika za nula vreme. Tuk ezitcite sa mnogo vajni i bez tiah niama hubava rabota. Inache hodeneto na COFI za men e chista zaguba na vreme.
Ama vseki sam si otgovaria i dano imate poveche kasmet. Zashtoto tuk nishto ne idva nagotovo. Ako iskate pari, triabva da rabotite, za da rabotite, triabva da govorite ezik. A s COFI shte si vzimate niakoi i dr. lev i shte si mislite, che jiveete.
Ama vseki sam si otgovaria i dano imate poveche kasmet. Zashtoto tuk nishto ne idva nagotovo. Ako iskate pari, triabva da rabotite, za da rabotite, triabva da govorite ezik. A s COFI shte si vzimate niakoi i dr. lev i shte si mislite, che jiveete.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Емии добре,щом казваш...miloto написа:Ne sam saglasna, che shte si opresniat izika za nula vreme. Tuk ezitcite sa mnogo vajni i bez tiah niama hubava rabota.

Но си мисля,че е по-добре да окуражаваме новопристигащите, отколкото да ги смачкваме още преди да са излетели от Бг.
А езика наистина се опреснява за нула време.

Нали знаете как в САЩ се избира президент:
powered by Botzo
powered by Botzo
КОФИ предлага и вечерни курсове, т.е. може да се работи и да се учи френски, ако човек е с по-добър английски отколкото френски и ако има време и желание. Предимството е, че курсовете са безплатни (а на теб нищо не ти плащат).miloto написа:Ne sam saglasna, che shte si opresniat izika za nula vreme. Tuk ezitcite sa mnogo vajni i bez tiah niama hubava rabota. Inache hodeneto na COFI za men e chista zaguba na vreme.
Колкото и да ви е добър чуждият език, не е на нивото на английско/френскоговорящите и ще ви трябва време, за да го подобрите. Дори и завършилите филология, но без практика в съответната езикова среда говорят и пишат по начин, който е по-подходящ за литературна разработка, а не за ежедневен разговор.
Лаура
- miloto
- Обратна връзка:
Naistina e dobre da gi okurajavame, nie vinagi sme okurajavali IvHaidy, otdavna se znaem.
No i ne triabva da slagat tymno rozovite ochila, zashtoto neka budem chestni - bez da znaesh dobre pone edinia ezik, niama da si namerish dobra rabota. A ako se podgotviat s turpenie i ne ochakvat chudesa v nachaloto niama problemi, neshtata shte si doidat po mestata.
No triabva i nie da si pomognem, nito dobria ezik, nito dobrata rabota idvat sami vkushti.
Laura syshto e prava, che za opresniavane na ezika triabva i praktika, samo da hodish na kurs ne e dostatuchno.
Mislia, che tova e po-skoro realsitichno mnenie, ne smachkvashto, no tova si e moe mnenie.
Neka pojelaem uspeh na vsichki novopristigashti i dano imat mnogo kusmet.
I neka ne priemat podobni temi kato glupavi sporove, nai-dobre da chetat razlichnite mnenia i da si praviat izvodite za sebe si.
No i ne triabva da slagat tymno rozovite ochila, zashtoto neka budem chestni - bez da znaesh dobre pone edinia ezik, niama da si namerish dobra rabota. A ako se podgotviat s turpenie i ne ochakvat chudesa v nachaloto niama problemi, neshtata shte si doidat po mestata.
No triabva i nie da si pomognem, nito dobria ezik, nito dobrata rabota idvat sami vkushti.
Laura syshto e prava, che za opresniavane na ezika triabva i praktika, samo da hodish na kurs ne e dostatuchno.
Mislia, che tova e po-skoro realsitichno mnenie, ne smachkvashto, no tova si e moe mnenie.
Neka pojelaem uspeh na vsichki novopristigashti i dano imat mnogo kusmet.
I neka ne priemat podobni temi kato glupavi sporove, nai-dobre da chetat razlichnite mnenia i da si praviat izvodite za sebe si.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
И моята идея не беше да обезкуражавам предварително пристигащите, въпреки че може би така се е получило. Бих искала да дойдете мобилизирани, така че силите и вярата да не ви напускат дълго време, ако може никога
Само ще допълня, че въпреки големите усилия които продължавам да правя, не се и съмнявам че те имат смисъл 

Милото,не ми се иска да зачепкваме пак спор с теб за глупости,но наистина си прекалено категорична!
С твърденията ти абсолютно не съм съгласна!
Че без език няма да намериш свястна работа е така,но по-често и с език няма да я намериш.Т.е.,за да имаш свястна работа трябва да учиш (а не да работиш-или ако можеш и двете...).
Докато учиш,езика ще го научиш много по-добре от випускник на езикова гимназия в България.
Ха наслука! Бъди сигурен,че повечето тръгващи са точно в същото положение!
Точно в целта!
survivor,мога да кажа същите неща и за себе си!
С твърденията ти абсолютно не съм съгласна!
Че без език няма да намериш свястна работа е така,но по-често и с език няма да я намериш.Т.е.,за да имаш свястна работа трябва да учиш (а не да работиш-или ако можеш и двете...).
Докато учиш,езика ще го научиш много по-добре от випускник на езикова гимназия в България.
ЗАПОЧНА ОБРАТНОТО БРОЕНЕ! Последните ни 30 дни в България!

преди да замина си мислех че съм на ръба на силите си и тогава не съм и предполагала колко много ми оставало до ръба И още не съм го установила, продължавам да експериментирам със себе си.

survivor,мога да кажа същите неща и за себе си!
-
- Обратна връзка:
Mnenieto beshe moe, oburkal sum se s chujdia nick, izviniavam se.
i syshto ne iskam da izpadame v sporove.
No iskah da kaja, che bez ezik e trudno, ne che ako znaesh i dvata ezika e mnogo lesno - pak triabva i da se uchish i da se utvurjdavash i da imash turpenie. Mnogo hora si misliat che tuk neshtata idvat ot samo sebe si. Nе poznavam IvHaidy mnogo dobre, no vse pak go schitam za priatel i predpochitam da mu kaja, che shte triabva da se stiaga za iako uchene i da se vaoruji s turpenie, otkolkoto da mu kaja, che shte nauchi ezika za 2-3 meseca i posle shte e gotov sys zaplatata ot 50 bona godishno.
I izobshto ne sum kategorichen - vinagi sum bil na mnenie, che horata triabva sami da vidiat za sebe si i da si preceniat. Kusmeta syshto poniakoga pomaga, no i nie triabva sami da si pomognem.
Sushto i drugo iskam da povtoria - mnogo ot sporovete v tozi forum ne gi mislia za izlishni, a schitam, che mogat da budat mnogo polezni na novopristigashtite.
i syshto ne iskam da izpadame v sporove.
No iskah da kaja, che bez ezik e trudno, ne che ako znaesh i dvata ezika e mnogo lesno - pak triabva i da se uchish i da se utvurjdavash i da imash turpenie. Mnogo hora si misliat che tuk neshtata idvat ot samo sebe si. Nе poznavam IvHaidy mnogo dobre, no vse pak go schitam za priatel i predpochitam da mu kaja, che shte triabva da se stiaga za iako uchene i da se vaoruji s turpenie, otkolkoto da mu kaja, che shte nauchi ezika za 2-3 meseca i posle shte e gotov sys zaplatata ot 50 bona godishno.
I izobshto ne sum kategorichen - vinagi sum bil na mnenie, che horata triabva sami da vidiat za sebe si i da si preceniat. Kusmeta syshto poniakoga pomaga, no i nie triabva sami da si pomognem.
Sushto i drugo iskam da povtoria - mnogo ot sporovete v tozi forum ne gi mislia za izlishni, a schitam, che mogat da budat mnogo polezni na novopristigashtite.
[quote]преди да замина си мислех че съм на ръба на силите си и тогава не съм и предполагала колко много ми оставало до ръба И още не съм го установила, продължавам да експериментирам със себе си. [/quote]
Точно в целта!
survivor,мога да кажа същите неща и за себе си![/quote]
Ами Джой, значи и ти си сървайвър
(Я вижте само колко много ви уважавам откъм азбука )

survivor,мога да кажа същите неща и за себе си![/quote]
Ами Джой, значи и ти си сървайвър

(Я вижте само колко много ви уважавам откъм азбука )

i az sled 2 god tuk sqm survivant.
. ama taka hubavo se e krotnal foruma che, niama da napisha nisto osobenno. zachetoh se iz arhivite, chakaiki formulata ot 1.30 am, ej kak otkrivahme amerika. edna godina si ''gubih'' vremeto v cofi, posle polovin kakvo da pravia tuk. sega znaia, tova mi stiga. veche sqm ot survivant-tite
. chesno kazano obache, oste vaji za men edin laf ot ulicata (predavaneto), tate koga ste ida na more - kato porasnesh tate, kato porasnesh.
trudno e da go opishesh, hem tqj, hem inqk. hem mi haresva tuk, hem e trudno i se iska vreme. i da zavqrsha optimistichno, kolkoto do bg j'en ai eu et vu assez là.

trudno e da go opishesh, hem tqj, hem inqk. hem mi haresva tuk, hem e trudno i se iska vreme. i da zavqrsha optimistichno, kolkoto do bg j'en ai eu et vu assez là.

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Здравейте на всички!
Много хубави и интересни мнения прочетох, благодаря на всички, отделили време, за да споделят с нас, новопристигащите, ценни съвети и опит.
Трябва да ви кажа, че ние изобщо не идваме с големи очаквания.
Стандарта ни в БГ в никакъв случай не може да мине за висок, така че не сме свикнали на много развлечения и глезотии. Мислим си, че сме реалисти - цел номер 1 за нас е да можем да си намерим работа, и то такава, че с нея да можем да си плащаме наем, консумативи и храна. Същевременно ще ни трябва много работа по езика (френски), защото в Монреал без един език, с който се оправяш добре, и без друг (с който да си що-годе в час) шансовете не са ти по-далечни от работа на черно на конвейр при руснаците за 4-5 долара/час или нещо от сорта.
Знаенето на езици е ключа към всяка страна - без тях си оставаш отвън...
Но вярвам, че ще успеем да се оправим, защото нямаме избор - няма пари за самолетни билети за БГ - ако искаме да се върнем, трябва да си ги изработим
.
Знам, че ще е много трудно, но и вярвам в смисъла на многото труд, който ще положим, за да се развиваме и живеем прилично.
Желая успех на всички и доскоро!

Много хубави и интересни мнения прочетох, благодаря на всички, отделили време, за да споделят с нас, новопристигащите, ценни съвети и опит.
Трябва да ви кажа, че ние изобщо не идваме с големи очаквания.
Стандарта ни в БГ в никакъв случай не може да мине за висок, така че не сме свикнали на много развлечения и глезотии. Мислим си, че сме реалисти - цел номер 1 за нас е да можем да си намерим работа, и то такава, че с нея да можем да си плащаме наем, консумативи и храна. Същевременно ще ни трябва много работа по езика (френски), защото в Монреал без един език, с който се оправяш добре, и без друг (с който да си що-годе в час) шансовете не са ти по-далечни от работа на черно на конвейр при руснаците за 4-5 долара/час или нещо от сорта.
Знаенето на езици е ключа към всяка страна - без тях си оставаш отвън...

Но вярвам, че ще успеем да се оправим, защото нямаме избор - няма пари за самолетни билети за БГ - ако искаме да се върнем, трябва да си ги изработим

Знам, че ще е много трудно, но и вярвам в смисъла на многото труд, който ще положим, за да се развиваме и живеем прилично.
Желая успех на всички и доскоро!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
- gez
- Обратна връзка:
Dobre ste vie IVIvHaydu написа:На нас ни остават 40 дни...
Настроение - променливо![]()
Хвала на такива хора!
![]()
![]()
![]()
![]()
Az kakvo da kaja - OHSTE 5 DNI....5 DNI.......5 DNI
Napravo niamam dumi
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото