Курсове в БГ за по-лесен старт в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Курсове в БГ за по-лесен старт в Канада

Мнение от IvHaydu »

Здравейте! :D
Както вече стана ясно, едва ли ще можем още с пристигането си в Канада да работим това, което сме работили в БГ - инженери, учители, лекари и т.н.
Въпросът ми е : дали не можем в БГ да изкараме някакви курсове за придобиване на квалификации и умения, които ще са ни полезни в Канада? Някакви курсове по компютър, готварство, фризьорство и т.н. ?
Моля, ако някой има такива наблюдения, нека сподели.
:beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hi, IvHaydu!

Welcome back na borda! :lol: Kadese zagubi be chovek? Ti si tolkova redoven, che kato te nyama se chudya kakvo stava, takmo si misleh da se obajdam veche na tel. 911. :lol:
Inache sega seriozno po vaprosa ti. Nyama nikakv smisl ot kursove v bg. Seriozno, tuk se radvat samo na kanadski certifikati i diplomi. Kato doydete na myasto shte izkarate neshto. Prvite meseci, shte uchite frenski i te i bez tova shte vi plashtat zatova, a v sashtoto vreme shte trsish razlichni vazmojnosti za prekvalifikaciya i rabota.
Bonne chance! :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Здрасти Canuck! :D
Вярно, че малко се бях позагубил, ама то беше голяма обърквация : кумовете ни си дойдоха за 2 седмици от чужбина и аз карах нещо като полуотпуска - добре си изкарахме... Потренирах си френския с тях (те са във френска Швейцария), ама те не бяха много напред с материала, така че чудесно се разбирахме... :D :D
А за курсовете - имах предвид да изкараме някакви курсове в БГ-то не за тапията, а за придобиване на съответните умения.
А и не знам парите, които ще ти плащат за учене на френския, дали ще стигнат... Пък и нали много се чакало за пустото им COFI...
До скоро! :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

не съм го проверявала и не зная дали може и за частни лица, но нищо не ти пречи да поразпиташ , ако те интересува
http://www.journey.bg/news/news_details.php?newsid=977
http://www.iata.org/atdi/register_uftaa
и да разкажеш след това :)
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hi, IvHaydu!

Ne znam, az vse oshte si mislya, che takiva kursove sa si gubene na vreme. kolkoto do COFI kursovete, zavisi koga shte pristignesh, ako doydesh lyaototo, kogato vsichki izlizat v optupska, kofti, no kam septemvri se sabujdat. vidyah ti profesiyata, syrveyor. Dobre zvuchi :lol:
Imah kolega minaliyat semster, koyto e rabotil neshto takova v Statistics Canada i e dovolen. Sega sam nastovaren umstveno s mnogo neshta i nyamam mnogo vreme za rovene na neta, no ako se intersuvash drugata sedmica moga da ti izrovya nyakakvo job info v tvoyata sfera, makar che ne znam dali shte e v Ottawa ili v Montreal. Osven tova kato si trsihs rabota ne se hvrlyay na nay-gotinata poziciya, ami se pravi na lud i iskay da si asistent ili trsi sashto entry level position, kadeto staj ne ti tryabva, a posle kato pokajesh kakvo znaesh i umeesh shte te povishat hopefully. A, i s tova tvoe chuvstvo za humor moje da stane daje po-brzo, no moje i nyakolko meseca nishto da ne stane. Abe, ima nachini i po profesiyata si da rabotish, ne gi sluashay vsichki chernogledci. Vsichko e otnositelno i individualno. :beer:
Per aspera ad astra!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Значи професията ми е геодезист, на английски е : land surveyor, на френски : arpenteur-geometre...
Смятаме да пристигнем в Монреал през средата на април 2004г.
Ще ви бъда много благодарен за инфото - може и да почерпя... :D
А живота без чувство за хумор е като вълк без нокти - лапичките му се пързалчт по леда и е неудобно... :D :D
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Oops, izcepka, az te pomislih za chovek, deto pravi statisticheski izsledvaniya, shtoto tuk im vikat surveys ili polls na podobni izsledvaniya. Sega kato kaza land surveyor se usetih. :lol: OK, za rabota v taya oblast ne sam prouchval, no shte se probvam da namerya neshto drugata sedmica. :beer:
Per aspera ad astra!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Давай, Канук, пък като дойда, ще ти правя измервания, карти и други такива геодезически тарикатлъци! :D
Тя геодезията иначе е приятна наука, само дето нещо не е в ред при практикуването и в БГ...
Дано в Канадата да е малко по-ОК, иначе ще се преклалифицираме в ... кой знае какво... :D
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Присъединявам се към Канук-а. Мисля, че е най-добре тук да си харесате нещо за учене. Като за начало за миене на чинии сертификати не искат. :wink: Може да послъжеш, че като студент си измил бая чинии и това ще реши проблема. В този "бранш" искат стаж, а не китапи. За по-сериозните професии: тук има каквито си щеш курсове и курсчета. За доста от профвсиите по заводите искат тукашен лиценз, така че и да си заварчик от БГ с всички необх. Тапии, пак ще ти искат тукашна.
Така че според мен: учете си езиците, радвайте се наморето и жегите и толкуз!
Пък за КОФИто при нас не се чака: ЗАПОВЯДАЙ!
Обичам да преча
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Благодаря на Анито! :D
Но все пак няма ли нещо по-приятно от миенето на чинии?
А изкарването на курс по, да речем, AutoCAD или Photoshop няма ли да свърши работа?
:beer: :beer:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Абе, де да знам и аз :roll: Ама ти казваш, че сега учиш фрески. В такъв случай съм привърженик на тезата: учи си езика, а пък тук има AUTOCAD всякакъв. И по за 3 месеца, и по за 1 год., и в сежеп, и от социалните чух, че предлагат. Но за AUTOCADa po-dobre da se 4uqt i dr. mneniq. Ne se hwa]aj 100% за моето.
Обичам да преча
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Разбирам, че има курсове, ама нали трябва да се работи, за да иамш парички... :D
Мисълта ми е, че сме много ограничени финансово и няма да можем да застанем на дълга позиция, за да чакаме или да се обучаваме там...
Знам ли и аз...
Май съм объркан... :D
:beer:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Нема а се плашиш! Чиниите са ваши :wink: През лятото има ягодки за бране и др. такива работи. А чувам, че в Монреал и заводчета за по-пресни имигранти има.
Обичам да преча
Гост

Мнение от Гост »

IvHaydu написа:Значи професията ми е геодезист, на английски е : land surveyor, на френски : arpenteur-geometre...
Смятаме да пристигнем в Монреал през средата на април 2004г.
Ще ви бъда много благодарен за инфото - може и да почерпя... :D
А живота без чувство за хумор е като вълк без нокти - лапичките му се пързалчт по леда и е неудобно... :D :D
Хайду, питах тук един запознат по твоите въпроси и той рече, че АУТО КАД съвсем няма да ти е излишен, ако решиш да практикуваш дейността на землемер. Ама да не търсиш позиция на arpenteur-geometre, че те по-скоро имат самостоятелен бизнес и са повече от инжЕнерите ... Простите arpenteur са със СЕЖЕП тук и са нещо като техници. Обаче те работят с някакви програми дето ги нямало в България - някакви "тотални станции" /тип толдолити/, на някакви си собствени програми, които обаче имат съвместимост с АУТО КАД. Ето къде е завръзката значи. Тапията не е излишна, ама трябва да се познава програмата, а това с един курс едва ли ще стане /казва знаещия/. Тъй че решавай сам. А за Фотошоп :P , аз изкарах един курс преди интервюто, за да имам повече тапии и като подадох на офицера тапията и тя попита - "Това пък какво е?" И аз разяснявах, ама тя не разбра. Тук има работа, ама това не е достатъчно, докато с АУТО КАД ще можеш да си допълниш дипломата и с повече късмет да намериш работа за техник. Като го напишеш, че го владееш в СВ-то може случайно някой работодател да поиска да види тапията и ... ти вадиш - показваш. В УАСГ имало много добри курсове, печати от декана и т.н. - ама само с курс няма да стане.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hi, Mr. Haydu! :lol:

Taya vecher pak sam vav forma, zatova se porazrovih za land surveyors. Eto ti malko info.
contacts na land surveyors asociacii v Canada:

Quebec
Ordre des arpenteurs-geometres du Quebec
Iberville Quatre
2954 Boulevard Laurier, Bureau 350
Sainte-Foy, QC G1V 4T2
CANADA
418-656-0730
418-656-6352 (FAX)
E-Mail: oagq@oagq.qc.ca
Website: http://www.oagq.qc.ca
Annual Meeting/Location: June 1-3, 2000/St. Georges de Beauce, Quebec

Alberta
Alberta Land Surveyors Association
2501 CN Tower, 10004-104 Avenue
Edmonton, AB T5J 0K1
CANADA
800-665-2572 or 780-429-8805
780-429-3374 (FAX)
E-Mail: info@alsa.ab.ca
Website: http://www.alsa.ab.ca/
Annual Meeting/Location: Getting It Right Seminar: March 14-15, 2002/Best Western Village Park Inn, Calgary, Alberta.
Annual General Meeting: May 2-4, 2002/Crowne-Plaza - Chateau Lacombe, Edmonton, Alberta.

British Columbia
Corporation of Land Surveyors of the Province of British Columbia
306-895 Fort Street
Victoria, BC V8W 1H7
CANADA
250-382-4323
250-382-5092 (FAX)
E-Mail: corpbcls@islandnet.com
Website: http://www.bclandsurveyors.bc.ca
Annual Meeting/Location: January 23-25, 2002/Sheraton Guildford Inn, Surrey, BC.
Contact Jamie Enders: 604-533-4666

Manitoba
Association of Manitoba Land Surveyors
83 Garry Street Ste 202
Winnipeg, MB R3C 4J9
CANADA
204-943-6972
204-957-7602 (FAX)
E-Mail: amls@mts.net
Website: http://www.amls.ca
Annual Meeting/Location: September 19-22, 2001/Victoria Inn, Brandon, Manitoba

New Brunswick
Association of New Brunswick Land Surveyors
358 King Street, Suite 304
Fredericton, NB E3B 1E3
CANADA
506-458-8266
506-458-8267 (FAX)
E-Mail: anbls@nbnet.nb.ca
Website: http://www.anbls.nb.ca
Annual Meeting/Location: January 20-22, 2000/Hilton in Saint John, NB

Newfoundland and Labrador
Association of Newfoundland Land Surveyors
78 O'Leary Avenue
St. John's, NF A1B 2C7
CANADA
709-722-2031
709-722-4104 (FAX)
E-Mail: nfsurvey@thezone.net
Annual Meeting/Location: June 10-12, 1999/St. John's

Northwest Territories
See Association of Canada Lands Surveyors

Nova Scotia
Association of Nova Scotia Land Surveyors
325-A Prince Albert Road
Dartmouth, NS B2Y 1N5
CANADA
902-469-7962
902-469-7963 (FAX)
E-mail: ansls@accesswave.ca
Website: http://www.accesswave.ca/~ansls/
Annual Meeting/Location: October 19-22, 2000/Digby Pines Resort, Digby, NS

Nunavut
See Association of Canada Lands Surveyors

Ontario
Association of Ontario Land Surveyors
1043 McNicoll Avenue
Scarborough, ON M1W 3W6
CANADA
800-268-0718 or 416-491-9020
416-491-2576 (FAX)
E-Mail: audrey@aols.org or admin@aols.org
Website: http://www.aols.org
Annual Meeting/Location: 110th Annual General Meeting: February 20-22, 2002/Toronto Marriott Eaton Centre Hotel, Toronto, Ontario.

Prince Edward Island
Association of Prince Edward Island Land Surveyors
134 Longworth Avenue
Charlottetown, PE C1A 5B3
CANADA
902-566-1261
902-566-9275 (FAX)
E-mail: gulf.surveys@pei.sympatico.ca
Annual Meeting/Location: June 2000/TBD

Saskatchewan
Saskatchewan Land Surveyors Association
408 Broad Street #230
Regina, SK S4R 1X3
CANADA
306-352-8999
306-352-8366 (FAX)
E-Mail: slsa@sk.sympatico.ca
Website: http://www3.sk.sympatico.ca/slsa/
Annual Meeting/Location: May 30 - June 1, 2002/North Battleford, Saskatchewan.

Tova e adresa na nacionalanata asociaciya:
http://www.acls-aatc.ca
1390 Prince of Wales Drive
Suite 400
Ottawa ON K2C 3N6
Tel: (613) 723-9200
Fax: (613) 224-9577
admin@acls-aatc.ca

Ami tova e zasega, ako namerya oshte neshto interesno, shte go post-na pak. :lol:
Per aspera ad astra!
Заключено